12/9/12

Ο ALEXIS ανησυχεί για τη Συρία . (όσο και ο Αβραάμ)

Ο ALEXIS πήγε να δει τον εξευτελισμένο Avraam(όπουλο) και εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία και κυρίως για την ανθρωπιστική διάσταση που προσλαμβάνει η κρίση, αλλά και για το κύμα προσφύγων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τον Αβραάμ «να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας, από τη δική μας την πλευρά, προσφύγων».
(Ζήτησε δηλαδή να τους πάρουμε μόνοι μας για να μήν κουράζονται οι Τούρκοι να μας τους στέλνουν).
Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για τα σύννεφα πολέμου πάνω από το Ιράν,αι υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποτελέσει μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της προσπάθειας για την επίτευξη λύσης στη Μέση Ανατολή. (με την ανατροπή του Άσαντ) Στη διευρυμένη σύσκεψη , εξετάστηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι στόχοι της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενόψει και της προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει στο Υπουργείο Εξωτερικών για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014,θέματα ενέργειας τόσο ως προς τη διάσταση των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, όσο και ως προς τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως ο φτωχός συγγενής μιας Ευρώπης που βρίσκεται σε κρίση, αλλά ως ισότιμο μέλος της ευρωζώνης, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά και ως μια χώρα που έχει ανεξάντλητες δυνατότητες άσκησης εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ασκήσουμε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, έχοντας, όμως, στρατηγικό σχέδιο και έχοντας προετοιμάσει στοχευμένα και μεθοδικά τις κινήσεις μας;;;;;;;Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανάλαβε τις πάγιες θέσεις του υπέρ της εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό και εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι αναζωπυρώνονται, από την σκοπιανή πλευρά, εθνικιστικές φωνές.

Σε ότι αφορά στη Συρία, η αραβική Ομάδα Επαφής για τη Συρία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ιράν πραγματοποίησε την Τρίτη, την πρώτη της συνάντηση στο Κάιρο. Το Ιράν ζήτησε την διεύρυνση της Ομάδας με την ένταξη του Ιράκ , που έχει την εκ περιτροπής προεδρία του Αραβικού Συνδέσμου και της Βενεζουέλας, ως μέλους του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει σε υπουργικό επίπεδο, και θα αναζητήσει «ένα άμεσο τέλος στη βία», «τη διατήρηση της ακεραιότητας της Συρίας», «χωρίς ξένες επεμβάσεις». Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, που ανησυχεί για τον θρόνο του δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι φοβάται ένα «διαμελισμό» της Συρίας, που «δεν συνιστά κίνδυνο μόνο για την ενότητα της Συρίας, αλλά και για τις γειτονικές χώρες, όπου η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί». Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τις δυτικές δυνάμεις να υπάρξει μια «φόρμουλα πολιτικής μετάβασης, όπου όλες οι συνιστώσες της συριακής κοινωνίας, περιλαμβανομένων των αλαουιτών, να αισθάνονται πως έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν στο μέλλον της χώρας». «Μόνο μια διαδικασία μετάβασης με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών της κοινωνίας μπορεί να σταματήσει τις βιαιότητες στη Συρία», υπογράμμισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι θα έρθει το τέλος της Αμερικής. Όλοι να το δείτε.

http://www.youtube.com/watch?v=i2uu0_k7Nr0