29/2/12

Ο Μπουμπούκος έπαψε να κοροϊδεύει τον εαυτό του

Η υπερασπισις του Έθνους-Κράτους όπως το ξέραμε είναι μία μάχη οπισθοφυλακής για να μήν κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας, δήλωσε μετά τη μεταγραφή ΚΙΣ ο Μπουμπούκος , και γνωμάτευσε ότι η Ευρώπη των Εθνών δεν είναι πλέον εφικτή.


«Ευρωομολογο, Μνημόνια, Διακρατικά Χρέη κλπ έχουν μία αναπόφευκτη κατάληξη, την Ομοσπονδιακή Ευρώπη»! είπε ο Αδωνις του ΚΙΣ.

Sp.X

ΥΓ. Ο Βορίδης άνοιξε δουλειές και παρτίδες με τον Λαυρεντιάδη.

Ενώ ψηφίζουν για περικοπές σαν τρελλοί

Οι ωραίοι και οι Ναζωραίοι θα πάνε ταμείο στις 9 Μαρτίου

Η ενεργοποίησης των ελληνικών ασφαλίστρων κινδύνου  είναι ζήτημα ημερών.
Οι  Ναζωραίοι των  αγορών και οι ωραίοι τοκογλύφοι θα πάνε ταμείο. Η συμμετοχή στο PSI+ δεν θα ξεπεράσει το 90% που θεωρείται το όριο για την επιτυχή ολοκλήρωση. Αν  ξεπεραστεί το 66%  η ελληνική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), με αποτέλεσμα να προκληθεί πιστωτικό γεγονός και η ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για την ενεργοποίηση των CDS.  Οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 9 Μαρτίου, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τα ελληνικά ομόλογα. H ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για το χαρακτηρισμό της κατάστασης και την ενεργοποίηση των CDS μετά την ενεργοποίηση των CACs και εφόσον έχουν χρησιμοποιηθεί οι ρήτρες συλλογικής δράσης.
Οι αγορές είναι πλέον πεπεισμένες για μια άμεση ενεργοποίηση των CDS και το  «πακέτο» ελληνικών κρατικών ομολόγων και CDS  διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου, πάνω από το 96% της ονομαστικής αξίας. Αντίθετα  τα ελληνικά ομόλογα  διαπραγματεύονται κάτω από το 20% της ονομαστικής τους αξίας .

Σύμφωνα με την  Wall Street Journal  η πρώτη συζήτηση στην ISDA για την  αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και την πληρωμή των Credit Default Swaps, CDS, θα γίνει σήμερα. 

Η Wall Street Journal γράφει ότι  η απόφαση  που θα ληφθεί θα επηρεάσει πέραν όσων διακρατούν ελληνικό χρέος τους κατόχους και όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς και όλους όσοι διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου για κρατικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο--συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων, και ότι οι  επενδυτές διαμαρτύρονται για το  ότι η διαδικασία μέχρι τωρα  γίνεται υπό συνθήκες μυστικότητας.


Σπ.Χατζάρας

26/2/12

Έλληνες πολίτες για αναδιάρθρωση

Αγαπητό deltio11,
Την Κυριακή 12 Φλεβάρη, 2012, κάηκε πάλι η Αθήνα. Είναι καιρός ο Ελληνικός λαός να απαιτήσει την ανάληψη ευθύνης από αυτούς που τους έχει εμπιστευθεί την ασφάλεια του και την κυβέρνηση της χώρας. Θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα εάν δημοσιεύσετε το κατωτέρω Αίτημα που είναι αναρτημένο στο
http://www.ipetitions.com/petition/greekcitizensforreform  
Eν όψει της αδυναμίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Αστυνομίας να προστατεύσουν το κέντρο της Αθήνας από μια ομάδα κουκουλοφόρων που το παρέδωσαν στις φλόγες, απαιτούμε την παραίτηση τους
Ευχαριστώ πολύ,

Κώστας Τζάνος, Δρ Μηχανικός
Έλληνες πολίτες για αναδιάρθρωση

Οι μπατιροτράπεζες θέλουν τα λεφτά του κοσμάκη

Σε «καραντίνα» λόγω PSI οι φίλες μας ως το 2013


Μέχρι και το τέλος του 2013 θα διαρκέσει η επιχείρηση «ανάκτησης» της κεφαλαιακής επάρκειας του ελληνικού μπατιρισμένου τραπεζικού συστήματος.
Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα γίνει κατά 80% από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα έχει διαθέσιμα για την δουλειά αυτή 23 δις ευρώ, κατά 20% από τους βασικούς τους μετόχους . Το συνολικό ποσό με βάση τον Βαγγέλη μπορεί να φτάσει και τα 40- 50 δις ευρώ.
Ο στόχος είναι όλες οι ελληνικές τράπεζες να ανακτήσουν ένα δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ( Core Tier 1 ) στο 9% ως το Σεπτέμβριο του 2012 και στο 10% το Ιούνιο του 2013 Αυτό σημαίνει πολύ συγκρατημένη πολιτικής χορηγήσεων για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο . Επομένως τα 14 δις από το ΕΣΠΑ αλλά και τα περίπου 1,5 δις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων , που προαπαιτούν άμεση και γενναία συνδρομή του τραπεζικού τομέα, θα περιμένουν.


Για αυτό ο Βαγγέλης άρχισε το κλάμα για επιστροφή στις τράπεζες των καταθέσεων του κοσμάκη.

Σπ.Χ



25/2/12

Η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σημεία που συμφωνώ
-Αδιαπραγμάτευτες αρχές η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία
- Ναι στο Έθνος-Κράτος.
-Προστασία της Ελληνικής οικογένειας και του πολίτη από την επίθεση των
Αγορών.

Θα περιμένω και τις προγραμματικές θέσεις.

Σπύρος Χατζάρας

23/2/12

11821. O Ιωάννης Καποδίστριας και η Επανάσταση των Φιλογενών

Παρουσίαση βιβλίου Σπύρου Χατζάρα 1821.Ετος 21ο των Φιλικών.



Όλη η αλήθεια για 1821 ΑΛΣ - 25/03/2011



Βιβλίο : 1821.Ετος 21ο των Φιλικών.
29 ευρώ.(2 τόμοι) Κεντρική διάθεση Μαυροκορδάτου 6. (Ημιόροφος). ΤΗΛ για παραγγελείες 210-3800797.και deltio11@gmail.com

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ στο Axis Radio


Σήμερα  στις 12:00 το μεσημέρι (και σε επανάληψη στις 21:00) ,έρχεται στο Axis Radio η εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα, «η Αλήθεια δεν έχει χορηγό». Τη ώρα που τα ελεγχόμενα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι υποθηκεύοντας το μέλλον της Πατρίδος μας λύνουμε τα οικονομικά μας προβλήματα, έρχεται μία ακόμη εκπομπή ελεύθερης ενημέρωσης με ειδήσεις και αποκαλύψεις για όσους φαίνεται ότι κυβερνούν αλλά και κυρίως για όσους δεν φαίνονται. Μία εκπομπή που λέει όλα εκείνα τα οποία κάποιοι θέλουν να σας κρύψουν...

axis radio.gr
axisradio@hotmail.com



OXI STA Dilimmata

21/2/12

1821. O Ιωάννης Καποδίστριας και η Επανάσταση των Φιλογενών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
Το ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ " Δειρα "

Οργανώνει ομιλία του Δημοσιογράφου – Συγγραφέα Σπύρου Χατζάρα
με θέμα
«1821. . Καποδίστριας κα πανάσταση τν Φιλογενν»
την  24η Φεβρουαρίου 2012,  ημέρα Παρασκευή  και ώρα  8.30΄ μ.μ.
στην Αθουσα Διαλξεων Πολιτιστικο ργανισμο Δμου λευσινίων
(Παγκλου κα Κίμωνος , 2ος ροφος)

Πρωταπριλιάτικος ο Ισίδωρος

Ο γερμανικός χάρτης όμως είναι πραγματικός


Μαϊμού ο αριστερός οικονομολόγος. Έπεσα θύμα φίλου μου, τον οποίο εμπιστεύομαι, που μου έστειλε την πληροφορία . Ζητώ συγνώμη από όλους.

Σπύρος Χατζάρας

20/2/12

Η κρίση υπερχρέωσης ήταν προβλέψιμη 60 χρόνια πρίν

Ο οικονομολόγος Ισίδωρος Πόσδαγλης είχε προβλέψει και περιγράψει την ουσία της ελληνικής «κρίσης» από το 1952 !
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική". Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή".


Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;


Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, εντάχθηκε στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" . Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας . Το 1940 επέστρεψε στην Ελλάδα, μπήκε στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου τον συνέλαβαν οι Άγγλοι . Έμεινε φυλακισμένος, για χρόνια. Στη φυλακή ολοκλήρωσε το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που εκδόθηκε το 1952 από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή".


Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική...
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης ;

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" , στη σελίδα 17 σημείωνε :
"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."


στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά".


Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από τη φυλακή στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:


"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!


Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" έγραφε ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
"Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄ αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση."


Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:


"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θα’ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους. Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."


Ο γερμανικός χάρτης στον οποίο αναφερόταν ο Πόσδαγλης είναι αυτός των ελληνικών πετρελαίων .

17/2/12

Οι Ρουφιάνοι του ΔΝΤ και των τραπεζών ... (στυξ)

Είναι ψεύτες, ανίκανοι και κλέφτες


Αποφάσισαν πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις -περίπου 45 εκατ. ευρώ από τις κύριες και 20- 30 εκατ. ευρώ από τις επικουρικές συντάξεις- και τα πολυτεκνικά επιδόματα.

  Δεν είναι μόνο ρουφιάνοι, είναι ψεύτες, ανίκανοι και κλέφτες. Πέρα από όσα υπόσχονταν για «κόκκινες γραμμές» συνεχίζουν να κλέβουν τον ιδρώτα των συνταξιούχων, που μάταια πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους.

   Πόσο εύκολος στόχος για την κυβέρνηση του επιβεβλημένου τραπεζίτη οι γνωστοί "ύποπτοι" ή μάλλον τα γνωστά θύματα...

  Όταν ο Γιέλτσιν είχε προσκαλέσει το ΔΝΤ στη Μόσχα, δυο γενιές συνταξιούχων πέθαναν. Αυτά όμως δεν τα λένε.

  Αλλά το κυριότερο: Παραμένοντας στο γκρουπ των «πλούσιων» της ΕΕ και εγκρίνοντας η υποτακτική κυβέρνηση άκριτα, τις πολιτικές αποφάσεις που επιβάλλουν στην Ευρώπη οι ΗΠΑ, πληρώνουμε ακριβά το εμπάργκο εναντίον του Ιράν. Είναι σα να κόβουμε μόνοι μας τα…τέτοια μας!

  Έτσι τα ακριβά πετρελαιοειδή θα γίνουν ακόμα ακριβότερα, και να δούμε ποια χώρα θα κάνει τις διευκολύνσεις που μας έκανε τόσο καιρό το Ιράν. Εκτός αν περιμένουμε να αποκτήσουμε οψέποτε πρώτα, το δικό μας πετρέλαιο, που θα το πληρώνουμε πάλι ακριβά, στις εταιρίες που θα το έχουν αναλάβει. Κι ακριβά πετρελαιοειδή σημαίνουν ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά.

   Το λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι - με μειωμένους μισθούς και συντάξεις - τα συνήθη θύματα της ανερμάτιστης πολιτικής μιας ελίτ πολιτικών που κυβερνούν με αντισυνταγματικές αποφάσεις τη χώρα..

  ΥΓ. Πόσοι θυμήθηκαν την επέτειο της 16ης Φεβρουαρίου 1964; Τότε που είχε τεθεί η δεξιά στο χρονοντούλαπο, για να λυσσάξουν οι αντιδραστικές δυνάμεις και να οργανώσουν την 15η Ιουλίου 1965 - προπομπό της χούντας...

Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι σ υ σ τ η μ ι κ ή γιαυτό
και θα συνεχιστεί. Οι υπηρέτες όμως του συστήματος,
διαχρονικά, δεν μπορούν ή δεν θέλουν , από δεσμεύσεις πού
έχουν , να καταλάβουν ότι το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό
σύστημα, έχει ήδη καταρρεύσει.


Βασική αιτία η αυξανομένη, συνεχώς, συγκέντρωση του παραγόμενου
πλούτου στα χέρια μιάς ισχυρής διεθνούς ολιγαρχίας. Αυτό
γίνεται με την συνεχή σμίκρυνση του μεριδίου της εργασίας στο
παγκόσμιο ΑΕΠ σε σχέση με το διεθνές κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι πιο φτωχοί και οι κεφαλαιούχοι πάμπλουτοι.
Είναι δε πάμπλουτοι διότι καρπώνονται το 70 - 80 % περίπου του
εκ της εργασίας πλούτου. Εκμεταλλευόμενοι την συνεχώς
προοδεύουσα τεχνολογία.


Μία είναι η λύση : Η ταύτιση εργασίας και κεφαλαίου. Αυτοί
οι δύο συντελεστές να γίνουν ΕΝΑΣ , με δημιουργία συμμετοχικών
παραγωγικών μονάδων.


Δύο είναι οι συντελεστές της παραγωγής ΕΔΑΦΟΣ και ΕΡΓΑΣΙΑ
τίποτα άλλο, όλα τ'άλλα είναι πλάνη οικτρά. Το κεφάλαιο
είναι η εργασία και η εργασία το κεφάλαιο.
Να ενωθούν τα διεστώτα, πού οι εναγείς της παγκόσμιας
διακυβέρνησης τα έχουν διασπάσει. Η έκδοση του νομίσματος έχει
ως αντίκρισμα την εργασία και μόνο.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
www.christathan.blogspot.com

16/2/12

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00 "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ" ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Και αυτή την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου έρχεται στο Axis Radio η εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα, «η Αλήθεια δεν έχει χορηγό». Μία εκπομπή ελεύθερης ενημέρωσης με ειδήσεις και αποκαλύψεις για όσους φαίνεται ότι κυβερνούν αλλά και κυρίως για όσους δεν φαίνονται. Μία εκπομπή που λέει όλα εκείνα τα οποία κάποιοι θέλουν να σας κρύψουν...

14/2/12

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ "ΠΕΛΑΣΓΟΥ

12-2-2012




ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΠΡΑΞΑΝ (ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΑΘΗΤΑΤΑ) ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ, ΑΛΛΙΩΣ ΗΜΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ (ΧΡΗΣΙΜΑ ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ). Η ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΕΥΡΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 50.000, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, Ο "ΠΕΛΑΣΓΟΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ "ΠΑΡΩΝ".


ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ

To prasino παρακράτος σε ΕΡΤ-ΑΠΕ

Κι όμως είναι(λέει) σύμπτωση

1.Με αντάλλαγμα προσλήψεις ΤΡΙΩΝ ημετέρων του στην ΕΡΤ , το σύστημα Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, βάζει τώρα πλάτη στη διοίκηση ΚΑΙ στην κυβέρνηση, μήπως και περάσει στα μαλακά η σφαγή των 103 συμβασιούχων δημοσιογράφων και τα όργια στην επιτροπή αξιολόγησης.
Το παιχνίδι θυμίζει αρκετά το κόλπο με την γαλαζοπράσινη συνέντευξη της…… «αξιοκρατίας»
Τώρα η «πατέντα» ήταν ο συντελεστής βαρύτητας (30-70 %) τον οποίο «τσοντάριζαν» αυθαίρετα σε κάποια δήθεν μόρια, διευθυντές και παρατρεχάμενοι, για να κρατήσουν στην ΕΡΤ πρόσωπα, που από την αρχή είχε αποφασισθεί η παραμονή τους με ΠΛΉΡΗ ΔΙΑΎΓΕΙΑ.
Από νομιμότητα σκίζουν…..

2.Με εφορευτική επιτροπή μαιμού, Κουμπιάδες και άλλοι διευθυντές- συνδικαλιστές στην ΠΟΕΣΥ στήνουν τις κάλπες για εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΑΠΕ.
Η συνταγή είναι δανεική από τις εκλογές της ομοσπονδίας,όπου βγάλανε μία έδρα, με ένα ψηφοδέλτιο, που τους έλειπε και το μάζεψαν από τα σκουπίδια.
Λεπτομέρεια που ενδιαφέρει: O πρόεδρος της εφορευτικής λέγεται, πάντα Τρίμης.
Και η κάτοχος της έδρας που βγήκε , όπως βγήκε στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, είναι συμβασιούχος στην ΕΡΤ που πέρασε την αξιολόγηση.
Κάτι συμπτώσεις , τρέλα……..

Από την Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
13-02-2012

13/2/12

199 δοσίλογοι προδότες, είπαν ΝΑΙ

Πούστηδες και «παλικάρια» έγιναν μαλλιά κουβάρια

Τα δύο κόμματα εξουσίας της «μεταπολίτευσης» που έγιναν ένα Ευρω-Καραμανλοσημιτικό συνονθύλευμα με 202 ρουφιανοβουλευτες, βγήκαν βαριά τραυματισμένα από την χθεσινή ψηφοφορία. Η δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε επί της αρχής με 199 ψήφους υπέρ. Σε σύνολο 278 ψηφισάντων, «όχι» ψήφισαν 74 βουλευτές, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».Άλλοι 22 την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.


Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 «ναι», 83 «όχι» και πέντε «παρών». Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους «ναι», 74 «όχι» και τρία «παρών». Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 «ναι», 74 «όχι», πέντε «παρών». Τέλος, το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 «ναι», 74 «όχι» και δύο «παρών».


Αμέσως μετά έβρεξε διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ , διεγράφησαν συνολικά 22 βουλευτές που δεν πειθάρχησαν.Με πολιτική σημασία για το άμεσο μέλλον είναι η αποχώρηση της Λούκας (Κατσέλη-Αρσένη) και της Βάσως (Παπανδρέου), αλλά και του Χάρη, (Καστανίδη) και του Αλεξάνδρου Αθανασιάδη, της ΓΕΝΟΠ. Ο Σαμαράς έχασε 20 βουλευτές αλλά «κέρδισε» τον φιλελεύθερο Μ. Βορίδης και τον Μπουμπούκο της Ευγενίας. (Αδ. Γεωργιάδης), που αποστάτησαν από τον ευέλικτο κ. Κολοτούμπα.
Το Ρήγμα στη ΝΔ έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον καθώς η πρωτοβουλία
Οι 199 προδότες δοσίλογοι αγνόησαν το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού, που.. τους ξεκαθάρισε ότι δεν υποκύπτει στον εκβιασμό υπάκουσαν στα αφεντικά τους και έσωσαν τις τράπεζες και τους τοκογλύφους και ολοκλήρωσαν τη μετατροπή του ελληνικού χρέους από ιδιωτικό σε δημόσιο.


Την ίδια ώρα τα τάγματα εφόδου των κομμουνιστών της Νέας Υόρκης μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας με τους κουκουλοφόρους συνεργάτες τους για να φοβερίσουν τον λαό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης κατήγγειλε στην Βουλή , ότι τα επεισόδια στην Αθήνα και στις μεγάλεις πόλεις της επαρχίας. τα έστησαν μυστικές υπηρεσίες.


Σπύρος Χατζάρας

12/2/12

Πριν τη ψηφοφορία στο Κουβελιστάν (2)

Καλά δεν χρειάζονται πολλά λόγια προς όσους θα ψηφίσουν ΝΑΙ παριστάνοντας τους βουλευτές. Η δέσμευση είναι απλή. Η νέα Βουλή θα δικάσει και θα καταδικάσει εις θάνατον όλους όσους ψηφίσαν ΝΑΙ.
Τελεία και παύλα.


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Στο Κουβελιστάν

Τώρα τους φταίνε «όλοι όσοι άσκησαν εξουσία».Καλά και οι τζάμπα «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης» δεν φταίνε; Και εκείνοι που απεργούσαν για το δίκιο του αριστερού και τεμπέλη εργάτη;

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Ήθελαν να κάνουν την κρίση ευκαιρία

Άκουσαν τον Αβάπτιστο , τον πίστεψαν και προσπάθησαν να κάνουν την κρίση ευκαιρία. 346 νέο-ηλίθια ερπετά. Και βρέθηκε μια μαγκιόρα «διαβολική κοκκινομάλλα» και τους «νοικοκύρεψε». Καλά τους έκανε και καλά να πάθουν. Όλη η ψωροελίτ  της διεφθαρμένης νεοελληνικής κοινωνίας βρέθηκε στον ιστό της «γυναίκας αράχνης». Η  «κοκκινομάλλα» παρουσιαζόταν ως δικηγόρος νομικού τμήματος κορυφαίου τραπεζικού οργανισμού της χώρας μας και υποσχόταν στα θύματά της ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ακίνητα, αλλά και ονειρικά Ι.Χ. σε πολύ χαμηλές τιμές από τα κατασχεμένα της τράπεζας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή εκατοντάδων κυνηγών της ευκαιρίας, που της έδωσαν τα χρήματα που τους ζήτησε προκειμένου να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που ονειρεύονταν ή να «επενδύσουν» με την αγορά ακινήτου….
Κάποια από τα θύματά της οδηγήθηκαν στην οικονομική καταστροφή, καθώς αναγκάστηκαν να πάρουν δάνεια προκειμένου να την πληρώσουν. «Οικογενειάρχες» έμειναν στον άσο, ενώ επιχειρηματίες κινδυνεύουν πλέουν να βάλουν λουκέτο στις εταιρείες τους.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που στοχοποίησε ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η σύντροφός του Ζέτα Μακρυπούλια, οι οποίοι συζητούσαν μαζί της για μια υπερπολυτελή εξοχική κατοικία.
Ανάμεσα στα θύματά της ήταν και νεαρός επιχειρηματίας από τη Χαλκίδα, ο οποίος για να αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή πέντε αυτοκίνητα μάρκας Smart και μία Porsche της έδωσε χωρίς δισταγμούς τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής, που ανέρχονται στα 65.000 ευρώ. Ο Δήμητρης Νερούτσος, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso», έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της 38χρονης εδώ και ένα χρόνο, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασής της.

Η 38χρονη γυναίκα-αράχνη κατάφερε να βάλει  στο χέρι γρήγορα και έναν ισχυρό παράγοντα  από το Ηράκλειο της Κρήτης. Δόλωμά της αυτή τη φορά, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ένα από τα πιο in στέκια της νεολαίας. Ένα εστιατόριο-καφέ στην περιοχή της Γλυφάδας, που καθημερινά γεμίζει κόσμο αλλά και πολλούς επωνύμους.«Οταν έμαθα από εκείνη την τιμή πώλησης του μαγαζιού, θεώρησα πραγματικά ότι ήταν μια καλή ευκαιρία. Αποφάσισα με αυτή την αγορά να εξασφαλίσω το μέλλον των παιδιών μου. Ήταν τόσο πειστική που δεν μπορούσες με τίποτα να καταλάβεις την παγίδα που ήταν έτοιμη να σου στήσει. Εγώ μόνο έδωσα 100.000 ευρώ. Επίσης ο συνέταιρός μου της έδωσε άλλα 30.000 ευρώ, ενώ, αν θυμάμαι καλά»

Πηγή  espresso.gr

Τι θα πάθουμε αν δεν ψηφίσουμε το Μηνμόσυνο

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑ
http://kavvathas.wordpress.com/2012/02/12/%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%bc%cf%8c

Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι, θα έχουμε ρεύμα για δύο ώρες την ημέρα ή ότι δεν θα βρίσκουμε βενζίνη για τα "γιωταχί". Ούτε καν το γεγονός ότι, θα κλείσουν οι τράπεζες, ότι θα ξεμείνουμε από φ΄ρμακα και δεν θα βρίσκουμε "γάλα για τα παιδιά μας". Πιστεύω ότι, όπως και στη δεκαετία του '40 ο ελληνικός λαός θα βρει τρόπο να επιβιώσει. Αυτό που με κάνει να τρέμω είναι η προοπτική της καντονοποίησης της Ελλάδας. Η δημιουργία προτεκτοράτων στη Θράκη και στη Μακεδονία. Η απώλεια μεγ΄λων τμημάτων της χώρας στους ισχυρούς της "δύσης", ένα νέο 1897 όχι αναγκαστικά με τον φίλο του Yiorgos Ερντοάν. Σαν εφιάλτης έρχονται στο νου οι φράσεις της Μπενάκη στην ορκομωσία του Προέδρου Κάρολου (δείτε την στο Google) που μιλάεν για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
Ακόμα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, θυμάμαι το άρθρο που είχα γράψει στο "1ο ΘΕΜΑ" ότθ η ΕΚΤ θα τυπώσει 2,5 με 3 τρισ ευρώ και θα πλημμυρίσει τις "αγορές" (εκτός της Ελλάδας) για να λύσει (βραχυπρόθεσμα) το πρόβλημα της ευρωπαϊκής φούσκας.
Αν λοιπόν δεν ψηφίσουμε το Μνημόσυνο θα μας πέσουτν τα μαλιά, θα σταματήσουμε να βλέπουμε χρώματα, θα χάσουμε τις γάτες μας, θα χάσουμε τις καταθέσεις, τα γιωταχί μας και την ελευθερία. Ακόμα... Δεν θα έχουμε λεφτά να ψωνίσουμε σαμπουάν για τα μαλιά, σερβιέτες που δίνουν φτερααα, κοκα κολα, ρεντ μπουλ, ουϊσκι, βότκα, ρέϊντζ ρόβερ, καγιέ, μπέμπα, τουότα, σιτροεν, μερσεντέ, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, σαμπουάν που κάνει τα μαλιά μεταξένια, μπότοξ, κρέμες προσώπου από λάδι φώκιας, ραλφ λορεν, τιμπερλαντ, λουμπουτεν, γκούτσι και άλλα 10.000 απαραίτητα για τη ζωή προϊόντα...
Όλα αυτά δεν τα είπε ο Μπενύτο και, ο Luke -Dead Man Walking- Papadaimos δεν είπε λέξη

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα

Εξ ιδίων τα βέλη (ρεπορτάζ στυξ)
Σφυροκόπημα στους νεομνημονιακούς υποτακτικούς των τοκογλύφων

http://www.styx.gr/

Ακούστηκε ξεκάθαρα στη Βουλή και παρέμεινε αναπάντητο το ερώτημα στον υπουργό Σαχινίδη από τον βουλευτή Παπαχρήστου: "Πότε σταματήσατε να χτυπάτε τη γυναίκα σας;"


Ξεκινώ μ' ένα ερώτημα προς τον συνδικάλα τον Κουτρουμάνη: Πού 'σουνα νιότη πού 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος: Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν ή δεν πλήρωσαν εισφορές και τώρα τους τις κλέβεις με προτροπή των λογιστών της τρόικα; Δεν μπόρεσες να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα στην απολογία σου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Επειδή δεν μπόρεσες να δώσεις ικανοποιητικές απαντήσεις σε συναδέλφους σου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ε, λοιπόν, δεν τεκμηρίωσες καμμία άποψη. Ιδιαίτερα πως θα αντιμετωπιστεεί η ανεργία, που επί υπουργίας σου έφτασε στο ζενίθ και με τα μέτρα που προτείνεις τραβάει τη ανηφόρα. Ντροπή σου!!! Επειδή μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν δημιουργείς περιβάλλον ευμάρειας ει μη μόνον στην πλούσια ελίτ, που αποδείχθηκε πως υπηρετείς.


Μπράβο ΒΑΣΩ!!!
Με ομιλία της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου, εξήγησε πως το πρόβλημα έχουν οι δανειστές και όχι ο μεγαλοωφειλέτης:


(...)" Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, διότι η Ε.Ε. δεν είναι αυτή που ήταν. Δεν είναι Ένωση της αλληλεγγύης, Ένωση της κοινωνικής Ευρώπης, Ένωση με ισότιμα μέλη, αλλά είναι μια Ένωση που καθοδηγείται και κυριαρχείται από τη Γερμανία. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, θέλει να τη μετατρέψει -σιγά-σιγά το επιτυγχάνει αυτό- σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αν αυτό θα επιβιώσει ή όχι θα το δούμε τα επόμενα χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι και με δική μας ευθύνη η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ άσχημη. (...)
(...) Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές το SPIEGEL έγραψε ότι όλοι γνωρίζουν πως οι δεσμεύσεις δεν πρόκειται να τηρηθούν αλλά όλοι συνεχίζουν για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελλάδα, να στηρίζουν και να προωθούν αυτό το πρόγραμμα.
Υπάρχει το δίλημμα, λοιπόν - που μπαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην πω σε διεθνές επίπεδο, από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, των κυβερνήσεων, των θεσμικών οργάνων, αλλά και από τα δικά μας ΜΜΕ - ότι εάν δεν το ψηφίσουμε αύριο έχουμε χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή.
Πρέπει να πω ότι νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα προς το παρόν να μας βγάλουν από το ευρώ. Δεν είναι όμως το νομικό θέμα γιατί τα νομικά θέματα στην Ευρώπη τα λύνουν πάντα με πολιτικές αποφάσεις. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μας πιέσουν, να μας στριμώξουν για να αναγκασθούμε εμείς να πούμε ότι φεύγουμε.
Ακόμα όμως και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν τώρα, γιατί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Αυτό το είπε ο κ. Akkerman Πρόεδρος της Ντουτσε Μπάνκ χθές, το είπε η κυρία Merkel στο γερμανικό Κοινοβούλιο σε μια ερώτηση Γερμανού βουλευτή, ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει διότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.
(...) Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν δέχομαι μια πολιτική η οποία μας επεβλήθη και ήταν λάθος, να την συνεχίσουμε, γιατί το λάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο. Φοβάμαι ότι αυτό μας οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ και στην δραχμή. Σε λίγο καιρό θα έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει τους μηχανισμούς αλλά και το τείχος ώστε να μην υπάρξει μετάδοση στις άλλες χώρες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα που μας βάζουν, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί πρέπει να είναι αποτρεπτικό το κούρεμα για άλλες χώρες. Ήδη η Πορτογαλία και η Ιρλανδία το ζητούν.
Για να αποτρέψουν αυτές τις χώρες να πάνε σε κούρεμα θα πρέπει οι δικοί μας οι όροι να είναι αυτοί που βάζουν. Πλέον είναι θέμα τιμωρίας της Ελλάδας. Όπως είχα πει τον Οκτώβριο του 2010 στις Βρυξέλες, σε ένα πάνελ που συμμετείχα, δεν θα είχα αντίρρηση αφού φταίμε να μας τιμωρήσουν εάν με την τιμωρία υπήρχε αποτέλεσμα. Με την τιμωρία δεν σώζεται το ευρώ γιατί υπάρχει το πρόβλημα, πέρα από το ειδικό ελληνικό πρόβλημα, με το ευρώ.
(...) Δεν πιστεύω ότι με αυτή την Σύμβαση λύνεται το πρόβλημα. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας δυνατότητα να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά, εάν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ.
Φοβάμαι ότι δεχόμενοι το πρόγραμμα αυτό το οποίο μας έχει επιβληθεί θα οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ, αλλά θα οδηγηθούμε στην έξοδο όταν αυτό συμφέρει τους ευρωπαίους. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το αποτρέψουμε".


(Σ. στυξ) Kαταλαβαίνετε τώρα γιατί έχουν λυσάξει με διαγγέλματα οι υπόδουλοι πολιτικοί ηγέτες, που βλέπουν να τρίζει το έδαφος κάτω από τα ποδάρια τους.
---
Σφυροκόπημα στους υπόδουλους των τραπεζών από τον βουλευτή Κουρουμπλή στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ομιλία ήθους από τον βουλευτή Τρικάλων Μαγκούφη. Εύγε βουλευτή Στρατάκη.
Κρίμα που η θεαματικότητα του καναλιού της Βουλής δεν συγκρίνεται με την παρακολούθηση τουρκικών σήριαλ.
----
Ομιλία Λούκας Τ. Κατσέλη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ 11/02/2012
Άκουσα προσεκτικά αυτά που είπες Πρόεδρε και αυτά που είπαν ο Βαγγέλης και ο Γιώργος.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω και να συνταχθώ ούτε με τη συλλογιστική που έχει κατατεθεί, ούτε με τη διαπραγματευτική τακτική που έχει ακολουθηθεί. Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα, παρά τις προειδοποιήσεις μου κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., είναι μια ακόμα ταπεινωτική διαδικασία από τους εταίρους μας, στη βάση ενός νέου κυνικού εκβιαστικού διλήμματος.
(...) Η υπόδειξη να ψηφίσουμε το PSI και τα μέτρα ως έχουν, συνοδεύεται από δύο έμμεσες απειλές:
α) Ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ και
β) ότι ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Και τα δύο αυτά επιχειρήματα πρέπει ν απαντηθούν.
α) Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της. Αυτό είναι γνωστό και νομικά τεκμηριωμένο ακόμα και από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΚΤ. (Έχω εδώ μια εμπεριστατωμένη έκθεση της ίδιας της ΕΚΤ IV / Dec 2009. Legal Working Paper Series που στοιχειοθετεί αυτή την άποψη). Ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να προωθηθούν μέτρα αναθεώρησης της Συνθήκης που θα οδηγήσουν στην εκδίωξη της Ελλάδας, χωρίς τη θέλησή της. Ας θάψουμε λοιπόν αυτόν τον μύθο μια για πάντα.
β) Σχετικά με το δεύτερο επιχείρημα ότι, αν δεν συναινέσουμε στο πακέτο, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να ξέρουμε ότι οι συνθήκες έχουν σήμερα διαφοροποιηθεί. Έχουμε καταφέρει, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι με πρόσθετες θυσίες αρκούν να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου. Το PSI χρειάζεται κυρίως για να πληρώσουμε τους τόκους και τα χρεολύσια του δημόσιου χρέους.
Πιστεύω ότι η διαπραγματευτική σημασία αυτής της επισήμανσης γίνεται κατανοητή σε όλους.
Που επομένως μπορεί και πρέπει σήμερα να καταλήξουμε και τι προτείνω:
1) Ότι δεν ωφελεί να ψηφίσουμε μέτρα που στερούνται οικονομικής βάσης, είναι δυσβάσταχτα, αποτελούν, όπως είπαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, «προδοσία του ευρωπαϊκού Κοινωνικού μοντέλου», και το κυριότερο αντιστρατεύονται τους στόχους του PSI και επισπεύδουν τη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον.
2) Να ζητήσουμε να συγκληθεί Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής με δύο αιτήματα:
α) Ν΄ αποφασίσει μερική εφαρμογή του PSI για την αποπληρωμή των δανείων που λήγουν την 14 Μαρτίου
β) Την έγκριση, αρχές Μαρτίου, ή στα μέσα Μαρτίου, ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση και θα εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων την περίοδο 2012- 2020 και την επίτευξη σχέσης χρέους /ΑΕΠ κάτω από 120% το 2020, χωρίς να υποθηκεύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης. γ)Να δεσμευτούμε ότι η παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος θα είναι συνεχής και αυστηρή και ότι η σύμβαση θα ενσωματώνει ειδικές ρήτρες με άμεσο κόστος για τη χώρα αν τα μέτρα στα οποία έχουμε δεσμευτεί δεν εφαρμόζονται.
3) Να ζητήσουμε έκτακτη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές για τις Ελληνικές θέσεις. Γνωρίζω ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Ελπίζω όμως η νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα θα έχει το θάρρος και τη δύναμη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα εξαρτηθεί αγαπητέ Πρόεδρε και απ τη δική μας στάση.
Εμείς , δυστυχώς φοβηθήκαμε να την χρησιμοποιήσουμε.
---
Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση η η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη κάλεσε την ΕΕ να εγγυηθεί τα σύνορα της χώρας για δέκα χρόνια, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι αμυντικές δαπάνες και να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.
Αναφερόμενη στη νέα δανειακή σύμβαση η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας, σημείωσε: "Ποιος είναι αυτός που θα υπογράψει αυτό το χαρτί; Όλα αυτά από κάτω λένε Παρίσι, Βρυξέλλες. Συντάχθηκε κάτι από αυτά στην Ελλάδα;", διερωτήθηκε και προσέθεσε: "Ή θα χρεοκοπήσουμε σήμερα με δική μας θέληση ή θα χρεοκοπήσουμε σε τρεις μήνες και θα μας σέρνουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και θα έχουμε γίνει ρόμπα"!
Επίσης η κυρία Παναρίτη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι δεν εκχωρείται η κυριαρχία της Ελλάδας, καθώς, όπως είπε, η ίδια δεν είναι βουλευτής της Τρόικας! "Θέλω έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, εγώ δεν είμαι βουλευτής της Τρόικας", σημείωσε χαρακτηριστικά!


Άραγε τι έχει να πει τώρα (o mind the) GAP;;;; Που δεν έπεισε ούτε στο κύκνειο άσμα του...

9/2/12

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Ο πνευματικός υπόκοσμος που κατέχει το  Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  τίμησε σήμερα  τον πράκτορα της CIA στην  φοιτητική εξέγερση τον Μάιο του 68 ,κατά του Ντε Γκώλ, και  αρχιρουφιάνο της  παγκόσμιας διακυβέρνησης,  και πράσινο ευρωβουλευτή, ιουδαίο   Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ  ,«για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει τα τελευταία έτη», στους ντόπιους ρουφιάνους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

24η Φεβρουαρίου 2012 Ἡμέρα Παρασκευή Ὥρα 8.30΄ μ.μ.
Αἴθουσα Διαλέξεων Πολιτιστικοῦ Ὀργανισμοῦ Δήμου Ἐλευσινίων
(Παγκάλου καὶ Κίμωνος , 2ος ὄροφος)

Το ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ " Ἡ Δάειρα "

Οργανώνει ομιλία του Σπυρου Χατζάρα
Δημοσιογράφου – Συγγραφέα με θέμα
«1821. Ὁ Ἰ. Καποδίστριας καὶ ἡ ἐπανάσταση τῶν Φιλογενῶν»

Παραμύθια με πολέμους

Ιστορίες τρόμου με πολλά θύματα

Του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

Το παραμύθι είναι παλιό. Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, οι ΗΠΑ έβαλαν τον Σαντάμ Χουσεΐν να επιτεθεί στο Ιράν. Την επιχείρηση κανόνισαν και χρηματοδότησε η κοντινότερη τράπεζα, το Κουβέιτ. Έλα όμως που κάποια μέρα το Κουβέιτ ζήτησε τα λεφτά του πίσω…
«Οι ενδοαραβικές διενέξεις δεν αφορούν στις ΗΠΑ», είπε η αμερικανίδα πρεσβευτής Έιπριλ Γκλάσπι στον Σαντάμ, κι εκείνος εισέβαλε στο Κουβέιτ… Για να πέσει ο ουρανός επάνω του και στον ιρακινό λαό!
Μια φορά κι έναν καιρό πάλι, οι αντάρτες του Ου-Τσε- Κά σκότωναν Σέρβους αστυνομικούς στο Κοσσυφοπέδιο- σε καθημερινή βάση. «Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας» είπε ο αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια. Έτσι είναι; Κι ο Μιλόσεβιτς έστειλε τα τανκς εναντίον τους…Πως τελειώνει το παραμύθι; Ο Μιλόσεβιτς πεθαίνει χωρίς να του δοθεί ιατρική βοήθεια σε φυλακή του …ΟΗΕ!
Το άλλο παραμύθι είναι πιο πρόσφατο, και λέει πως οι φίλοι και σύμμαχοί του πούλησαν το Μουμπάρακ και τον πέταξαν σα στιμένη λεμονόκουπα.
Το επόμενο μας λέει για κάποιον Καντάφι… Όπου βομβάρδιζε λέει, ανελέητα το λαό του. Στην πραγματικότητα βέβαια χτυπούσε τους «αντικαθεστωτικούς» αντάρτες, που εξόπλιζε το ΝΑΤΟ, αλλά αυτά δεν τα πράγματα δεν λέγονται. Πάει κι ο Καντάφι…
Ποιος έχει σειρά, ο ηγέτης του άλλου κράτους του ζόφου, ο Άσαντ στη Συρία. Το παραμύθι εδώ ξεκινάει το καλοκαίρι, καθώς Σύροι διαδηλωτές τόλμησαν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν σε κατεχόμενο από το Ισραήλ συριακό έδαφος του Γκολάν… Για μια και μόνον ημέρα οι ειδήσεις θυμήθηκαν ότι εκτός από την Παλαιστίνη οι Ισραηλινοί κατέχουν και συριακό έδαφος. Αλλά αυτά τα πράγματα πληρώνονται. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο Άσσαντ δεν έχει δημοκρατικό καθεστώς –όπως έχει το Ισραήλ για παράδειγμα.
Και τότε «κάποιοι», άρχισαν να εξοπλίζουν τους αντικαθεστωτικούς. Στα πρότυπα της Λιβύης. Για να αρχίσει πάλι το ίδιο παραμύθι: Ο Άσσαντ σκοτώνει «αμάχους» κατά χιλιάδες… Ποιος μετράει τους νεκρούς; Μα οι αντικαθεστωτικοί - και το αναμεταδίδουν άκριτα τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Μόνο που εδώ υπάρχει ένα κώλυμα. Στα «μέτρα» που προτείνουν να ληφθούν η ανίερη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία (στα πρότυπα της Λιβύης) αντιδρούν Ρωσία και Κίνα.
Αλλά με το παραμύθι της Συρίας, ξεχάσαμε το Ιράν…Θυμόσαστε τον «άξονα του διαβόλου»; Έτσι είχε χαρακτηρίσει το Ιράκ, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, ο πατήρ Μπους. Ο πρώην διευθυντής της CIA που έγινε πρόεδρος ξεκίνησε έναν πόλεμο στο Ιράκ για να κληρονομήσει το προεδριλίκι στο γιό του και να κάνει πόλεμο στο Αφγανιστάν και ένα δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ…Να τους βαφτίσει «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» και να πει ότι ο Σαντάμ διέθετε «όπλα μαζικής καταστροφής»…
Τι απέγινε ο Σαντάμ; Μα είχε την ίδια τύχη με το Μιλόσεβιτς και τον καντάφι. Το τέλος είναι ίδιο, μόνο η μέθοδος αλλάζει.
Δεν έχουν φαντασία. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στα παραμύθια τους είναι ίδια.
Το Ιράν λοιπόν, ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα –μας λένε. «Εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς και έχουμε υπογράψει τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», λένε οι Ιρανοί.
Σε αντίθεση με το Ισραήλ, που έχει πυρηνικά όπλα, και δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη. Αλλά το Ισραήλ…Πόσες συμφωνίες του ΟΗΕ έχει παραβιάσει;


Με το Ιράν, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αλλά αυτά ακριβώς τα σοβαρά μας κρύβουν. Έχουμε μια μυστική έκθεση του αμερικανικού υπουργείου άμυνας,(την εποχή που οι Σοβιετικοί είχαν εισβάλει στο Αφγανιστάν –την κακή εκείνη εισβολή κι όχι την καλή που έκαναν αργότερα οι ΗΠΑ). Και λεει: «Στην περίπτωση που οι σοβιετικοί εισβάλλουν και στο Ιράν, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα». Κι όμως, ο αμερικανός πρόεδρος εκείνης της εποχής, ο Τζίμυ Κάρτερ, έχει κερδίσει βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, «για την αναζήτηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης διεθνών κρίσεων».
Να μην ξεχνάμε πως πιο παλιά, το Σεπτέμβριο του 1967, οι ΗΠΑ είχαν εφοδιάσει με 5.545 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου το Ιράν, για την κατασκευή αντιδραστήρα, παρόμοιο με εκείνο που σήμερα οι ΗΠΑ απειλούν να βομβαρδίσουν. Στην δεκαετία του ’70, οι ΗΠΑ εφοδία;σαν με υλικό για την κατασκευή ως και είκοσι πυρηνικών εργοστασίων στο Ιράν. Το 1975, το Ιράν και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης ΜΙΤ, υπέγραψαν συμβόλαιο για την εκπαίδευση Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων. Βέβαια, τότε ακόμα ήταν «δικός μας άνθρωπος» ο σάχης που κυβερνούσε στο Ιράν.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις αρχές του 1980, αλλά είναι εξίσου επίκαιρο σήμερα, ο δρ. Κώστας Τσίψης του ΜΙΤ και ο Στήβεν Φέτερ, στο Scientific American, αναφέρονται «Στις καταστροφικές συνέπειες από την απελευθέρωση της ραδιενέργειας».
«Η καταστροφή ενός πυρηνικού εργοστασίου με πυρηνικά όπλα θα έχει ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες» γράφουν οι δύο επιστήμονες.
Θυμίζουμε τις θλιβερές επιπτώσεις από το βομβαρδισμό –τρεις φορές- από βρετανικά και αμερικανικά μαχητικά του μικρού πειραματικού αντιδραστήρα του Πανεπιστημίου της Βαγδάτης στην περιοχή Ζαφαρανίγια. Αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθεί επιδημική εξάπλωση γεννήσεων παιδιών με δυσπλασίες στην περιοχή.


Ο κόσμος έχει καταλάβει τι θα πει πυρηνική τρομοκρατία, από ατυχήματα τύπου Θρη Μάιλς Άιλαντ, Τσερνόμπιλ και Φουκουσίμα. Δεν χρειάζεται κι άλλον πυρηνικό όλεθρο.

6/2/12

SYNTRIMIA GO HOME (ΚΕΔ)

Διπλή ήττα προεδρικών στη συνέλευση ΕΣΗΕΑ

Σε διπλή ήττα του συστήματος Τρίμη-Αριστεριστών και της δεξιάς γενικής γραμματέως που είναι μαζί τους, κατέληξε η έκτακτη γενική …..συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, που η πραγματοποίηση της κινήθηκε στις παρυφές της νομιμότητας. Εξάλλου και όπως κηρύχθηκε αλλά και ως διαδικασία , , δεν είχε ούτε την απαιτούμενη απαρτία αφού σε σύνολο 5500 εγγεγραμμένων μελών,έπρεπε σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ να έχουν υπογράψει και να παρίστανται τουλάχιστον 1500 ταμειακά εντάξει Στο Καραβελ δεν ήταν ούτε 1200 και ουδείς γνωρίζει πόσοι είχαν καταβάλει συνδρομή ή τις είχαν αποδώσει οι εργοδότες( σύμφωνα με τον Ν1264/82) κλπ.


Αυτό υπογράμισαν και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή , οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ΉΔΗ από τους χειρισμούς αλλά βασικά από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ζήτημα νομιμοποίησης του προέδρου και της θλιβερής αυτής παρέας , μετά το προχθεσινό φιάσκο και δεν μπορούν να παριστάνουν το προεδρείο.


Σε όλη αυτή τη διαδικασία της…συνέλευσης έστω και όπως έγινε , ήταν διάχυτη η αγωνία και τα συσσωρευμένα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου, με τις απολύσεις, τις περικοπές, τη ανεργία και τα λουκέτα.


Η «συνέλευση» όμως και η ψηφοφορία, , παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και την τεράστια κινητοποίηση της πλευράς , αριστεριστών και άλλων ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΘΌΡΜΗΤΑ σε αποτέλεσμα –μομφή για αυτούς που κρατάνε όπως –όπως,τις καρέκλες του προεδρείου και έχουν ακεραία την ευθύνη για δεκάδες τυφλές απεργίες που γίνονται παράνομα, και χωρίς αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Παρασκευής και ή α΄αντιπρόεδρος.


Στη συνέλευση κατατέθηκαν 9 προτάσεις-ψηφίσματα ,ανάμεσα τους και κείμενο για διαγραφή των συνταξιούχων και την έξωση τους από τον ΕΔΟΕΑΠ . Αυτή όμως πνίγηκε εντέχνως από το προεδρείο για να μην ξεσηκωθούν αντιδράσεις και για αυτούς τους λαγούς του Λοβέρδου.


Την πάτησε και ο Ψυχάρης


Οι υπόλοιπες προτάσεις ,συμμαζεύτηκαν σε μυστική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών δυο μέρες αργότερα, από τη γενική γραμματέα, δήθεν….. εγκρίθηκαν από 4 παρόντα μέλη του ΔΣ 3 δήλωσαν απόντες καθ αφού «κωδικοποιήθηκαν» αυθημερόν από νομικούς, προέκυψαν 3 κείμενα:


# το ένα (ΠΡΟΤΑΣΗ Ι) της ομάδας Τρίμη που πρότεινε απεργίες διαρκείας και προσφυγή στον ΟΜΕΔ , ώστε με μια διαιτητική απόφαση να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις που έχουν γίνει και να εγκριθούν οι μειώσεις μισθών που έχουν γίνει, μήπως και δεν τις φορτωθεί αυτός. Δηλαδή ότι θέλουν και ότι κάνουν τα αφεντικά , με βούλα της διαιτησίας για να την βγάλει καθαρή το προεδρείο τη παρακμής.


# το άλλο ( ΠΡΟΤΑΣΗ 2) της παράταξης του ΚΚΕ , με κλασικό απεργιακό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και πρώτο μισθού 1400 ευρώ, την ώρα που η τυποεκδοτική έχει κάνει αίτηση να μπει στο άρθρο 99 χώρια για τις απολύσεις που έγιναν εκεί και στον 902. και έχουν κουκουλωθεί.


# το τρίτο ( ΠΡΟΤΑΣΗ 3) που η πατρότητα του, διεκδικείται από διάφορους και εσχάτως από την γενική γραμματέα και συνεργάτες της,προέβλεπε, να διεκδικηθεί κλαδική σύμβαση στις εφημερίδες εντός 15νθημέρου( ΣΣ κάτι αδύνατο επειδή αρνείται να το κάνει η πλειοψηφία 3 χρόνια τώρα) Αλλοιώς να γίνει σύμβαση έστω και με μεσοσταθμική μείωση μισθών και αν δεν επιτευχθεί η μείωση να γίνουν στοχευμένες απεργίες (ΣΣ. Για τις μειώσεις μισθών) εκεί που αρνούνται να κόψου τους μισθούς΄.΄…
# Στην ουσία το κείμενο αυτό ήταν περίληψη της πρότασης Ψυχάρη για μειώσεις μισθών 20%, που ήδη είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται , πριν την ψηφοφορία της συνέλευσης.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ΤΕΛΙΚΑ δεν πέρασε καμία πρόταση αφού δεν συγκέντρωσε το 50+1 επί των ψηφισάντων.


Όλοι όμως ήξεραν από την αρχή, ότι δεν θα περνούσε τίποτα. Ακόμη και όσοι επέλεξαν την τρίτη πρόταση , την ψήφισαν για να μην γίνει του Τρίμη ενώ τα λευκά , όπως αποδείχτηκε, ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ σαν ρήτρα για να μην περάσει στη συνέλευση το κόλπο Ψυχάρη με την νομιμοποίηση των περικοπών, αφού δικοί του ήτανφαίνεται,, πίσω από την τρίτη πρόταση.
Οι αριθμοί τώρα είναι αποκαλυπτικοί.


Ψήφισαν 2187 μέλη της ΕΣΗΕΑ και έλαβαν
-πρόταση Γ΄ 897 , ποσοστό 41%
-Πρόταση Τρίμη-αριστεριστών και Financial 809 (ο,τι πήραν και στις εκλογές του Μάη)) ποσοστό 36,9%
-πρόταση Ράμου 348 ποσοστό 15,9%
-λευκά άκυρα 133 ποσοστό 6 %


Δεν υπήρξε κουβέντα για τις άλλες συμβάσεις (ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ, Την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ τα γραφεία τύπου την ΓΓΕΕ κλπ), ούτε βέβαια για τις κομμένες συντάξεις, τα χαμένα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα, τις θέσεις εργασίας που χάνονται, τα εκατομμύρια από τα αποθεματικά που πάνε να μας φάνε με το PSI .Και το κυριότερο ο τι όποιος χάνει την δουλειά του τώρα, δεν ξαναβρίσκει.


Αλλά αυτοί εκεί να το παίζουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ και στα μαγαζιά να γίνεται σφαγή με την δική τους αβάντα.


Α.Β


Από την γραμματεία της


ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

5/2/12

Ένας ακόμα ωραίος και Ναζωραίος

ΜΙΝΟΣ ΜΩΥΣΉΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ Σ.Δ.Ι.Τ.(συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ !

Τι λέει ο άνθρωπος παρακάτω;
"....το κράτος -λέει- θα αποποιηθεί με αυστηρούς κανόνες και σταδιακά ένα μέρος των τρεχόντων φορολογικών του εσόδων.... για ....να ενισχύσει την τάση προς την μακροπρόθεσμη αποταμίευση...." !
Εδώ ο Λοβέρδος από καιρό λέει "δεν υπάρχει σάλιο" και οι ασφαλιστές....μιλάνε για περισσεύματα και αποταμίευση, ότι δηλαδή συμβαίνει στον κύκλο της ανόδου της οικονομίας.
[Ρε μήπως μας δούλευε ο Λοβέρδος και "λεφτά υπάρχουν";]


Να τος λοιπόν κι ο "μουστερής".... η Ι.Χ ασφάλιση των ασφαλιστών με "προφυλακτικό" την φοροδιαφυγή, θέλει να κάνει 'ΣΔΙΤ' , τουτέστιν να γαμήσει -συνεργασία το λένε τώρα- την ξεβράκωτη και κατά συνέπεια εύκολη, πλην αγαπημένη μας Δ.Χ κοινωνική ασφάλιση.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Κούνια που σας κούναγε....
Ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε από την μια την "ασπίδα-χωρίς πρόνοια" και θέλει τώρα ο κ. Μωυσής 'ΣΔΙΤ' [με τι πουλί ρε ψόφιες].
Πάντως είναι περίεργη η "θέση" του, αφού ο έμπειρος ασφαλιστής γνωρίζει από μέσα το οικονομικό χάλι του ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης, εκτός κι' αν εννοεί να "συμπράξουμε" με "αλλοδαπές" !
Τώρα βρήκανε την ώρα και την στιγμή, τώρα που δεν υπάρχουνε λεφτά για βιβλία στο υπουργείο της κυρίας του σιναφιού τους, που τα παιδιά στα σχολεία πέφτουν κάτω απ' την ασιτία, που τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται....και η κοινωνική πρόνοια πνέει τα λοίσθια ελλείψει πόρων, τώρα βρήκαν στην αναμπουμπούλα(σαν τον λύκο) ", να ζητήσουν "φορολογικές διευκολύνσεις" για να οικονομήσουν "παντεσπάνι προμήθειες" και μπόνους;


"Έννοια σας", μαζί θα πεινάσουμε μάγκες, να είστε σίγουροι. Αν τα παιδιά μας αύριο δεν θα έχουν να φάνε, θα έρθουν στα δικά σας τ' αρχοντικά και τα κελάρια, είτε το θέλετε είτε όχι....
Ναι θέλουν Ι.Χ ομαδική ασφάλιση προσώπων....βασισμένη στην φοροδιαφυγή οι ασφαλιστές του Υπουργείου Ανεργίας και Ανασφάλισης του κ. Λοβέρδου, της κας Κατσέλη, του κ. Κουτρουμάνη και της κας Δρέττα, που καιρό τώρα τρέχει -το υπουργείο- στις διάφορες μαζώξεις τους, τους συμβουλεύει, τους παρατηρεί -δήθεν-, ενώ στην πραγματικότητα οδηγεί την τραυματισμένη κοινωνική ασφάλιση στα δόντια της διεφθαρμένης ιδιωτικής, ως 'πρόβατο επί σφαγήν' στην κυριολεξία.
Αμ και το προκομμένο το "Υπουργείο Οικονομικών, που δουλειά του είναι να πατάει την φοροδιαφυγή και να εισπράττει τους νόμιμους φόρους εδώ και πολύ καιρό κάνει τα στραβά μάτια, "αρνούμενο! πεισματικά, επίμονα και φυσικά παράνομα" να εφαρμόσει την νομοθεσία και τις αποφάσεις, για την φορολογία των DAF, μη και στενοχωρήσει τους ασφαλιστές και τα Golden boys.
Ποιους "υψηλόβαθμους" φοροδιαφεύγοντες καλύπτει άραγε;
Καλά θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, να κοινοποιήσει την εγκύκλιο -που είναι έτοιμη- ώστε να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι και οι ΔΟΥ και να ενεργήσουν τα νόμιμα.
Καλύτερα έτσι, παρά να "εκτεθούν" κάποιοι, πιθανόν και εν αγνοία τους και να τους "κυνηγάνε" ύστερα.


ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΌ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ , ΟΤΙ ΕΤΟΎΤΗ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΈΧΕΙ ΣΚΟΠΌ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΝΑ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΗ.
ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑ Ν' ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ -ΠΟΝΗΡΑ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΣΕ ΤΖΟΥΦΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΝΔΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ "ΑΡΓΥΡΙΑ" ΚΑΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΉΤΩ....
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΎΝΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΤΑΎΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΈΤΟΙΜΑ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ ΚΑΙ ΤΟΎΤΟΙ.... ΑΠΛΏΣ ΒΆΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΆ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΙΜΠΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ....ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΝΙΑ.
ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΑΙ ΤΙ ΣΥΝΈΒΗ ΕΔΩ ; ΕΚΛΑΠΗ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΡΙΩΝ -ΚΑΙ ΒΑΛΕ- ΓΕΝΙΏΝ ΕΛΛΗΝΩΝ[ΠΑΠΠΟΎΔΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙΑ] ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !
ΤΙ ΣΥΖΗΤΆΜΕ;



http://www.hrima.gr/article.asp?view=1054&ref=1046


ΜΙΝΟΣ ΜΩΥΣΗΣ [ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ].

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΔΙΤ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Το συνέδριο χαιρέτισε ο κ. Μίνος Μωυσής, πρώην Πρόεδρος της ΈΑΕΕ,[τωρα στην Εμπορικη] που αναφέρθηκε στις δυνατότητες συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με διακριτούς ρόλους για τα δύο μέρη, αμοιβαία αναγνώριση των ρόλων αυτών και τόλμη στην εφαρμογή των συμπράξεων.
Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τον κ. Μ. Μωυσή, στο αντικείμενο της ασφάλισης «βρίσκει» τεράστιο πεδίο εφαρμογής. Στις συντάξεις η πολιτεία αναλαμβάνει να επιστρέψει στον πολίτη ένα ποσό σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές του, τα χρόνια εργασίας του, αλλά κυρίως με βάση τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία του συστήματος. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι επαρκές για αυτό που η σύγχρονη αντίληψη ορίζει ως «ζωή» μετά τα 65.
Στο σημείο αυτό έρχεται η ιδιωτική ασφάλιση, η οποία καλείται να συμπληρώσει μέσω ανταποδοτικών σχημάτων το εισόδημα στη συνταξιοδότηση. Υπάρχει διακριτός ρόλος για την πολιτεία και για τον ιδιωτικό τομέα που όμως χρειάζεται θεσμική κατοχύρωση και κίνητρα. Η λογική ότι το κράτος θα αποποιηθεί με αυστηρούς κανόνες και σταδιακά ένα μέρος των τρεχόντων φορολογικών του εσόδων προκειμένου να ισχύσει την τάση προς την μακροπρόθεσμη αποταμίευση είναι μία λογική που είναι αποδεκτή διεθνώς, επεσήμανε ο κ. Μ. Μωυσής. Και αυτό γιατί είτε μέσω της αναβεβλημένης φορολογίας είτε μέσω του αυξημένου εισοδήματος στη συνταξιοδότηση τελικά υπάρχει επιστροφή προς την οικονομία και την κοινωνία. Αναφερόμενος στον τομέα υγείας τόνισε ότι ο πολίτης ενδιαφέρεται για ελεύθερες υπηρεσίες, που θα είναι στη διάθεση του όταν τις χρειαστεί. Σύμφωνα άλλωστε με ειδικούς μελετητές, η συνολική δαπάνη για ιδιωτική περίθαλψη μπορεί να μειωθεί και να ελεγχθεί πιο αποτελεσματικά, με παράλληλη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αν στον κλάδο υγείας δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργαστούν αρμονικά.

ΓΔ.

Αυτοί μας κυβερνούν

Πίσσα και πούπουλα

του Κ. Μπετινάκη

http://www.styx.gr/ 


Είχαμε που λέτε, τον GAP τον ελάσσονα να μας εξηγεί τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε, γυρνώντας πέρα δώθε στον πλανήτη για να ενημερώσει στους σοσιαλιστές υπηκόους του, (κυρίως αμφιβόλου δημοκρατικής ιδεολογίας) που τον εξέλεξαν κι αυτοί ως μεγάλη προσωπικότητα –όπως όλοι οι κοψοχέρηδες που τον ψήφισαν το '09- τι σπουδαίο έργο προσέφερε στην πατρίδα η οποία του χορήγησε την ιθαγένεια, για να έχει κι αυτός διπλά διαβατήρια. Επειδή ποιος ξέρει ίσως κάποτε χρειαστεί να φύγει κρυφίως...
Κόντεψα να σπάσω την τηλεόραση χτες βράδυ, με την προστατευόμενή του, την κυρία ασήμαντη, που την προώθησε λες και ήταν η μόνη με τα προσόντα, σε θέσεις στην ΕΕ και κατόπιν αβέρτα υπουργεία, να υπερασπίζεται το θεάρεστο έργο όλων αυτών που μας έχουν φέρει στην δυσμενέστερη κατάσταση που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, σε εκπομπή της ΕΡΤ3 χτες βράδυ. Πολυβόλο πήγαινε η γλώσσα της χωρίς να αφήνει καν τον δημοσιογράφο να την ρωτήσει.
Καπάκι ήρθε το απόγευμα έκτακτο δελτίο που παρακολούθησα - έτυχε στον ΑΝΤ1- (προφανώς εσείς σε κάποιο άλλο κανάλι ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, όπου ο φιλημένος δελφίνος μας καθησύχασε πως κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για το γενικό ξεπούλημα της χώρας, που θα γίνει ως αργά αύριο το βράδυ. Μην ανησυχείτε λοιπόν. Έχει αναλάβει αυτός τώρα να μας σώσει. Από σωτήρες άλλο τίποτα αυτός ο τόπος.
Τρομοκρατημένοι κι εξαπατημένο σδελφοί, έχω αρχίσει να ανησυχώ, μπας και βρεθούν έστω ελάχιστοι ετερόφωτοι υπάκουοι στους βαρόνους των Μέσων Αποβλάκωσης και ξαναψηφίσουν κάποιους από εκείνους, που είτε διάβασαν είτε δεν διάβασαν είτε έκαναν κωλοτούμπα και στήριξαν μνημόνια και τον ξενόπεμπτο τραπεζίτη, μετά από τον ξενόφερτο πρωθυπουργό που τα είχε κάνει πλακάκια με τον καημένο Στρος Καν, που δεν πρόσεξε που έβαλε την… υπογραφή του !
Όλοι αυτοί οι πατερούληδες που κληρονομικώ δικαιώματι κυβερνούν τον τόπο, μέλη δυναστείας ή οικογενειών από τζάκι, πρέπει κάποτε να πάρουν ένα ηχηρό μήνυμα λαϊκής αγανάκτησης.


Λαϊκή επιταγή, είναι να επιτέλους παταχθεί:
# Η πολυνομία που επιτρέπει το σαθρό δημόσιο να κάνει τη ζωή μας δύσκολη.
# ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ φορολογικός νόμος
# Περιορισμένη επαναληπτική εκλογική θητεία των βουλευτών
# Κατάργηση των ευνοϊκών νόμων που κατατάσσουν τους εθνοπατέρες στο απυρόβλητο
# Επαναφορά θανατικής ποινής για την διαφθορά


Ποιος όμως από τους 300 δεσμεύεται στα παραπάνω;
Πίσα και πούπουλα λοιπόν…

4/2/12

Μόσχα: Θρίαμβος της λαικής Δημοκρατίας

Οι επιδοτούμενοι ΜΚΟ ρουφιάνοι των κομμουνιστών της Νέας Υόρκης κατάφεραν να μαζέψουν 20.000 ανθρώπους σε μια συγκέντρωση κατά του ηγέτη του ρωσσικού λαού Βλαντιμίρ Πούτιν. Την ίδια ώρα πάνω-κάτω συγκεντρώθηκαν σε άλλη πλατεία 90.000 υποστηρικτές του Πούτιν, με θερμοκρασία στη Μόσχα -17 βαθμούς Κελσίου.
Θρίαμβος της Δημοκρατίας , με 9 πολίτες για κάθε 2 έμμισθους ρουφιάνους στο -17.

Δελτίο11

Οι ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Πρέπει πλέον η Ελλάδα μας να αποκτήσει Ελληνική Κυβέρνηση Ελλήνων πατριωτών πού να υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού μας και μόνον.

Υπάρχουν πολλές φωνές, και γνώμες διαφόρων « εμπειρογνωμόνων » δημοσιογράφων, ότι χωρίς πολιτικά κόμματα δεν υπάρχει δημοκρατία. Μέγα λάθος ή από άγνοια ή από σκοπιμότητα. Το έχουμε ξαναγράψει : η επιβληθείσα στην απελευθερωμένη Ελλάδα (1821) Αγγλοσαξονικού τύπου Δημοκρατία, είναι σχεδιασμένη και δομημένη, για να ελέγχει έθνη και κυβερνήσεις. Οι ύπουλοι και καταχθόνιοι δυνάστες της ανθρωπότητας έχουν δύο βραχίονες, την κομματοκρατία και το επαίσχυντο και φονικό ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα πού θέλουν να κυβερνούν τις χώρες. Ο εχθρός τους και το μέγα εμπόδιο στα καταστροφικά έργα τους είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Πρέπει για την σωτηρία των Λαών να εξουδετερωθούν. Πώς ; καταργήστε τον ΤΟΚΟ και τις
ιδιωτικές τράπεζες (εμπορεία χρήματος). Αυτό το οποίο συνεχώς επαναλαμβάνουμε, είναι ζήτημα στρατηγικής ζωτικής σημασίας.


Να χτυπήσουμε τους πυλώνες της Βαβέλ πού θέλουν να οικοδομήσουν.
Αιώνες προσπαθούν να υποτάξουν τους Γκογίμ (κτήνη) όπως μας αποκαλούν. Τώρα όμως το 2012 θα έχουν την αναμέτρηση πού άρχισαν με την τεχνητή οικονομική κρίση το 2008. Η προηγούμενη του 1929 ήταν προπαρασκευαστική. Η Ελλάδα μας όμως θα δώσει πάλι το Φώς (ex orient luxe) γιαυτό ο σατανάς, η παγκοσμιοποίηση δηλαδή, εμάς τους Έλληνες έχει ως στόχο.


Επανάσταση ιδεών. Νέο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Τα υπάρχοντα και κατασκευασμένα, από το ίδιο σατανικό «χέρι» πολιτικά και οικονομικά συστήματα κατάρρευσαν όπως και οι άθεες ιδεολογίες τους. Θάρρος, υπομονή σε λίγο χρόνο φτάνουμε στο σημείο ΜΗΔΕΝ. Δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν, εγχώριοι και ξένοι, πουλημένοι πράκτορες του σατανά. Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά τους. Δεν χρειαζόμαστε κανένα δάνειο. Άμεση επαναφορά του εκδοτικού μας προνομίου, πού εγχώριοι προδότες μας το αφαίρεσαν. Πρέπει πλέον η Ελλάδα μας να αποκτήσει Ελληνική Κυβέρνηση Ελλήνων πατριωτών πού να υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού μας και μόνον.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan.blogspot.com

3/2/12

Κεραυνοί Β.Πούτιν κατά ΠΑΣΟΚ -Τραπεζών

πηγή http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33318&Itemid=139


 Σφοδρή επίθεση κατά της τρόϊκας, αλλά και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου, για τον τρόπο με τον οποίο "εδεσαν" την Ελλάδα και την οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές σε ένα μήνα. Κατήγγειλε για πρώτη φορά διεθνώς ότι "Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της" μιλώντας στο αντίστοιχο ρωσικό "Νταβός" το οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». "Είχε όλες τις δυνάτότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή".Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ευρώ: "Το ευρώ ήταν "βαρίδι" στα πόδια της Ελλάδας. Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο».«Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μη έχοντας ρευστότητα, αφού δεν έκοβαν νόμισμα απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών που οδήγησε στην εξαθλίωση. Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα της στέρησαν την βιομηχανική βάση και μετά την καλούν να παράγει από ανύπρακτες βιομηχανίες και χωρίς να έχει λεφτά. Είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς να έχεις βιομηχανική βάση χρειάζεται νέες επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. Ποιος θα επενδύσει σε μία οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά; Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε φτηνά κάποιες δημόσιες εταιρείες, αλλά αυτό θα ήταν λεηλασία, ανάλογη με αυτή που έκαναν στη Ρωσία. Και θα ήταν και ριψοκίνδυνο γιατί η εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται».


Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «Επειδή πολλές χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».


«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, ρίχνοντας έμμεσα φαρμακερά βέλη στην Α.Μέρκελ που είπε ότι "Οι Έλληνες δεν δουλεύουν αρκετά" εκτιμώντας ότι «Δεν έχουν δημιουργηθεί όμως οι δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε κύριοι της χώρας μας και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».Και κατέληξε ως προς το σημείο αυτό: «Σ' αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρίσκεται η Ελλάδα δυστυχώς», τόνισε.Σχολιάζοντας επίσης την ομιλία του Μάικλ Μίλκεν, προέδρου του ομώνυμου Ινστιτούτου.


«Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού τής στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, γιατί δεν έχει εθνικό νόμισμα, τής στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος (emission centre)» είπε ο κ. Πούτιν στο Φόρουμ «Ρωσία 2012».


Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια, παρ' όλ' αυτά, δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό, με έναν τρόπο παρακινώντας για τις επόμενες περικοπές».


Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «υπάρχουν και περιορισμοί πολιτικού χαρακτήρα, για τους οποίες μίλησε ειδικότερα και ο πρόεδρος της SberBank [και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας] Γκέρμαν Γκρεφ», συνέχισε ο Βλ.Πούτιν και σχολίασε ότι:


«Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη (σ.σ. μείωση).


Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα, που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο, που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια. Στέρησαν την Ελλάδα από ορισμένα εργαλεία, για τα οποία είπατε, ειδικότερα την δυνατότητα να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, ενώ όταν η κυβέρνηση της Αργεντινής κάποτε συνέδεσε υπερβολικά στενά το δικό της εθνικό νόμισμα με το δολάριο στέρησε την οικονομία της από την ευελιξία. Από άποψη ουσίας είναι μάλλον πολύ όμοιες οι αιτίες».


Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».


«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.Η παρέμβαση και τα όσα είπε ο Β.Πούτιν βρήκαν σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους και περιέγραψαν όχι μόνο το πως φτάσαμε μέχρις εδώ, αλλά και γιατί πολύ δύσκολα θα εξέλθουμε από την δύσκολη θέση στην οποία έχουμε έρθει ως χώρα και ως έθνος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr