22/9/12

Ναι δεν ήταν ΠΟΥΣΤΗΣ ο Βελουχιώτης αλλά… ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Απαντώ σε παρατήρηση ακροατή της εκπομπής «η Αλήθεια δεν έχει χορηγό» στο Axisradio.gr ,που μου καταλογίζει ότι διέπραξα «μεγάλο ατόπημα» ,στην εκπομπή της 20.09.2012, διότι ανάφερα ως αξιόπιστη αγγλική «πηγή», περί του εάν ήταν πούστης ή όχι ο Βελουχιώτης , η οποία δεν είναι διασταυρωμένη. Ο ακροατής υποστηρίζει ότι η αξιόπιστη πηγή είναι ο 'Αγγλος λοχαγός των αλεξιπτωτιστών Ντένις Χάμσον ο οποίος στο έργο του «We fell among Greeks» (που εκδόθηκε το 1957), κατηγορεί τον Βελουχιώτη ως σαδιστή, μέθυσο, κίναιδο και παιδεραστή.

Λοιπόν, η αξιόπιστη πηγή, είναι τα απόρρητα έγγραφα του φακέλου VELOUCHIOTIS που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο 1944, από την Force 133 μετα τις σφαγές των αιχμαλώτων στον Μελιγαλά, στην Καλαμάτα και τους Γαργαλιάνους, προκειμένου να παραπεμφθεί ο Βελουχιώτης σε δικαστήριο των ηνωμένων Εθνών ως εγκληματίας πολέμου, και τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2005. (SECRET VELOUCHIOTIS, Ares, - 22666/A).
Οι καταθέσεις των αξιωματικών της SOE, το 1944-45 ήσαν υπηρεσιακές και απόρρητες. Στο έγγραφο HS9/1524/3-Job No 247314 ο ΛΟΧΑΓΟΣ E. N. Barker M.C. 307 Coy, RASC.αναφέρει: «… Η πρώτη εντύπωση που σχημάτισα για αυτόν: Ήταν πολύ έξυπνος, αδίστακτος (ruthless) άνθρωπος και τύπος δικτάτορα. ….Στις αρχές Ιουνίου του 1943 στάλθηκα από τον Ταξίαρχο Mayers ως σύνδεσμος αξιωματικός στον Άρη και πήγα μαζί του στο χωριό Γαρδίκι πάνω από την Λαμία. ¨ένα πρωί μου είπε να μεταβώ στο σχολείο για να ιδώ πως φερόταν στους προδότες. Εκεί είχε εννέα άνδρες και πέντε γυναίκες, όλοι τους γυμνοί και χτυπημένοι στα πέλματα και στο σώμα, για να αναγκαστούν να ομολογήσουν κάτι που δεν διέπραξαν. Όταν ήταν πρακτικώς αναίσθητοι, έφεραν καυτό λάδι και το έριξαν στις πληγές τους και τους άφησαν επί 24 ώρες. Ένας μόνο άνδρας παραλείφθηκε από αυτή την μεταχείριση. Αντί αυτής πετσοκόφτηκε (cut up with a knife) από τον Θάνο (Καπετάν Θάνο) τον υπαρχηγό του Άρη, ώσπου πέθανε. Την άλλη μέρα μόνο δύο άνδρες ζούσαν, οι οποίοι πυροβολήθηκαν χωρίς άλλη σκέψη.Υπήρξα μάρτυρας όλων των ανωτέρω που διαδραματίστηκαν με τις άμεσες διαταγές του Άρη, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ.» «…. Παρέστην μάρτυρας σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις , παρόμοιας συμπεριφοράς σε μεμονωμένα άτομα ,τα οποία είχαν κατηγορηθεί ως προδότες. Σε κάθε περίπτωση είχαν ξυλοκοπηθεί ανελέητα και μετά πυροβοληθεί. Ένα από αυτά , τα αποκαλούμενα προδότες, ήταν ένα κορίτσι δεκαπέντε η δεκαέξι ετών, το οποίο ξυλοκοπήθηκε και εκτελέστηκε στο χωριό Σκουληκαριά. Για όλα αυτά τα άτομα που εκτελέσθηκαν (με βασανιστήρια), μόνο για ένα είχα πεισθεί ότι ήταν προδότης. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΑΜ. Τούτο μου ειπώθηκε από πολλά υπεύθυνα μέλη του ΕΑ, σε πολλές περιοχές, τα οποία κι αυτά ήταν μέλη του ΕΑΜ, επειδή φοβούνταν ότι θα εκτελούνταν. Πάρα πολλές φρικαλεότητες (atrocities) υπέπεσαν στην αντίληψη μου στο διάστημα της υπηρεσίας μου στον Άρη, στις οποίες δεν υπήρξα μάρτυς επειδή μετά την συμφωνία μεταξύ ΕΑΜ και Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής (SOE), ήμουν υπεύθυνος στην προσπάθεια να σταματήσουν αυτές οι φρικαλεότητες, που διεπράτοντο κάτω από την πλάτη μου. Ως μία ένδειξη του χαρακτήρα του Άρη μπορώ να πω ότι είναι ένας γενναίος και ένα πολύ ευχάριστο πρόσωπο στις κανονικές συζητήσεις. ¨Ωστόσο έχει παραδεχτεί σε μένα ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ (πάντοτε είχε μαζί του έναν νεαρό ο οποίος μεταφέρει τα χαρτιά του και ενεργεί ως υπασπιστής του) και αναμφιβόλως σαδιστής. Του αρέσει να καυχάται για τις φρικαλεότητες που έχει διαπράξει, όπως παραδείγματος χάριν, του αρέσει πολύ να αφηγείται την ιστορία που είχε αποκεφαλίσει ένδεκα Ιταλούς.»
Ο λοχαγός Lyall Wilkins που ήταν αυτόπτης μάρτυς της σφαγής των 500 αιχμαλώτων στην Καλαμάτα, όπου ήταν σύνδεσμος από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 1944, κατέθεσε ότι «Ο Άρης είναι δολοφόνος, σαδιστής, σοδομίτης, και βασανιστής, του οποίου η προτιμούμενη διασκέδαση ήταν να γδέρνει ανθρώπους ζωντανούς (skinning people alive)». Ακριβώς το ίδιο αναφέρει στην κατάθεση του το 1944 DENIS HAMSON, που αναφέρει ότι ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ, ενώ ο Νεοζηλανδός λοχαγός William Jordan κατέθεσε ότι «…ήταν εκ γενετής ομοφυλόφιλος, διεστραμμένος και σαδιστής, ένας από τους χειρότερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ η φύση…», ο Donald Hamilton Hill επίσης της S.O.E κατέθεσε ότι «..χάιδευε διαρκώς έναν νεαρό 18 ετών που καθόταν στα αριστερά του». Ο Ελασίτης αρχιμανδρίτης και συναγωνιστής του Βελουχιώτη, Γερμανός Δημάκος (Πατήρ Ανυπόμονος), το 2004 στα απομνημονεύματα του, σελ. 364-369 , προφανώς λόγω τύψεων, αποκάλυψε για τον κτηνώδη βιασμό και δολοφονία του ηλικίας 13 χρονών παιδιού του γαιοκτήμονα Μαραθέα από το χωριό Νέο Μοναστήρι του Δομοκού (καθώς και για τον βιασμού του ανηλίκου παιδιού του επιστάτη του Τράκα), ότι « ο βιαστής του παιδιού ήταν ο «καπετάν φονιάς» , ο «Αχιλέας» ( Τάσος Ελευθερίου), πρόσφυγάς από την Μ. Ασία, και συνένοχος στην εκτέλεση του παιδιού ο ίδιος ο Αρης…».
Προσθέστε τη μαρτυρία του πολιτικού και νομικού συμβούλου του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και βουλευτή της ΕΔΑ, καθηγητή Κ. Δεσποτόπουλου, στην «Ελευθεροτυπία» ( 11η Ιανουαρίου 1982) «..Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν μία δυνατή, αλλά διχασμένη προσωπικότητα. Υπέφερε από ψυχικά τραύματα, π.χ. από ισχυρότατο πλέγμα μειονεξίας λόγω της διαγραφής του από το ΚΚΕ, εξ αιτίας της δήλωσης μετανοίας που είχε κάνει . Υπέφερε ακόμα και από άλλα, ειδικής φύσεως απωθημένα, δημιουργημένα από ορισμένη λειτουργική ανεπάρκεια, …..Εξ άλλου η λειτουργική ανεπάρκεια, για την οποία μου είχε μιλήσει ο ίδιος, του προκαλούσε αντισταθμιστική ψυχική αντίδραση και τότε γινόταν ένας επιθετικός, σκληρός και αδυσώπητος άνθρωπος… »
Βάλτε και ότι ο βιογράφος του Διονύσης Χαριτόπουλος, ανέφερε ότι «Στον Άρη άρεσε το ποτό, κυρίως το δυνατό, το τσίπουρο», και το ζωγραφίσατε το …παλικάρι.
-Πονάς Αρης μου;
-Βρε πονούν οι Ελασίτες;

Αυτά αρκούν.

-Για το Μπαρ-Μιτσβά, έχει εν μέρει δίκιο ο ακροατής, διότι έκλεινε η εκπομπή και η φράση μου ήταν ημιτελής και επομένως ακούστηκε ως εσφαλμένη.

Σπύρος Χατζάρας

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε ότι ο βελουχιώτης ήταν από πλέον διεστραμμένα καθίκια τής ιστορίας, φονιάς, παιδεραστής, πούστης, κλέφτης, λουμπίνα, βρωμιάρης. Ίσως κανένας σημερινός πολιτικός δεν έχει τόση ευρεία γκάμα προσόντων εκτός ίσως από κανένα πάγκαλο.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνα με αυτα ητο δηλαδη αν ισχυουν ενας παιδοφιλος κυνηγος κεφαλων και ψευδοπροφητης μιας επιγειου "θρησκειας"

να ειναι αραγε ο μονος?

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα σημερον εδιαβαζα για τα ταξι εις το εθνος οτι εχουν καταρρευσει αι τιμαι της αδειας μεταβιβασεως των

λοιπον ανεσυρον απο το 76 το λογο του υπουργου της νδ που επιχειρηματολογουσε οτι η παραχωρησις αδειων επι στρατιωτικης κυβερνησεως ητο καταστροφικην

να και το βιδεο

http://www.youtube.com/watch?v=Ar3JMQGK1uU&feature=relmfu

σημερον λενε τα αναποδα και αφηνουσιν τας αδειας ανοικτας ....
====================


οσο δια τον κλαρα σε παρακαλω δες τι ελεγε ο γιανοπουλος περι αυτου και αν θες σχολιασε τα

εδω το βιδεο

http://www.youtube.com/watch?v=dbuk8TGLNHY&feature=related

Ιωάννης είπε...

Κε Χατζάρα

H Force 133 [SOE/SO(M)] είχε ξεκινήσει ένα βρώμικο παιχνίδι καπελώματος του λαϊκού κινήματος και της Εθνικής Αντίστασης. Οι «απόρρητες» βρετανικές πηγές που μας παραθέτετε σχετικά με τον Βελουχιώτη ήταν τόσο απόρρητες που τις γνώριζαν ήδη και οι Αμερικανοί της OSS… Πάμε παρακάτω!
Σας απασχολεί/ενοχλεί ο «πούστης» και “ruthless” Βελουχιώτης αλλά δεν αναφέρεστε καν στον ανήθικο πόλεμο των "πούστηδων" μασόνων της SO(Μ)εναντίον του Βελουχιώτη όπως στην περίπτωση της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου όπου το "πούστικο" μασωνικό BBC δεν θα αναφερθεί καθόλου στη συμμετοχή του Βελουχιώτη και του ΕΑΜ. Κατά τη μασωνική τακτική πρώτα ήθελαν να τον σκοτώσουν "ηθικά" και μετά "φυσικά". Μέσα στις "απόρρητες" αναφορές τους είχαν το δικαίωμα να γράφουν ό,τι τους υπαγόρευαν τα αφεντικά τους. Βέβαια έκαναν "πλάτη" και οι "'Ελληνες" αριστεροί λακέδες τα μίσθαρνα όργανα της Ιντέλιτζενς από το ψευτο-ΚΚΕ καθώς επίσης από τον ΕΔΕΣ, και τα τάγματα ασφαλείας. Αυτά όλα τα γνώριζε ο Βελουχιώτης γι’αυτό ήταν πολύ καχύποπτος για τις πραγματικές προθέσεις των Εγγλέζων και για τον ρόλο που θα διαδραμάτιζαν στην Ελλάδα. Είχε συνεπώς πολλά ράμματα για την εγγλέζικη γούνα τους…

Λοιδορώντας τον Βελουχιώτη διαιωνίζετε την προπαγάνδα, τα ψέμματα και το παιχνίδι της SOE/SIS και του ψευτοΚΚΕ έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έτσι "διαφωτίζονται" οι ακροατές σας. Για εσάς η προσφορά του Βελουχιώτη στην Εθνική Αντίσταση περιορίζεται στο εάν ήταν "πούστης" ή όχι. Σίγουρα η συμμετοχή του στη σφαγή του Μελιγαλά αποδείχτηκε ένα από τα τραγικότερά του λάθη του οποίου δεν υπήρξε αυτός ο ηθικός αυτουργός. Αυτό το λάθος δεν μειώνει με τίποτα την σημαντική προσφορά του στον αγώνα.
Εάν είσασταν αντικειμενικός, θα αρκούσε να κάνατε μια σοβαρή ιστορική προσέγγιση και να αναλύσετε διεξοδικά στους ακροατές σας τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον Βελουχιώτη στο να διαπράξει ένα τέτοιο ανοσιούργημα. Αυτό επιτάσσει η ιστορική αλήθεια. Σίγουρα οι ακροατές σας θα έβγαιναν κερδισμένοι. Αντ’ αυτού, κάνετε «κουτσομπολιό» επιμένοντας στο με τι τρόπο ο Βελουχιώτης χρησιμοποιούσε το "μόριο" του και ποια ήταν τα «κατορθώματά» του.

Πάντως το σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» δεν βγήκε από τον «πούστη» Βελουχιώτη ούτε από τους μαχητές τού ΕΛΑΣ. Μαζί με το «ΔΑΠίτες-Χίτες-Ταγματασφαλίτες» ήταν τα δύο βασικά συνθήματα της ΚνιτοΠασόκ καμαρίλας των φοιτητικών αμφιθεάτρων των αρχών της δεκαετίας του ’80. Ένα χώρο που σας είναι πολύ οικείος και υπηρετήσατε και εσείς με τον τρόπο σας…


Κλείνοντας, θα επαναλάβω αυτό που σας έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου : Ο Βελουχιώτης μαζί με τον Ζέρβα - καλώς ή κακώς - αποτελούν δύο από τις πιό σημαντικές προσωπικότητες της Εθνικής Αντίστασης. Οφείλουμε να τους σεβόμαστε για το γεγονός και μόνο ότι δεν υπήρξαν «κότες λυράτες» και «ανάρχιδοι». Δηλαδή δεν έφυγαν «για Κάϊρο» προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους. Αυτό θα πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Έκατσαν και έφαγαν βρωμιά και μπαρούτι. Ναι! διαπράττοντας και λάθη. Αυτοί που έσπευσαν να «αποδράσουν» ήταν οι «πούστηδες» μασώνοι Γλύξμπουργκ με την αυλή τους που μαζί με τα αγγλόφιλα σκουλήκια λακέδες πολιτικούς που τους ακολούθησαν έστησαν παρασκηνιακά τα γεγονότα στο Μελιγαλά… Στοιχείο το οποίο μέσα στην «αντι-Βελουχιώτικη» προπαγάνδα σας και όψιμη ψευτο-εθνικοφροσύνη σας δεν άκουσα να αναφέρεστε. Τα παρουσιάζετε όλα μαύρο-άσπρο. Αυτή η στάση όμως δεν υπηρετεί την Αλήθεια αλλά ούτε και ονομάζεται ιστορική προσέγγιση.

Η Αλήθεια ναι μεν δεν έχει Χορηγό αλλά ως φαίνεται ούτε και αντικειμενικότητα…

Θέλω να πιστεύω ότι με τα παραπάνω δεν θα κατηγορηθώ για «εχθροπάθεια»…


Έρρωσθε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

αν δεν ηταν αυτος να ξεσηκωσει τους ανταρτες ισως να ειμασταν ακομα Τουρκια

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΈΣ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΡΏΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΜΈΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΆΤΣΙΕΣ ΕΠΙΤΊΘΕΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΟΛΌΚΛΗΡΩΝ ΕΘΝΏΝ. ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΣΥΡΊΑ, ΛΙΒΎΗ, ΙΡΆΚ. ΤΟΣΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΤΟΥΣ ΉΤΑΝ ΝΑ ΠΛΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΨΕΥΔΉ ΕΙΚΌΝΑ ΤΟΥ ΆΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΉΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΈΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ;ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΆΡΤΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΌ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΌ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΆΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΊΔΙΟΣ Ο ΛΑΌΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΉ ΝΩΠΉ ΜΝΉΜΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ένας σχολιαστής, γράφει οτι ολα αυτά είναι προπαγάνδα, και οτι η "Σουλτάνα", ήταν μεγάλη προσωπικότητα.
Προσωπικά, αν τολμήσει κάποιος στα ορεινά χωριά της περιοχής μου και στήσει προτομή του εγκληματία Βελουχιώτη, θα τη γκρεμίσουν την ίδια ώρα. Αυτό νομίζω τα λέει όλα, και δεν χρειαζόμαστε ούτε BBC ούτε κάποιον "ιμπεριαλιστή" Άγγλο, να το επιβεβαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποια ορεινα χωρια αναφερεται ο ανωνυμος που θα γκρεμισουν υποτιθεμενη προτομη του Βελουχιωτη;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...