17/10/12

Mea Culpa. Τα όπλα της ξένης βοήθειας, πέφτουν σε λάθος χέρια στη Συρία (ρεπορτάζ στυξ)

Έτσι δικαιολογούν τον Ομπάμα οι «New York Times» http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=4025

 Τα περισσότερα από τα όπλα που διοχετεύονται στους σύρους επαναστάτες, πέφτουν στα χέρια των τζιχαντιστών εξτρεμιστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν άμεση σχέση με την αλ-Κάιντα. Οι σύροι επαναστάτες, εφοδιάζονται με ελαφρά όπλα από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, αλλά σύμφωνα με απόρρητα αμερικανικά έγγραφα για την συριακή σύγκρουση, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times, το μεγαλυτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού καταλήγει στα χέρια των τζιχαντιστών, παρά στις άλλες ομάδες, τις οποίες θα επιθυμούσε η Δύση να αναλάβουν την εξουσία στη Συρία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ομάδες των τζιχαντιστών, συγκεντρώνουν οπλισμό, όχι για τις μάχες που δίνονται τώρα, αλλά για εκείνες που αναμένονται, της επικράτησης, μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Στην προσπάθεια να ελεχθεί ο ανεφοδιασμός του εξοπλισμού που διοχετεύεται στην Συρία, εντάσσεται και το ταξίδι που είχε κάνει τον περασμένο μήνα στην Τουρκία ο αρχηγός της CIA David Petraeus, υποστηρίζουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς.
Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Συρία, όσον αφορά στην εξωτερική παρέμβαση, έχει πολλές ανανγνώσεις, μια και εντάσσεται στον προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, έχει κρατήσει τους σύρους επαναστάτες σε απόσταση, αποφεύγοντας την άμεση αποστολή όπλων και εμποδίζοντας την αποστολή βαρέων όπλων από τους «πρόθυμους», όπως η Τουρκία. Και ο λόγος είναι πως υπάρχψουν φόβοι μήπως καταλήξουν σε «λάθος χέρια». Αντίθετα, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία, Μιτ Ρόμνι, δήλωσε πως σκοπεύει να ανεφοδιάσει τους επαναστάτες νε αντιαεροπορικά και αντιτάνκ όπλα χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πως θα βεβαιωθεί ότι τα όπλα αυτά δεν θα πέσουν στα χέρια των μαχητών της αλ-Κάιντα.
Οι αμερικανοί, έχουν ... προϊστορία με τον ανεφοδιασμό και τον εξοπλισμό λάθος ανταρτικών ομάδων. Το κίνημα των Ταλιμπάν, που διεξάγει ενδεκάχρονο πόλεμο εναντίον των αμερικανών στο Αφγανιστάν, και το Πακιστάν, αρχικά είχε εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από την Ουάσιγκτον. Όταν σημειωνόταν η σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν, στη δεκαετία του 1980...

YΓ.ΔΕΛΤΙΟ11.  Και η Χίλαρι πριν την κάλπη ανέκραξε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης με την επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου όπου σκοτώθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...