7/2/13

Ιταλικές εκλογές-Φρέσκα Νέα

Τα ευρω-λαμόγια κάνουν προεκλογική εκστρατεία με ψέματα και στην Ελλάδα

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Tecne που μεταδόθηκε από το SkyTG24 σήμερα έδειξε ότι δύο βδομάδες πρίν ανοίξουν οι κάλπρες, η διαφορά του Συνασπισμού Μπερσιάνι από τον Συνασπισμό Μπερλουσκόνι-Μαρόνι σε εθνικό επίπεδο ,έχει μειωθεί στο 3,6%, και βρίσκεται πια εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Για τη Γερουσία, ο Συνασπισμός Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά θα κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη του 5% το Βένετο και τη Σικελία , ενώ προηγείται με 37,2% ένεντι 37% του Συνασπισμού Μπερσιάνι στη Λομβαρδία, όπου εκλέγονται οι 49 από τους 315 γερουσιαστές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, τα ψηφοδέλτια του Συνασπισμού Μπερλουσκόνι-Λέγκας για τη γερουσία, θα πλειοψηφήσουν εκτός από τη Λομβαρδία, και στο Πιεμόντε, το Φριούλι, τη Τζούλια, και την Καμπανία, ενώ φαίνεται ότι γυρίζει και το Molise.

Στη Γερουσία Μπερσιάνι και Μόντι θα έχουν μαζί κάτι πάνω από 150 γερουσιαστές, το πολύ. Το Δημοκρατικό Κόμμα για να φοβίσει τους αναποφάσιστους ανακοίνωσε ότι αν δεν υπάρξει πλειοψηφία από τις εκλογές της 24-25ης Φεβρουαρίου θα γίνουν νέες εκλογές.

Μετά την 9η Φεβρουαρίου θα απαγορευτεί η δημοσίευση δημοσκοπήσεων στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...