4/10/12

ΣΚΟΤΑΔ(Η) ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προσλήψεις κολλητών στην ΕΡΤ ΚΑΙ «ενημέρωση» με άνωθεν εντολές.

03/10/2010

Έκρυθμη κατάσταση επικρατεί από το απόγευμα στην ΕΡΤ, προφανώς με αφορμή τον χειρισμό του ζητήματος με τη λίστα που βάζει φωτιά στο πολιτικό σύστημα. Αποκορύφωμα η δημιουργία επεισοδίου στο στούντιο και τελικά η αντικατάσταση της Έλλης Στάη, από το δελτίο ειδήσεων με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου.
Προηγουμένως στο καφενείο της ΕΡΤ στον πρώτο όροφο υπήρχε για μιάμιση ώρα ένας απίστευτος συνωστισμός από συντελεστές του δελτίου, που έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο και αντικαταστάτες τους.
Ως αιτιολογία για όλα αυτά προβάλλεται ανυπακοή της παρουσιάστριας προς τον διευθυντή ειδήσεων Β. Θωμόπουλο, ο οποίος δεν έχει πολλές μέρες που ανέλαβε καθήκοντα , αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε το ….έργο του σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό και διαδέχθηκε στη ΝΕΤ άλλο στέλεχος, που δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα του και υποχρεώθηκε, κακήν κακώς, σε αποχώρηση. Σημειώνεται ο τι ο διευθυντής ειδήσεων, που φέρεται ως πρόταση ΠΑΣΟΚ με άρωμα ΔΗΜΑΡ είχε διατελέσει και παλιότερα γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ στις μέρες , Πρωτόπαπα.
Νωρίτερα, στη διάρκεια της χθεσινής στάσης εργασίας, στην ΕΡΤ,υπήρξε, εσκεμένα, βάναυση προσβολή συνδικαλιστικού δικαιώματος σε βάρος μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,στον οποίο, με εντολή της ασφάλειας της ΕΡΤ, δεν επιτρεπόταν επί 40 λεπτά, να μπει στο κτίριο αν δεν παρέδιδε προηγουμένως την ταυτότητα του στο Θυρωρείο.
 -«Σχέδιο Σκοτάδι» , ήταν η στερεότυπη απάντηση που δινόταν από παρατρεχάμενους. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτό το σκοτάδ(η) εκτός από κυβερνητικό σχέδιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,είναι και το ονοματεπώνυμο της υπευθύνου ασφαλείας του ραδιομεγάρου, με καταγωγή από την Πύλο και άλλα προσόντα.
Φαίνεται όμως ο τι το πάρτι με τις προσλήψεις κολλητών ως συμβούλων η ως προσωπικό ειδικών θέσεων στη τηλεόραση της ΝΕΤ και το ραδιόφωνο , έχει δημιουργήσει τεταμένη ατμόσφαιρα, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για έξωθεν παρεμβάσεις στην λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Στη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης των δημοσιογράφων, την ώρα που η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει στάση εργασίας, καταγγέλθηκε ότι οι αθρόες προσλήψεις συμβούλων και άλλων με μισθούς υπερδιπλάσιους από την ΣΣΕ ,γίνονται , σύμφωνα με ομολογία του κορυφαίου διοικητικού παράγοντα στο ραδιομεγάρου,
με « άνωθεν εντολές».
Σημειώνεται ο τι από χθες η Κίνηση Επαγγελματικών Δημοσιογράφων έχει καταγγείλει-και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ- σχέδιο κυβερνητικής εκτροπής στα δημόσια ΜΜΕ, που επιβεβαιώθηκε χθες στην πράξη από τους χειρισμούς της διοίκησης της ΕΡΤ και το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου.
Ταυτόχρονα υπάρχει και το ζήτημα με την προώθηση τροπολογίας που ΑΛΛΟΙΏΝΕΙ μέχρι καταργήσεως τον δημοσιογραφικό χαρακτήρα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Αντίστοιχες είναι και οι εξελίξεις στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...