28/12/12

Φτάνει πια με τους πουλημένους

Κουκουλώνουν τις περικοπές αποδοχών σε ΕΡΤ , ΑΠΕ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ με ενιαίο μισθολόγιο

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, στη συνέχεια της ανακοίνωσης που ήδη εξέδωσε, ΕΚΦΡΆΖΕΙ την πλήρη διαφωνία της, με τα κόλπα και τα παιχνίδια της πλειοψηφίας του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, -η οποία εκπροσωπείται από τον πρόεδρο και την γενική γραμματέα- σε βάρος των εργαζομένων στα δημόσια μέσα.
Η πρόσφατη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, στην ΕΡΤ, έγιναν μόνο και μόνο επειδή αναγκάσθηκε να ζητήσει συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Κεδίκογλου και για να πάρει πίσω, όλα αυτά τα αίσχη, για τα οποία τον καταγγέλλουν ανοιχτά οι εργαζόμενοι δηλαδή:
- τις μικτές παραγωγές και ειδήσεις από εργολάβους. - τους γυμναστές και ημέτερους για διευθυντές - τον οικονομικό στραγγαλισμό αφού το ανταποδοτικό τέλος γίνεται επιδότηση για να πληρώνει η ΔΕΗ το ρεύμα που παράγουν ιδιώτες.
- την εκποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ.
Αντί για αυτό ‘όμως οι πρόθυμοι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, του έστρωσαν το χαλί για να κοπούν για τρίτη φορά οι μισθοί των δημοσιογράφων επειδή αυτό περιλαμβάνεται στο deal που έκλεισαν μαζί του για να κρατήσουν μερικές θέσεις για τους δικούς τους συμβασιούχους. Έτσι όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες, έχουν ως αποτέλεσμα, το σύστημα Κεδίκογλου, να δημιουργεί τετελεσμένα και να καλλιεργεί, επίτηδες, ένα κλίμα ανθρωποφαγίας μεταξύ των συναδέλφων.
Η ΚΕΔ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση μαζί με τον Τρίμη και την παρέα του:
1. Καταργούν τη νομοθετική ρύθμιση που εξασφαλίσαν οι δημοσιογράφοι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2011 και αφού πρώτα τις πλήρωσαν με 2 χαμένα μηνιάτικα.
2 Φτιάχνουν ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ, κάνοντας τους συντάκτες υπαλλήλους, καταργώντας δηλαδή την ανεξαρτησία τους.
3.Κουρελιάζουν την κλαδική σύμβαση της ΕΡΤ, την κλαδική των εφημερίδων, του ΑΠΕ και της ΓΓΕ και όσα ισχύουν στα δημοτικά ραδιόφωνα. Με μια υπουργική απόφαση πλέον ο υπουργός Τύπου, με πλάτη και από την ΠΟΕΣΥ κάνει όποια αυθαιρεσία του κατέβει. Μετατρέπει την ενημέρωση στα δημόσια ΜΜΕ σε τσιφλίκι του και τους δημοσιογράφους όμηρους της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, καθώς η υπουργική απόφαση καταργεί τις ΣΣΕ και κόβει ότι γουστάρει και όποτε γουστάρει με αβάντα το δίδυμο της «πολιτικής αμαρτίας» στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Μόνο το ράσο του λείπει, για να κάνει και τον Αρχιεπίσκοπο δίπλα στη δεξιά του Κυρίου. . Καταγγέλλουμε δημόσια για μια ακόμη φορά οτι
1. Στην ΕΡΤ, η μυστική συμφωνία Τρίμη-Κεδίκογλου-Αντωνιάδου, στην ουσία τρώει τις αυξήσεις που οφείλονται από τη σύμβαση του 2009, δηλαδή 7% για κάθε χρόνο στις αποδοχές μέχρι σήμερα, και οι οποίες χάνονται μαζί με από αυτά που κόψανε τα μνημόνια. Επίσης τρώει, τις ωριμάνσεις, αλλάζει τα κλιμάκια τα επιδόματα, ενοποιεί εσωτερικούς με εξωτερικούς συντάκτες με ότι αυτό σημαίνει για κεκτημένα, υπερωρίες, Κυριακάτικα και εκτός έδρας.
2. Στο ΑΠΕ η σφαγή συνεχίζεται με νέες μειώσεις που φτάνουν μέχρι το 27%, μετά τις δύο διαδοχικές μειώσεις που έχουν υποστεί το 2011 και το 2010 και βέβαια τα δώρα. Και ο γείτονας του Κεδίκογλου, πάει να παραμυθιάσει τον κόσμο, με ένα πενηντάρι – αντίδωρο αλλά τους κρύβει ότι την ίδια ώρα θα πληρώσουν παραπάνω με τη νέα κλίμακα του Στουρνάρα. ΣΤΗ ΕΡΤ το ΑΠΕ και τα δημοτικά ραδιόφωνα οι μειώσεις που έγιναν το 2010 είναι όλες παράνομες και κουκουλώνονται επειδή έγιναν χωρίς νόμο και ενώ εξαιρούντο, τότε, από το νόμο για τις ΔΕΚΟ.
3.Στη ΓΓΕ ενημέρωσης επικοινωνίας μειώνονται μέχρι και 41% οι αποδοχές των δημοσιογράφων, στα γραφεία τύπου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Και για να τους ψήσουν να κάνουν το κορόιδο πάνε να το κάνουν σε δυο δόσεις.
Με όλα αυτά όμως αποκαλύπτεται το γενικότερο σχέδιο της διαπλοκής, το οποίο υπηρετούν πιστά οι συγκεκριμένοι στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.
Πρώτα λοιπόν επιχειρείται να γίνει ενιαίο μισθολόγιο και για τους δημοσιογράφους στα Δημόσια ΜΜΕ, ώστε να επεκταθεί αμέσως η σφαγή αυτή και σε όλο τον κλάδο,(Εφημερίδες, ραδιόφωνα τηλεοράσεις, μια που οι ΣΣΕ έχουν ήδη λήξει και υπάρχουν σε ισχύ μόνο τα ατομικά δικαιώματα. Τρίμης-Αντωνιάδου και οι συνοδοιπόροι τους είναι τόσο πρόθυμοι, τόσο υπάκουοι που βιάζονται να τελειώσουν και αυτή την βρόμικη δουλειά στο άψε σβήσε, για να μην προλάβει να υπάρξει αντίδραση.
Το πιο τραγικό όμως είναι ότι οι ίδιοι το προκάλεσαν όλο αυτό το σφαγείο, το παρουσίασαν στην αρχή με καμάρι ως επιτυχία και τώρα που δεν περνάει στον κόσμο το χρεώνουν στην ….κρίση Και δεν ντρέπονται , ούτε αυτοί, ούτε εκείνοι που τους καλύπτουν πολιτικά.
Φτάνει πια με τους πουλημένους.
 Ο κλάδος πρέπει να πάρει αμέσως την υπόθεση στα χέρια του μήπως και κρατηθούν οι ΣΣΕ μήπως μείνει και κάτι όρθιο, μήπως προλάβουμε αυτά που χάνουν τα ταμεία , μήπως και βουλώσουμε τις τρύπες στα αποθεματικά αλλά και το Ταμείο της ΕΣΗΕΑ. Γενική συνέλευση λοιπόν και Εκλογές τώρα….
Μήπως μείνει κάτι και από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2012
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: