30/8/12

Μετά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ Πάει και το ΤΤ

Κλεφτεεες!!!

 Χθες το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από το Τ.Τ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2011, μέχρι αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου και ο Στουρνάρας είπε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι, «το ΤΤ είναι μη βιώσιμο, όπως έκριναν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».
Η δοίκηση του ΤΤ απάντησε οτι «δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών, η δημοσίευση της «Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση 2011».
Σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η διαπραγμάτευση μετοχών του ΤΤ, λόγω μη ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. 70.000 μέτοχοι που κατέχουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, και το δημόσιο, ο ελληνικός λαός δηλαδή, που κατέχει ποσοστό 35%, έχασαν τα λεφτά τους. Το ενεργητικό του ΤΤ, η «καλή τράπεζα», θα δοθεί «μπόνους» σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο.
Τους μικρομετόχους δεν θα τους αποζημιώσει κανείς. Η τιμή της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κατέγραφε πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης , μεγάλες απώλειες. - 29,71%.
Εν τω μεταξύ οι ιδιωτικές μπατιροτράπεζες περιόρισαν τα επιχειρηματικά δάνεια , όμως δίνουν, σε φορολογούμενους για πληρωμή των φόρων, με επιτόκια ως και 20% Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η χρηματοδότηση των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 5,3%, και προς τα νοικοκυριά κατά 4,3%. Οι καθαρές χορηγήσεις στεγαστικών δανείων εμφάνισαν μείωση κατά 3,5% σε σύγκριση με πέρυσι ενώ η μείωση στα καταναλωτικά δάνεια (και πιστωτικές κάρτες) έφθασε το 9,3%. Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε στο τέλος Ιουλίου στα 108,4 δισ. ευρώ, και το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες υποχώρησε στα 234,3 δισ. ευρώ από 254,2 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: