21/12/12

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

του Σπύρου Χατζάρα

Ο μελλοθάνατος μονόφθαλμος, ανακηρύχθηκε από την ναυαρχίδα του Ιουδαικού ναζισμού , την Handelsblatt και τον σοφό της Λέσχης (Μπίλντερμπεργκ), Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, ως «Πολιτικός της χρονιάς» για το 2012, επειδή «στις δύσκολες στιγμές αντελήφθη τι απαιτούσε το συμφέρον της χώρας του και ανταποκρίθηκε στην πρόκληση», με θάρρος και η συνέπεια.
Τον συγχώρεσαν, δεν τον έδιωξαν από το ΕΛΚ, και τώρα του δίνουν και ένα αναμνηστικό δώρο.
Ωστόσο το χειροκρότημα της Λέσχης δεν επαρκεί για τον «ορίζοντα τετραετίας», που βλέπει ο υιός του κρεμασμένου Luerdi. Στο λεκανοπέδιο, όπου η αξιοπιστία της Όλγας είναι ελάχιστη, η επιρροή του Αντωνάκη έχει πέσει στο 16,6%, και είναι δηλαδή πιο κοντά στους 250.000 ψήφους του Μαΐου του 2012, παρά στους 500.000 του Ιουνίου. Η Νέα Δημοκρατία με συσπείρωση στο 73% , από αστικό κόμμα γίνεται ημιαγροτικό, καθώς η δύναμη της παραμένει στο 23% στα αστικά κέντρα της περιφέρειας, όπου μετράει ακόμα ο λόγος της Όλγας.
Ωστόσο η κατάρρευση της συσπείρωσης του Ιουνίου και στην επαρχία, και η επάνοδος στα επίπεδα του Μαΐου είναι ζήτημα χρόνου, αφού η παρέα του τρίο μπελκάντο θα μείνουν «προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ», εκτός και «το πολιτικό σύστημα βρεθεί σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση» , καθώς το 2013 θα είναι «ένα πολύ δύσκολο έτος».
Οι νεοδημοκράτες εγκαταλείπουν τον Γκένσερ και τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και αναζητούν λύση στην Χρυσή Αυγή και σε άλλο Κόμμα, καθώς ο Στουρνάρας λέει πως ό,τι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση είναι σημαντικό, αλλά όχι αρκετό για να επιτευχθεί μια μόνιμη λύση.
Ο μελλοθάνατος μονόφθαλμος, δεν ξέρει ποιόν δρόμο να τραβήξει και εύχεται «για το καλό της χώρας πρωτίστως», τις έννοιες «ανασχηματισμός και πρόωρες εκλογές να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος».
Ο χρόνος του Αντωνάκη τελειώνει και μάλιστα γρήγορα ανεξάρτητα από το αν το έχει αντιληφθεί ο ίδιος. Το συμμοριακό πολιτικό σύστημα θα «βρεθεί σε μη διαχειρίσιμη κατάσταση» ,επειδή, « ότι έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση δεν είναι αρκετό», και επειδή οι ψεύτικες ελπίδες τις οποίες εμπορεύεται το «πολιτικό σύστημỨ, έχουν ημερομηνία λήξης.
Και «ληγμένες ελπίδες» δεν τρώει κανείς .Ας τις μοιράζουν και τσάμπα.
Και οπως έγραφα στις 19 Δεκεμβρίου, η γνώμη350.000 πολιτών χωρίζει «το πολιτικό σύστημα», από τη «μη διαχειρίσιμη κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: