28/1/13

Ομπάμα: Τέλος το δόγμα του Νέου Πατριωτισμού

Θρίαμβος Πούτιν. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το ρόλο και τα συμφέροντα της Ρωσίας

Ο Μπαρούχ Ομπάμα σε συνέντευξη του στο περιοδικό «New Republic» που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται για την μη επέμβαση στρατιωτικά των ΗΠΑ στη Συρία λέγοντας ότι Ομπάμα λέει είναι πιο προσεκτικός, από τους περισσότερους επειδή γνωρίζει όχι μόνο την «απίστευτη ισχύ και τις δυνατότητές» των ΗΠΑ αλλά και τους περιορισμούς στους οποίους υπόκειται αυτή η ισχύς.

Η αναγνώριση περιορισμών της αμερικανικής ισχύος, είναι η ταφόπλακα στο δόγμα του Νέου πατριωτισμού που διακηρύχθηκε στις 2 Ιουλίου 2004, από του ΝΥ. TIMES και προέβλεπε τη δράση των ΗΠΑ όπου γουστάρουν και όπως γουστάρουν , για την προστασία της ελεύθερης επιχείρησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 «Μια στρατιωτική επέμβαση θα είχε επιπτώσεις. Θα επηρέαζε την ικανότητά μας να υποστηρίξουμε τα στρατεύματα μας που βρίσκονται ακόμη στο Αφγανιστάν», ειπε ο αμερικανός πρόεδρος περιγράφοντας την ρωσική αντίδραση.

Την Κυριακή στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του CBS «60 Λεπτά» ο Ομπάμα είπε ότι σε αντίθεση με την αμερικανική επέμβαση στη Λιβύη μια παρόμοια επέμβαση στη Συρία θα μπορούσε να μπορούσε να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: