3/10/12

ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Σχέδιο κυβερνητικής εκτροπής στα δημόσια ΜΜΕ
Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατέθεσαν  την ακόλουθη επιστολή:

Οι τελευταίες εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ( ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ ),καθώς και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας, ισοδυναμούν με υποταγή της ενημέρωσης στην επικοινωνία, στις επιλογές των τριών για την νέα σφαγή εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων και βεβαίως οδηγούν σε απαξίωση την δημοσιογραφική λειτουργία. 1.Στην ΕΡΤ μετά την απόφαση για υφαρπαγή, από τον κρατικό προυπολογισμό, του 25% του ανταποδοτικού τέλους , γεγονός που επίσης καταγγείλαμε, συνεχίζεται το πάρτι. Η λίστα των ειδικών θέσεων δεν χωράει άλλους και τα ρέστα μαζί με τα χαμόγελα , βαφτίζονται σύμβουλοι, στο πρόγραμμα,στις εκπομπές, ρουσφέτια για την Εύβοια, την Β΄Θεσσαλονίκης και όποιος προλάβει μπαίνει στην μοιρασιά, της συγκυβέρνησης.
Ακούγεται επίσης ο τι από τον προυπολογισμό της ΕΡΤ, αλλά και από το ανταποδοτικό: - συγχρηματοδοτείται η παραγωγή της ελληνικής «εκδοχής» του euronews, όπου ήδη, χωρίς την παραμικρή διαφάνεια, γίνονται ήδη προσλήψεις και κολλητών, με κόλπο fast track.
-πληρώνεται αναβίωση ΥΕΝΕΔ στην Κατεχάκη με σχέδιο Δένδια που, όπως ακούγεται, κάποια στούντιο προορίζονται να γίνουν θάλαμοι για μετανάστες.
Ε που να μείνουν λεφτά στην ΕΡΤ να πληρωθούν υπερωρίες, κυριακάτικα και συμβασιούχοι που είναι απαραίτητοι.
2.Στο ΑΠΕ επιχειρείται ένα καθαρά ειδησεογραφικό Μέσο, να μετατραπεί σε κυβερνητική ΑΕ , με τροπολογία Στουρνάρα-Σταμάτη, που ήδη έχει αποσταλεί και στα άλλα δύο κόμματα της κυβερνητικής εξουσίας, που απλώς ΚΑΝΟΥΝ μοιρασιά αξιωμάτων.
Στην ουσία όμως με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ,που θυμίζει κλίμα Ιουλίου ‘ 89 γίνεται καρατόμηση της διοίκησης με νόμο, ώστε το ΑΠΕ να γίνει ΔΕΚΟ ΣΕ ΌΛΑ,έτσι ώστε πλέον «ενημέρωση» να είναι μόνο ότι λέει η Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα επαναφέρουν το σχέδιο Μόσιαλου για μητροπολιτικό κέντρο προπαγάνδας της Τρόικας, με ενοποίηση ΕΡΤ-ΑΠΕ.
3.Στη ΓΓΕ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, παλιό στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, διατείνεται ότι δήθεν έχει τη σύμφωνη γνώμη Σαμαρά για το σχέδιο αλλά και τις προγραφές στα γραφεία τύπου εσωτερικού και εξωτερικού και όσα μαγειρεύει στις διευθύνσεις του υπουργείου , με πράσινο φως,-όπως λέει-από την ΕΠΗΕΑ, της οποίας είναι μέλος.
Προτείνουμε απέναντι σ΄όλα αυτά:
-για το θέμα της ΕΡΤ να κληθούν αμέσως στο ΔΣ να μας ενημερώσουν, μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι συνάδελφοι που είναι μέλη μας και συμμετέχουν στη διοίκηση του φορέα( συν. Ν. Σίμος, Ε. Μαγιάση, Τ.Σιαμαντάς).
-για το θέμα του ΑΠΕ να κληθούν επειγόντως στο ΔΣ να μας ενημερώσουν,μαζί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων οι συνάδελφοι που είναι μέλη μας ,στο ΔΣ του φορέα (συν. Δημ. Κουμπιάς, Ηλ. Μάτσικας, Μιχ,. Ψύλλος).
-Να κληθεί για εξηγήσεις και το μέλος της ΕΣΗΕΑ Σ. Κεδίκογλου
-Να ζητηθεί ενημέρωση από την ΕΠΗΕΑ για τη στάση του ΓΓ Ενημέρωσης.
Επίσης το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οφείλει:
-να μπλοκάρει αμέσως το σχέδιο εκτροπής, που προωθείται στα δημόσια ΜΜΕ.
-να ζητηθούν διευκρινίσεις ,αν στο παράρτημα της ΕΡΤ που στήνεται στη Lyon, έχουν ήδη πιάσει στασίδι διευθυντικά στελέχη και έχουν κλείσει θέση από τώρα και συνδικαλιστές.
-να μας πουν και για την λίστα των αποσπασμένων, από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ σε κόμματα, μια που δεν χώρεσαν όλοι στους 100 μετακλητούς.
Και βέβαια να αποφασισθούν κινητοποιήσεις στα δημόσια ΜΜΕ με στρατηγική μορφές και επιλογές που ΝΑ πονάνε τους 3 και την διαπλοκή που τους στηρίζει. Ώστε να…. μπορέσουν έτσι ,να απεργήσουν και οι αποσπασμένοι από τα δημόσια ΜΜΕ σε γραφεία κομμάτων και σε βουλευτικά γραφεία.
Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να τεθεί για συζήτηση και για λήψη απόφασης, προ ημερησίας διάταξης, όπως και οι άλλες επιστολές μας , τις οποίες η πλειοψηφία του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, αυθαίρετα έβγαλε από την ημερήσια διάταξη για να κουκουλωθούν οι ευθύνες για τις πολιτικές, τους βαρόνους και όσα γίνονται με τα Ταμεία, επειδή όλοι μαζί και στα ΜΜΕ:
- κουρεύουν με την ψιλή μισθούς και συντάξεις .
- βάζουν πλάτη στο νέο γιουρούσι στα αποθεματικά
- κάνουν το κορόιδο για την φοροεπιδρομή.
- δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο σε ΣΣΕ και δικαιώματα.
-ανέχονται η ενημέρωση να πνίγεται στα σκουπίδια.

 Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: