7/9/12

Οι δημοσκόποι σπρώχνουν τον ALEXIS «Πάση Δυνάμει»

Το (Φοβισμένο) Πόπολο παραμένει εντός εκτός και επί τα αυτά !

Οι «φρέσκες» δημοσκοπήσεις της VPRC της Pulse της ALCO επιβεβαίωσαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων, απλά ακολουθεί τα "δελτία των οκτώ" που σπρώχνουν τον ALEXIS «πάση δυνάμει».Μάλιστα η VPRC του δίνει 30%. Κατά τα λοιπά, το 10%, είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που το τρίο bel-canto αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας. Επί Γοδεφρίγου του Αβάπτιστου ήταν 9%. Το 85% δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική του κατάσταση. Επί Γοδεφρίγου του Αβάπτιστου ήταν 80% . Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί. Επί Γοδεφρίγου του Αβάπτιστου, οι «αισιόδοξοι» ήσαν 10%. Το 76% πιστεύει ότι «τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση» αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εδώ το λένε ο Γιαννάκης, η Όλγα, ο Παύλος, η Μαρία, και ο Σκάααιιι.
Σε σχέση με τις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου, τα μόνα στοιχείο που έχουν αλλάξει είναι η άνοδος της «Χρυσής Αυγής», που έχει ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πέφτει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ. Κατά τα λοιπά αναμονή. Καμιά πρόσθετη «δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακολουθούμενη πολιτική σκληρής λιτότητας και για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές μισθών-συντάξεων», δεν αποτυπώνεται στις νέες δημοσκοπήσεις. Αυτά τα λένε οι παπαγάλοι στους πελάτες τους.
Η Ν.Δ. βρίσκεται στο 22,5%- 24,8%, σε σχέση με το 29,7% που μάζεψε στις εκλογές του Ιουνίου, και το 18,85 % στις εκλογές του Μαΐου. Επομένως με τη βοήθεια του Ξένιου Διός αντέχει. Ο ΑLEXIS βρίσκεται στο 21,5%-24% σε σχέση με το 26,9%, του Ιουνίου, επομένως στα ίδια και επί τα αυτά, αλλά τσιμπάει «κάτι» από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται ότι χάνουν μεγάλο μέρος της εκλογικής τους δύναμης . Το ΠΑΣΟΚ, είναι μεταξύ 7,3 % -9,6 %, σε σχέση με το 12,3% του Ιουνίου και το 13,18% του Μαΐου. Έχει δηλαδή πτωτική τροχιά, όπως και η ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ ή ΣΥΡΙΖΟΔΗΜΑΡ, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο 3,9 % και το 5 %, σε σχέση με το 6,26 % του Ιουνίου και το 6,11% του Μαΐου. Δηλαδή προς τα κάτω, αλλά εντός βουλής. Ο κ. Κουικ και οι συνεργάτες του, με τη βοήθεια της Παναγιάς , κινούνται μεταξύ 6%-7%, έναντι 7,51%. τον Ιούνιο, και 10,61%, τον Μάιο. Ήγουν, σταθερά, αλλά πτωτικά.
Η ΚΚΕ Ανώνυμος Εταιρεία , «φρέναρε» τη ραγδαία πτώση που εμφάνισε μεταξύ των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου, και είναι σταθερά στο 4,5-5,5 % .
Η Χρυσή Αυγή με 8,6%-11%, έναντι 6,92% τον Ιούνιο, είναι οι μόνοι που έχουν σταθερά άνοδο, και μάλιστα άνω το 30%, μέσα σε 4 μήνες, αφού κερδίζουν καθαρά το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων που φεύγουν από τη ΝΔ.
Οι αναποφάσιστοι, (τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα), που θα κάνουν ότι τους πουν από τον ΣΚΑΑΑΙΙΙ, το ΜΕΓΚΑ, και τον ΑΝΤ1, είναι 8,5% - 11%. Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Τα εκτός βουλής κόμματα, (που παραμένουν εκτός), λαμβάνουν: ΛΑΟΣ 1,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5%, Δημιουργία Ξανά 0.9 %, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,4 %, Κίνημα Δεν Πληρώνω 0,4 %, Πειρατές 0,4%. Άλλο 1,3-1,8% . Δηλαδή ουδέν νεώτερον. Οι εντός, εντός. Οι εκτός ,εκτός. Ο Αντωνάκης και ο ALEXIS επί τα αυτά. Και ο Σάλας πήρε μπόνους την ΑΓΡΟΤΙΚΗ.
Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, «σκίζει» ο σοβαρός κ. Ερνέστος (Φώτης) με θετικές γνώμες από 45% ως 35%. Ανάλογα τη γειτονιά, και τον «εργολάβο» της. Ο Αντωνάκης Μπίλντερμπεργκ τα πάει πιο καλά από το κόμμα του, με 34% , όπως και ο δημοφιλής ALEXIS με 30%, παρόλο που δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για αυτόν.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....