19/9/12

Τυφλή απεργία για ξεκάρφωμα

Βγάζουν την υποχρέωση στην ΕΣΗΕΑ

18/09/2012

Οι πρωτοφανείς επιθέσεις σε βάρος του κλάδου, με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων και με απώτερο στόχο την χειραγώγηση τους, εξελίσσoνται τελικώς σε κυρίαρχη επιλογή του συστήματος επικοινωνίας κομμάτων, πολιτικών, οικονομικών ακόμη και ποδοσφαιρικών κέντρων εξουσίας. Κάποιοι απαιτούν την οριστική υποταγή της Ενημέρωσης στην Επικοινωνία και βεβαίως στην κάθε μορφής διαπλοκή…
Το τραγικότερο όμως είναι ο τι τον ήχο της ένοχης σιωπής , της πλειοψηφίας στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, που βάζει πλάτη σ’ όλα αυτά έσπασε ο «πρόεδρος» Τρίμης.
-Σε άρθρο του, σε εβδομαδιαία εφημερίδα, με τίτλο « Η σιωπή είναι συνενοχή» και με σκόπιμη ασάφεια, ταυτίζει τα ΜΜΕ (την ιδιοκτησία) με τους εργαζόμενους σε αυτά και γενικεύοντας, τους αφορίζει όλους για ανοχή, όπως λέει, απέναντι στην «Χρυσή Αυγή».
-Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σύριζα ανακαλύπτει ,με αφορμή τα όσα καταγγέλλονται, για το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ότι υπάρχουν, λέει, pay roll. Να βγει να τα πει Και αν δεν τα ξέρει, να ρωτήσει πρώτα κάποιους δικούς του, που μπορεί να τα ξέρουν από μέσα..
-Σε ανακοίνωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «ΝΔ» Μαν. Κεφαλογιάννης αποκαλεί ηλίθιους τους εργαζομένους στα λεωφορεία και μετά ξαναλέει ηλίθιους του δημοσιογράφους επειδή έγραψαν για την ηλίθια-πολιτικά- κωλοτούμπα του.
-Το ΠΑΣΟΚ , για να πάρει δυο θέσεις στην ΕΡΤ, επιτρέπει στροφή πίσω Δεξιά, και αβέρτα πελατειακές σχέσεις, στα δημόσια ΜΜΕ. Και για όλα αυτά όμως κάνει το κορόιδο η ΕΣΗΕΑ και κλείνει τα μάτια :
-Στα non papers , τους τραμπουκισμούς και την ωμή βία με τα οποία επιβάλλουν, δήθεν άγνωστοι, τον οπαδισμό, στο αθλητικό ρεπορτάζ και όποιος συντάκτης τολμήσει και αντιδράσει τον στέλνουν κατευθείαν στην εντατική.
-Στο ξεκατίνιασμα εκδοτών μεταξύ τους , για τα κουπόνια της βενζίνης, και τα δελτία για τα ράφια, που ευτελίζουν τις εφημερίδες ,και ταυτόχρονα «κουκουλώνουν» τις ευθύνες διυλιστηρίων , βαρόνων του τύπου , καναλιών,εργολάβων και άλλων επιτήδειων για το καρτέλ που στήθηκε στα καύσιμα και για το νέο κόλπο που «ψήνεται» με το ντίζελ θέρμανσης.
-Στην επιδημία με τις ατομικές συμβάσεις σε εφημερίδες κανάλια και ραδιόφωνα, στην κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ , στην ληστεία με τις μειώσεις μισθών , συντάξεων και το μπάχαλο στα δημοσιογραφικά Ταμεία.

Αλλά το σύστημα βρίσκει και τα κάνει, επειδή οι αντιεξουσιαστές με ολίγη από ΝΔ, στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, βάζουν πλάτη με τα αφεντικά νάχουν βρει τους ανθρώπους τους. .
Και οι άλλοι της ΔΗΜΑΡ , που επαγγέλλονται δημοσιογραφική μεταρρύθμιση, ψάχνουν ,για τα μάτια, ισοδύναμα …μέτρα αλλά τελικά κάνουν o,τι λέει ο Τρίμης. Και όλοι μαζί παρέα δίνουν τώρα και τα ρέστα:

-Βγάζουν τους εργαζόμενους του Μπόμπολα στη «Σέντρα» ,να δουλεύουν τζάμπα.
-Χαϊδεύουν τον Ψυχάρη.
-Κλείνουν τα μάτια και τ α αυτιά τους για τον 902 και το Κόκκινο, που βάζουν λουκέτο και αφήνουν απλήρωτους τους… «εθελοντές».
-Δεν λένε κουβέντα για τον Alpha, ούτε με τις τελευταίες απολύσεις.
-Δεν ιδρώνει το αυτί τους και για τις νέες περικοπές στα κυριακάτικα έντυπα.
-Κάνουν από τώρα μνημόσυνο για την «Ελευθεροτυπία» και τον Alter, που δεν λειτουργούν και με δική τους ευθύνη. Και για ξεκάρφωμα την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου «βγάζουν την υποχρέωση» με μια ακόμη τυφλή 24ωρη απεργία.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΥΓ: Η πρόταση της ΚΕΔ στο ΔΣ για τις κινητοποιήσεις αφορούσε απεργία στη ζώνη του Σαββατοκύριακου,με μαύρο στις οθόνες της τηλεόρασης και χωρίς ήχο στα ραδιόφωνα επειδή μόνο αυτό πονάει τους βαρόνους. Όταν λέμε απεργία να είναι απεργία. Με στρατηγική, περιεχόμενο και στόχο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλα με τις απεργιες τι θα πετυχουν?

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...