31/8/12

Διώχνουν τις ΗΠΑ από το Ουζμπεκιστάν

Μεγάλη γεωπολιτική Νίκη του Πούτιν

Η Άνω Βουλή του Ουζμπεκιστάν ενέκρινε νομοσχέδιο, που απαγορεύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρας και επιβάλει την ουδετερότητα του Ουζμπεκιστάν αφού προβλέπει ότι «η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τις διακρατικές οργανώσεις που αποτελούν στρατιωτικούς συνασπισμούς». «Το Ουζμπεκιστάν, δεν θα έχει ξένες στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις στο έδαφός του», δήλωσε στο ITAR-TASS από την Τασκένδη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ουζμπεκιστάν Abdulaziz Kamilov. Για την εφαρμογή του νόμου απομένει η υπεγράφη από του Πρόεδρου Ισλάμ Καρίμοφ. Οι αμερικανοί διώχνονται και από τη γειτονική Κιργιζία, όπου ο Πρόεδρος Αταμπάγιεφ έχει από τον Φεβρουάριο ανακοινώσει θα κλείσει η μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπισκέκ.

ΥΓ1. Όταν είπαμε «ξεκάρφωμα» πέσαμε 100% μέσα. Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν τις δηλώσεις Μόρσι για τη Συρία. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Πάτρικ Βέντρελ, χαρακτήρισε «πολύ σαφή» και «πολύ ισχυρά σχόλια», τις δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου στην Τεχεράνη .Οι ΗΠΑ, «μοιράζονται τον ίδιο στόχο με την Αίγυπτο: Να δουν το τέλος του καθεστώτος 'Ασαντ, το τέλος της αιματοχυσίας και μια μετάβαση σε μια δημοκρατική Συρία, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματᨻ, πρόσθεσε ο Βέντρελ.

ΥΓ2. Την πληροφορία του Δελτίου των 11 για την δέσμευση από το ΝΑΤΟ αεροπορικών δυνάμεων για επίθεση στη Συρία δημοσίευσε και ο ειδικός περί το ΝΑΤΟ, Gordon Duff.

Δεν υπάρχουν σχόλια: