1/12/12

Ο Απάνθρωπος βασανισμός του πολιτικού κρατούμενου στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή

Ο υποστράτηγος Νικόλαος Ντερτιλής παραμένει 38 χρόνια στη φυλακή καταδικασμένος από ένα «δικαστήριο σκοπιμότητας» για έγκλημα που δεν έκανε. Καταδικάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1975 από το πενταμελές εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία από πρόθεση του φοιτητή Μιχαήλ Μυρογιάννη, τα ξημερώματα της 17ης ή 18ης Νοεμβρίου 1973 στην οδό Πατησίων, σύμφωνα με «αυτόπτη μάρτυρα».
Τα επίσημα μεταπολιτευτικά πορίσματα όμως δεν συμφωνούν με τον «οδηγό αυτόπτη μάρτυρα».Στο πόρισμα Τσεβά αναφέρεται ως 14ος νεκρός ο Μιχαήλ Μαυρογιάννης, ετών 19, που εφονεύθη εις την οδόν Κορνεάδου. Το ίδιο και στο πόρισμα Σαμπάνη. 8) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μιχαήλ, 19 ετών, Κατοικία: Ασημ. Φωτήλα 8 Ιλίσια. Χώρος ένθα εφονεύθη: Καρνεάδου .
Η οδός Καρνεάδου βρίσκετε στο Κολωνάκι και ουδεμία σχέση έχει με Πολυτεχνείο.
Ο υποτιθέμενος φόνος έγινε λέει ο «αυτόπτης μάρτυρας» στην οδό Πατησίων ενώ τα δυο πορίσματα Σαμπάνη και Τσεβά λένε άλλα. Όλοι ξέρουν ότι ο Ντερτιλής είναι στη φυλακή άδικα για κάτι που δεν έκανε και που του το «φόρτωσαν» οι «δημοκρατικοί» με έναν «αυτόπτη μάρτυρα».
Για αυτό πρέπει να του ζητήσουν συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλλιτέχνες, Παπαγάλοι, Πανελίστες, πρώην αθλητές, και γόνοι .ΟΛΟΙ στα ψηφοδέλτια

  «Επώνυμοι» και «διάσημοι» επιλέγονται από τα κόμματα και διεκδικούν την χρυσοφόρο είσοδό τους στην Ευρωβουλή την ώρα που η Ε.Ε έχει να αντ...