16/9/12

Ου παντός πλειν ες Κόρινθον

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο πλούτος και η εξουσία είναι πολύ υψηλές τέχνες. Οι πιο "αψηλές" μάλιστα. Και πάνε μαζί, πακέτο. Η Τέχνη της εξουσίας, η πολιτική, η ρητορική που δίδασκαν οι αρχαίοι Ελληνες, θέλει και «αρετήν και τόλμη», αλλά και πολύ δουλειά και χρόνια στο θρανίο. Θέλει βέβαια και μυαλό. Αυτό το χαρίζει είτε ο θεός, είτε η μητέρα φύση. Δωρεάν. Δεν αγοράζεται και δεν μεταμοσχεύεται.
Οι Ωραίοι και Ναζωραίοι, οι Ραβίνοι του χρήματος, που κυβερνούν τον κόσμο, είναι μεγάλοι καλλιτέχνες. Οσκαρ και βάλε. Για αυτό βρίσκονται εκατό βήματα μπροστά, από τους δυστυχισμένους ακτιβιστές που ψάχνουν τους ΑΘΕΑΤΟΥΣ, στα πανηγύρια της Ραφήνας, στα φανάρια της Καλαμάτας , και τη Λαϊκή στο Μεσολόγγι.
Όπως είπε ο Πανίκος, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, «κανένας από τις αγορές δεν θα τα έβαζε με τη απεριόριστη ισχύ της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας. Δεν θα στοιχημάτιζε κάνεις κατά της Fed». Αυτό ακριβώς είναι η εξουσία, και ο πλούτος. Οι «παντοδύναμες Αγορές», είναι ένα τίποτα, μπροστά στη μητέρα όλων των Αγορών. Τη Fed, που όταν έσκασε  η «κρίση», το  2008-2009, γέννησε 531 δισ. δολάρια για τη διάσωση, με τζάμπα επιτόκια των Γερμανικών Τραπεζών και 625 δισ. δολάρια για τη διάσωση των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου. Για αυτό είναι μεγάλοι καλλιτέχνες οι Ραβίνοι. Δεν είναι Τατσιοπούλου –Κιτσοπούλου και Σουλειμάν.
Επειδή λοιπόν είναι εκατό βήματα μπροστά, και επειδή προβλέπουν μέχρι και πότε θα πάνε οι ακτιβιστές στη Ραφήνα, ο Μπαρούχ, το έσκασε το παραμύθι. « Η Ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση, νέες ιδέες και νέο τρόπο σκέψης». Μίλησε για την εξέλιξη της Ευρώπης, «σε μια ομοσπονδία (εθνικών) κρατών», υπογράμμισε την ανάγκη μιας ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και μιας δημοσιονομικής ένωσης, ενώ υποσχέθηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις που περιμένει από τα «Κεντρικά», πριν τις Ευρωεκλογές του 2014, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Ο Μάριο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μίλησε για την ανάγκη να «αντιστραφεί ο οικονομικός κατακερματισμός». Για την ομιλία του Μπαρούχ, «θα γράφουν τα βιβλία Ιστορίας του μέλλοντος», (που θα τα συντάξει η Ρεπούση του μέλλοντος), λενε οι παπαγάλοι. Ο παπαγάλος Ανδρέας, ο Κύπριος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων χαρακτήρισε τις προτάσεις Μπαρόζο «εμπνευσμένες». Τι άλλο να πει ο κακομοίρης.
Αυτό είναι πάνω-κάτω, το σενάριο, που έγραψαν οι μεγάλοι καλλιτέχνες Ραβίνοι, και όχι η πουτάνα των 60.000 ευρώ. Το σενάριο των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, που μας αφορούν. Και επειδή οι ομόσπονδες πολιτείες (τα δήθεν εθνικά κράτη), δεν πρέπει να έχουν εθνικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ το 2015 οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα θα είναι περίπου 4.200.000 .
Αλλά οι μεγάλοι «καλλιτέχνες», δεν σηκώνουν ούτε τις πολλές κουβέντες ούτε τις αντιρρήσεις, και για να επιβάλουν «την άκρα του τάφου», (δημοκρατική), σιωπή, ξαναφέρνουν, για την προστασία της Λίτσας, του Αλαφούζ, του Λουέρντι, και του Μωυσή Αλον , την σιωνιστική «Εχθροπάθεια», δηλαδή τον νέο 509 κατά των Εθνικιστών, με την «ευγενική επικοινωνιακή υποστήριξη» όμως, των ακτιβιστών της Ραφήνας. Η Χούντα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης είναι εδώ. Με τον νέο ΑΝ.509, που θα ανοίξει τις φυλακές και τα «ξερονήσια» για τους εθνικιστές. Το τρίο bel-canto αποφάσισε να βγάλει από το «ψυγείο», όπου τον είχε στείλει ο «κακός» Καρατζαφέρης, τον νόμο Καστανίδη για την Εχθροπάθεια. Και 16 βουλευτές της ρουφιανοΔΗΜΑΡ, κατέθεσαν ερώτηση στον δικό τους υπουργό Δικαιοσύνης , και αφού επισημαίνουν ότι, «τα πρόσφατα και ολοένα αυξανόμενα περιστατικά βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθιστούν επιτακτική την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που θα αποτρέπει την εμφάνιση ανάλογων περιστατικών», ερωτούν τον υπουργό εάν προτίθεστε και πότε να εισάγει προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Το σχέδιο νόμου του Καστανίδη, για την «εχθροπάθεια» κάλυπτε το «κενό» της ελληνικής νομοθεσίας, που δεν έχει ειδικό νόμο για την προστασία των Ταλμουδιστών. Με αυτόν τον ειδικό νόμο, που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνον ο διεθνής σιωνισμός διώχθηκε και απομονώθηκε μέχρι και ο μόδιστρος Γκαλιάνο. Με τον νέο 509 ούτε καν ιδιωτικά θα μπορούμε να εκφράσουμε την γνώμη μας!!!!
Για αυτό επιμένω ότι η πολιτική είναι εντελώς διαφορετική, και ποιο δύσκολη από τον ακτιβιβισμό. Ου παντός πλειν ες Κόρινθον.

ΥΓ1. Περιμένω να ιδώ, κάτι παλιά στελέχη του ΛΑΟΣ, που πήγαν στον Σαμαρά «για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», να λένε ναι στον νέο 509 για τους Εθνικιστές, μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ALEXIS.
ΥΓ.2, Η κυβέρνηση του trio bel-canto, αποφάσισε να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής, (με διεθνή διαγωνισμό), μια δημόσια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειοανατολικά παράλια της Κέρκυρας , τον «Ερημίτη». Δίπλα από τον Ερημίτη στην Κασσιόπη, βρίσκεται το «αρχοντικό των Ρόθτσιλντ». Να γιατί είναι δικηγόρος των Ρότσιλντ ο φαλακρός μασόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: