30/1/13

Ο Νετανιάχου καλεί τις ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν

Ενώ ήδη το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους στη Δαμασκό

Το σιωνιστικό λόμπι πιέζει τον Ομπάμα να επιτεθεί στο Ιράν διότι σύμφωνα με τις ισραηλινές εκτιμήσεις, από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους το Ιράν μπορεί να φτάσει το επίπεδο εμπλουτισμού του ουρανίου, το οποίο θα του επιτρέψει να δημιουργήσει ατομική βόμβα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι σύντομα θα εξαφανιστούν οι δυνατότητες επίλυσης του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν με διπλωματικούς και οικονομικούς τρόπους και ότι μια επίθεση του Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν θα επιφέρει επαρκή αποτελέσματα , για αυτό είναι αναγκαία η επέμβαση των ΗΠΑ.

«Μόνο ένα χτύπημα από την πλευρά των ΗΠΑ, μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος», είπε ο Νετανιάχου.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη βομβάρδισε στόχους στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου.

Η Δαμασκός με μια λιτή ανακοίνωση από την τηλεόραση, παραδέχτηκε σήμερα ότι, Ισραηλινά αεροπλάνα έπληξαν ένα «Στρατιωτικό Ερευνητικό Κέντρο», στο προάστιο Jumraya της συριακής πρωτεύουσας.
"Η επίθεση ακολούθησε  πολλές αποτυχημένες προσπάθειες των ένοπλων  τρομοκρατικών  ομάδων, να καταλάβουν την περιοχή κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών", τονίζει η ανακοίνωση του στριακού Γενικού Επιτελείου.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι στο Κέντρο γινόταν έρευνα σχετικά με «την ανύψωση του επιπέδου της αυτοάμυνας».Από την επίθεση , σκοτώθηκαν δυο εργαζόμενοι και τραυματίστηκαν πέντε. «Τα ισραηλινά αεροπλάνα μπήκαν στο εναέριο χώρο της Συρίας πετώντας κάτω από το όριο των ραντάρ».

Το Συριακό γενικό Επιτελείο χαρακτηρίζει απόλυτα ψευδείς και αβάσιμες τις αναφορές σε αεροπορική επιδρομή στόχο μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε χημικά όπλα στη λιβανική Χεζμπολάχ. Το Λιβανέζικο Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε, ότι αεροπλάνα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας επανειλημμένα παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, είχε πει την Κυριακή ότι το Τελ Αβίβ μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να μην πέσουν στα χέρια Σύρων ανταρτών όπλα μαζικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: