12/9/12

Σκότωσαν τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη

 Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν  χθες  στην  Βεγγάζη  μετά από επίθεση ενόπλων με ρουκέτες. «Ο (Αμερικανός) πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους», είπε στο Ρόιτερς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μουστάφα Αμπού Τσαγκούρ. Ο αμερικανός πρέσβης πέθανε από ασφυξία.
Ένοπλοι επιτέθηκαν χθες το απόγευμα στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Βεγγάζη και συγκρούστηκαν με τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας, που υποχώρησαν κάτω από σφοδρά πυρά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου, ενώ άλλοι έριξαν αυτοσχέδιες βόμβες στο συγκρότημα προκαλώντας μικρές εκρήξεις.Τουλάχιστον δέκα πράκτορες των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν προσπαθώντας να προστατεύσουν το κτίριο του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη. Η επίθεση ακολουθεί διαδήλωση στην γειτονική Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στους τοίχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, έσκισαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τo βίντεο που ανέβασε στο internet, ένας αμεριακανοεβραίος ονόματι Sam Bacile.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την «ειδεχθή», ενώ ζήτησε να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.Η Χίλαρι  είπε ότι, «Καθώς εξελισσόταν η κρίση στη Λιβύη, ο Κρις ήταν ένας από τους πρώτους Αμερικανούς που βρέθηκε στη Βεγγάζη.Διακινδύνευσε την  ζωή του  για να βοηθήσει τον λιβυκό λαό να χτίσει τα θεμέλια για ένα νέο, ελεύθερο κράτος. Πέρασε κάθε ημέρα έκτοτε βοηθώντας να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε.
Ο Κρις ήταν αφοσιωμένος στην προαγωγή των αμερικανικών αξιών και συμφερόντων, ακόμη κι όταν αυτό σήμαινε ότι έθετε τον εαυτό του σε κίνδυνο». Η Αμερικανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Σον Σμιθ, αξιωματούχος διαχείρισης πληροφοριών με 10 χρόνια υπηρεσία στο διπλωματικό σώμα.
Ο ρουφιάνος Κρις, είχε δουλέψει  ξανά στη Λιβύη το 2007-2009, και πέρασε όλη του την καριέρα στον αραβικό χώρο.Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Κάιρο,Δαμασκός.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα ολοι αυτοι οι αλλοδαποι χιμπατζηδες koprites που περιφερονται στην χωρα αν τους μαζεψουμε και τους κανουμε κοπρια για τα χωραφια ξερεις τι οικονομια θα εχουμε σε λιπασμα που πληρωνουν στους βουλγαρους εγληματιες οι αγροτες για καρκινογονα φαρμακα;

επισης αν τους ταιζαμε με οτι μας ταιζουν ντοπιοι και ξενοι αγροτες σε καρκινογονα ζιζανιοκτονα για τα φρουτα και λαχανικα θα ειχαμε αμεση και μαλιστα καπιταλιστικου τυπου εξολοθρευση δια καρκινογεννεσεως επιδημικης....

θα χαρει και ο γιωργακης με τον παγκαλο που ελεγε πα-σοκ

πρωτα ο κοπριτης

επισης με τοσα οργανα νεφροι ματια που εχουν αυτα το ufo που περισσεουν απο τις απλυτες κουνελες μανες τους στην καταμετρηση θα λυναμε για τους ελληνες ολα τα προβληματα μεταμοσχευσεων και θα καναμε και εξαγωγη οργανων και θα πληρωναμε και το δημοσιο χρεος απο τα κερδη.


αφηνουμε τους αλβανους να πουλανε χριστιανικα οργανα ενω εχουμε τοσο κρεας δικο τους εδω...

φανταζεσαι να τους περιμεναμε με μια λαβιδα στα συνορα,ελα πουλακι μου ελα να σε βαφτισω,τοτε να δεις, τι μπολτ και μαλακιες, μπενι χιλλ θα ετρεχαν προς την αγκυρα απο το τριεθνες και τα βαρκαδια στη χιο...

Ανώνυμος είπε...

Λιγο απο Μενγκελε που θυμιζει το παραπανω. Παντως εχει το χιουμορ του ο φιλος. Γελασαμε και σημερα.
Νομιζω παντως για να σοβαρευτουμε λιγο πως τελικα ο Ελληνικος λαος θα γινει θυμα αυτης της τακτικης αυτων των απιστευτων αλητων. Το θριλερ συνεχιζεται...οι χασαπιδες θελουν πραγματικο αιμα.
Τα ζομποι ζουν τελικα αναμεσα μας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κανταφι θα χαμογελα!

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...