16/10/12

ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Χρίστος Αθανασόπουλος
Γενικά, οι κεντρικές Τράπεζες των διαφόρων εθνών-κρατών, έχουν το εκδοτικό προνόμιο, χαρακτηριστικό της κρατικής οντότητας και της κρατικής κυριαρχίας. Εξεταστέο όμως είναι αν αυτές οι Κεντρικές Τράπεζες είναι πραγματικά κρατικές- εθνικές ;
Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί, δυστυχώς, αρνητικά. Όχι ! Οι Κεντρικές Τράπεζες ( νομίζω, οι περισσότερες ) δεν είναι Κρατικές, αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ, π.χ. η «περιώνυμη» FED ( Federal Reserve ) Κεντρική εκδοτική Τράπεζα των ΗΠΑ, είναι ιδιωτική.
Το ιδιωτικό «δαιμόνιο», δηλαδή ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ σατανάδες, παντού έχουν τρυπώσει, όπως τρυπώνουν οι αρουραίοι.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, πού αυτή κυρίως μας ενδιαφέρει, είναι πράγματι Κρατική, Ελληνική ; Λέγεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο μόνο ένα 5% έχει μόνο, και το υπόλοιπο, από την δημιουργία της, είναι ιδιωτικό.
Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, αρ.Φ. 39090 του Σαββάτου της 15ης Οκτωβρίου 2011 ( σελ. 12 ) δημοσιεύει επιστολή του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, προς την ΕΣΤΙΑ, (αρχείο ΕΣΤΙΑΣ' 15 Οκτωβρίου 1931 ). Γράφει μεταξύ άλλων :
«.....Εις το ζήτημα του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος το καταστατικόν αυτής και ο νόμος δεν δίδουν εις την Κυβέρνησιν το δικαίωμα ούτε να διορίζει τον Διοικητήν, ούτε να προτείνη τον διορισθησόμενον. Το δικαίωμα της εκλογής του Διοικητού ανήκει εις τους μετόχους, εις την Κυβέρνησιν δε επιφυλάσσεται εκ του καταστατικού το δικαίωμα της εγκρίσεως ή μη εγκρίσεως του εκλεχθέντος».
Απίστευτο ! Ο εκλεγμένος υπό του Λαού Πρωθυπουργός, δεν μπορεί να διορίσει Διοικητή της Κεντρικής Τραπέζης, παρά μόνο να εγκρίνει. Αυτό και αν είναι δουλεία. Διότι η Κεντρική Τράπεζα ( Τράπεζα της Ελλάδος ) είναι εκδοτική, αυτή ρύθμιζε την ποσότητα του κυκλοφορούντος  χαρτονομίσματος.
Μέχρι πού ο Σημίτης το κατάργησε μέσω του ελεεινού και καταστροφικού ευρώ. Αλλά ο Σημίτης έκανε ότι του είπαν οι χαμερπείς, εμείς τι κάνουμε ; Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η τεχνητή οικονομική κρίση, ξεσκέπασε την Φάρα των εχθρών των Λαών. Όπως ύπουλα έπραξαν στην FED ( ΗΠΑ ) τον Δεκέμβριο του 1913 ( η γνωστή νομοθετική πράξη ως Federal Reserve ACT) όπου αιφνιδιαστικά άλλαξαν τον τρόπο εκδόσεως του Νομίσματος, πού από την ευθύνη του Κογκρέσου, το ανέλαβε η ιδιωτική FED . Τοιουτοτρόπως χώθηκαν οι απατεώνες και κλέβουν την εργασία των Λαών, δυστυχώς και στην Πατρίδα μας συνεργαζόμενοι και βοηθούμενοι από εγχώριους προδότες.
Επομένως στην Μεγάλη επερχόμενη Πνευματική Επανάσταση, η Κεντρική μας Τράπεζα θα πρέπει να έχει ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΟΧΗ, αυτή του Ελληνικού Δημοσίου. Ενδεχομένως μπορεί να πρέπει να αλλάξει και ο λογότυπος της Τραπέζης και να γίνει «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος» μίας ελεύθερης Ελλάδος αφού θα έχει εξοβελίσει τα μορμολύκεια της διεθνούς τοκογλυφικής αλητείας.

Christathan.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε "Κρατική Τράπεζα της Ελλάδος" πρέπει να μετανομαστεί στην μετεπαναστατική εποχή.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...