31/12/12

Το 2013 να είναι ο χρόνος της μεγάλης αναγέννησης

Μήνυμα του γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου, Εμμανουήλ Κώνστα για το Νέο Έτος

Η πατρίδα μας το 2012 γνώρισε συνθήκες ακραίες και βίωσε την κατάλυση της κυριαρχίας της. Η κορύφωση της κρίσης, που είναι βαθύτατη και αφορά τόσο στις αξίες όσο και στην οικονομία και την κοινωνία, είχε συνέπειες που όμοιές της δεν είχαμε μεταπολεμικά αντιμετωπίσει. Το διεφθαρμένο και ξενοκίνητο πολιτικό σύστημα έχει σε μεγάλο βαθμό αποκαθηλωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Με το φόβο , το ψέμα και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθεί να διατηρεί την εξουσία, ως εντολοδόχος των μεγάλων δανειστών της οικουμένης. Ολόκληρος ο προσανατολισμός της χώρας που εμφανίστηκε ως μονόδρομος σε όλη τη διάρκεια της μεταπολιτεύσεως, έχει αποδειχτεί εσφαλμένος και η συνέχισή του εξυπηρετεί πλέον μόνο τις ομάδες «ειδικών» συμφερόντων.
Με σεβασμό, λύπη, αλλά και την ικανότητα να εκτιμήσουμε σωστά τα γεγονότα πρέπει να αναλογιστούμε τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν, τα εκατομμύρια των ανέργων, τις εκατοντάδες χιλιάδες όσων μετανάστευσαν, τις αμέτρητες οικογένειες που συντετριμμένες παρακολούθησαν τη ζωή τους να δοκιμάζεται, χωρίς σκοπό. Να αναλογιστούμε που θα οδηγηθούμε με την εξαρτημένη πολιτική τάξη και τους τεχνοκράτες της να παραμένουν στην ηγεσία, μέσω των ιδίων πολιτικών σχηματισμών που κυρίως ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας.
Αυτή η κρίση έφερε στο προσκήνιο τις βλέψεις όσων επιδιώκουν τον διαμελισμό της πατρίδας. Πρέπει να συγκλίνουμε τη σκέψη μας κάθε μέρα, στην Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βόρειο Ήπειρο, το Αιγαίο, την Κύπρο.
Η μεγάλη κρίση όμως είχε και μια εξέλιξη στην οποία κυρίως πρέπει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας: απελευθέρωσε μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις ικανές να πραγματοποιήσουν την ιστορική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Το Εθνικό Μέτωπο κατά το 2012 με την πορεία του, τη δράση του, την ανάπτυξή του έδειξε ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της πατρίδας που είναι αυτός της αξιοπρέπειας, του πολιτισμού, της ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης.
Ο δρόμος που με συνέπεια ακολουθούν οι εθνικιστές. Συμπατριώτες, δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα. Η Ελλάδα έχει δυνάμεις, έχει μεγάλο παρελθόν και παραδόσεις, έχει την αποφασιστικότητα και την ιστορική αποστολή. Αν το 2012 ήταν το έτος που συγκλόνισε τη χώρα με τις δοκιμασίες του, ας αγωνιστούμε το 2013 να είναι ο χρόνος της μεγάλης αναγέννησης.
Να είναι ο χρόνος της νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...