24/11/12

Λεφτά υπάρχουν και η Κλεπτοκρατία τα μοιράζει στους δικούς της

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε τον Οκτώβριο του 2012, επιχορήγηση 11,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για να καλύψει τις κτιριακές του ανάγκες .Πρόεδρος του Ινστιτούτου είναι ο κος Αλέξανδρος Σαμαράς αδερφός του Αντωνάκη. Μάλιστα, εκ του νόμου, το συγκεκριμένο Ινστιτούτο διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη, δηλαδή την οικογένεια Σαμαρά.
Τώρα γιατί έπρεπε να λύσει φέτος και όχι του χρόνου τις κτιριακές του ανάγκες, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο», το ξέρουν καλύτερα αυτοί που έδωσαν τα χρήματα.
Το ίδιο κράτος , έδωσε,στο «Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας», του φιλολόγου, συγγραφέα και στιχουργού Δημήτρη Ρήτα, (από την εκλογική περιφέρεια υφυπουργού Εξωτερικών) , δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000€) από κονδύλια για τον... «απόδημο Ελληνισμό», (από τον προϋπολογισμό Εξόδων της Γ.Γ.Α.Ε), για να κάνει παραστάσεις στη Γερμανία, και στο «Ινστιτούτο Κ. Καραμανλή», δόθηξκαν από την διεύθυνση... Αμερικής της ΓΓΑΕ, δέκα χιλιάδες ευρώ, για την «λειτουργία διαδικτυακού παρατηρητηρίου και ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ανάδειξη των θέσεων της Ελληνικής Ομογένειας», ενώ στην ιστοσελίδα του ΔΕΝ υπάρχει ακόμα ούτε καν η λέξη... Ομογένεια.
Και για να «κάνουμε ανάπτυξη», ο επικοινωνιολόγος ΓΓ του ΕΟΤ Ν. Καραχάλιος, που τον είχε απολύσει ο Καραμανλής, θα πεταχτεί στο Τορόντο Καναδά στις 12 Δεκέμβρη για να... προβάλει τον ελληνικό τουρισμό. Οπως έκανε στο Λονδίνο πρόσφατα, μαζί με την υπουργίνα Τουρισμού, 'Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο κ. Καραχάλιος πριν το Τορόντο, θα περάσει ένα διήμερο στη Νέα Υόρκη.
Την ώρα που ο λαός της Ελλάδας υποφέρει η Παν-Μεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, με έδρα το Σικάγο, με 45-50.000 δολ. στα ταμεία της, ζήτησε κι έλαβε 6.000 ευρώ χορηγία από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού… Για αυτούς λεφτά υπάρχουν.
Για την άνεργη πολύτεκνη μάνα από την Πάτρα που γράφει στο διαδίκτυο : «Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου..» λεφτά δεν υπάρχουν.
Η άνεργη μάνα από την Πάτρα γράφει:
«Ο άντρας μου απολύθηκε από το εργοστάσιο που δούλευε στις αρχές του χρόνου. Μέχρι το περασμένο Πάσχα, κουτσά στραβά, τα βγάζαμε πέρα, έκανε λίγα μεροκάματα από εδώ και από εκεί. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα όμως τα έσοδά μας είναι 100ευρώ το μήνα, που παίρνω εγώ, καθαρίζοντας ένα γραφείο και 320ευρώ το δίμηνο, το επίδομα των πολυτέκνων. 520ευρώ το δίμηνο.Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να πληρώσω, φως, νερό, τηλέφωνο. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να φάμε. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσω τα φάρμακα για το άσθμα που παίρνουν τα δύο μου αγόρια. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψω τις βασικές ανάγκες τις οικογένειάς μου.Το σπίτι μας το έχουμε αγοράσει με δάνειο, το οποίο έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και δύο χρόνια. Όταν δηλαδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την δική μας πόρτα. Δεν θυμάμαι καν πόσο είναι το ποσό που χρωστάμε στην τράπεζα, έχω χάσει τον λογαριασμό και στη κατάσταση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή έχει σταματήσει και να με απασχολεί.Στις 29 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι μας το συνεργείο της ΔΕΗ και μας έκοψε το ρεύμα».

Αυτή ακριβώς είναι η κλεπτοκρατική κομματοκρατία. Μοιράζει λεφτά στους δικούς της που ταξιδεύουν στη Γερμανία το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, και στους απλούς Έλληνες πίκρα και φαρμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: