8/11/12

Ρεπορτάζ Ανάλυση και επιβεβαιώσεις

Από τον Ιούλιο είχα πει ότι οι αποφάσεις για την «δόση» και το ελληνικό χρέος θα ληφθούν μετά τις αμερικανικές εκλογές. Πέρασε η έκτη Νοεμβρίου, πέρασε και η έβδόμη και πουθενά η «δόση». Για εκταμίευση της «δόσης» προς την Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου κάνουν λόγο, οι Financial Times της Γερμανίας.
Ο «κοινοβουλευτικός όχλος» κατήγαγε «πύρρειο νίκη» ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ πέρασε το «Μνημόνιο 3» με 153 ΝΑΙ, όπως είχα πει στον «Αδωνι». (Τα δυο ΝΑΙ από τη ΔΗΜΑΡ δήλωσαν τελικά ΠΑΡΩΝ).
Ο Σαμαράς πάντως υποσχέθηκε «καλύτερες ημέρες», και δήλωσε ότι η έγκριση του πολυνομοσχεδίου «αποτελούσε προϋπόθεση για να δουν οι Έλληνες καλύτερες ημέρες».Ο καθηγητής, «Στουρνάρας», δήλωσε: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 6% για φέτος και 4,2% για του χρόνου.Ο Όλι Ρεν είπε ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος που η «Κομισιόν» εκτιμά ότι φέτος θα φθάσει στο 176,7% του ΑΕΠ και στο 188,4% του ΑΕΠ του χρόνου. Για το νέο κούρεμα ήρθε στην Αθήνα ο Τσαρλς (Νταλάρα) και θα έχει επαφές, «με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα».
Το επόμενο βήμα προς τον παράδεισο , είναι ο προϋπολογισμός που θα ψηφιστεί από τους 164-167 (;) του τρικολόρε «κοινοβουλευτικού όχλου», ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ, την Κυριακή.
Για να έχει ισχύ το αντισυνταγματικό «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» και τα «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012» πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο ΚΑΡΟΛΟ, που θεωρητικά έχει το δικαίωμα να τα αναπέμψει στην Βουλή λόγω των αντισυνταγματικών διατάξεων.
Τα ΟΧΙ στην ονομαστική ψηφοφορία ήσαν 128, και 18 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ.
Ο Βενιζέλος διέγραψε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ τους, Σκανδαλίδη , Μπόλαρη, Κουτσούκο, Γκερέκου, που δήλωσαν Παρών, και τους Παραστατίδη, Κασσή , που ψήφισαν ΟΧΙ. (Ο Εθνικός αρσιβαρίστας ψήφισε ντροπή και καταισχύνη). Στη ΝΔ, ο Σαμαράς, διέγραψε τον Γιώργο Κασαπίδη που ψήφισε κατά συνείδηση ΠΑΡΩΝ τιμώντας το αξίωμα του Έλληνα Βουλευτή.
Με δύο λόγια, άνοιξε ο δρόμος για  νέες εκλογές. Η κυβέρνηση του αποθαμένου ΠΑΣΟΚ με την ετοιμοθάνατη ΝΔ δεν στέκεται με τίποτα. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Στο τρίο μπελκάντο μετράνε μέρες.

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να στεναχωρήθηκα με την πολιτική σου επιλογή, αλλά δεν ξεχνώ το πότε και το πως τα έλεγες.
Εκεί, στα υπέροχα βράδια του Γαλάζιου Ουρανού.

Κωνσταντίνος Κομνηνός

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...