31/12/12

Ζήτω η Κουβάνικη εθνικιστική δημοκρατική επανάσταση

Ήταν η 31η Δεκεμβρίου1958. Ο δικτάτορας μαριονέττα των Αμερικάνων και της Μαφίας Φουλχένσιο Μπατίστα, εγκαταλείπει αεροπορικά την Αβάνα μαζί την Ψωροαλήτ του καθεστώτος του. Μαζί με την κουστωδία του μεταφέρει 300 εκατομμύρια δολάρια. Το προϊόν της κατάχρησης του δημόσιου Ταμείου.Το ψευτοκράτος μπουρδέλο της Μαφίας και των Καζίνων, καταρρέει. Ο λαός στην Αβάνα ξενυχτάει γιορτάζοντας και περιμένοντας τους «μπαρμπούδος» (γενειοφόρους) του ριζοσπάστη εθνικιστή Φιντέλ.
Τα πρώτα μέτρα της παλλαϊκής εθνικιστικής επανάστασης ήταν η ανακατανομή της γης, η κρατικοποίηση των οργανισμών κοινής ωφελείας το κλείσιμο της βιομηχανίας τζόγου και η εκδίωξη των Αμερικανών μαφιόζων.
Σε απόσταση μόλις 90 ναυτικών μιλίων από τις ακτές των ΗΠΑ, άντεξε στις ασφυκτικές πιέσεις 11 διαδοχικών αμερικανικών κυβερνήσεων ,του αμερικάνικου εμπάργκο ,και επέζησε της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Η Επανάσταση επιβίωσε, και έγινε 55 ετών, σε πείσμα κάθε πρόβλεψης. Σύμφωνα με τον «Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης» (Human Development Index), των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος συνυπολογίζει ως επιμέρους αναπτυξιακούς δείκτες, τα ποσοστά αναλφαβητισμού, το εισόδημα και το προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης, η Κούβα είναι πιο ανεπτυγμένη από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία από τα κράτη της Ενωμένης Ευρώπης και από τους περισσότερους γείτονές της (π.χ. Παναμάς, Βενεζουέλα, Κολομβία, κ.α).
Οι κάτοικοί της είναι πιο μορφωμένοι, πιο υγιείς, και ζουν περισσότερο από αυτούς των ΗΠΑ. Η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και το εκπαιδευτικό σύστημα της Κούβας προσεγγίζουν εδώ και αρκετές δεκαετίες τα επίπεδα του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου. Και κανένας στην Κούβα δεν δολοφονεί τα παιδιά του δημοτικού.
Την αξέχαστη Πρωτοχρονιά του 1959, οι «μπαρμπούδος» του Φιντέλ μπήκαν θριαμβευτικά στην Αβάνα!
ΥΓ. Το 1999 στις 31 Δεκεμβρίου ο Μπαρίς Γιέλτσιν, παραιτήθηκε κατόπιν συμφωνίας με τον μετριοπαθή Ριζοσπάστη εθνικιστή Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ονόμασε υπηρεσιακό πρόεδρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας περάσουμε τώρα στην Κούβα, τον παράδεισο των “Ελλήνων” κομμουνιστών, ξέρετε τώρα, Τσε Γκεβάρα, Guantanamera και Viva la Revolución…Βέβαια η επανάσταση στην Κούβα δεν θα είχε καταφέρει πρακτικά τίποτα χωρίς την έμμεση βοήθεια των ΗΠΑ προς τον Κάστρο και τις δυνάμεις του. Ας τα δούμε πιό αναλυτικά. Τον Ιούλιο του 1953 και ενώ η Κούβα βρισκόταν υπό το καθεστώς του Φουλγκένσιο Μπατίστα, ομάδες κομμουνιστών ανταρτών υπό τον Φιντέλ Κάστρο ξεκίνησαν αντάρτικο με στόχο...    συνέχεια:

ΟΤΑΝ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ

http://theodotus.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

ΒΑΣΙΛΗΣ

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...