28/8/12

Συνεχείς ήττες των μισθοφόρων στη Συρία

«Ο λαός της Συρίας , ανεξάρτητα από το κόστος δεν θα τους επιτρέψει να επιτύχουν τους σκοπούς τους»
Ο Εθνικός Στρατός της Συρίας απέκρουσε σήμερα προσπάθεια των μισθοφόρων να καταλάβουν τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Χαλεπίου, καθώς και προσπάθεια τους να περάσουν στην κεντρική συνοικία του Χαλεπιού δίπλα στην ιστορική Παλιά Πόλη και σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το ιστορικό της φρούριό. Οι μισθοφόροι, υποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους πολλούς νεκρούς. Στην Daria κοντά στο Χαλέπι σκοτώθηκαν 400 «άμαχοι-αντάρτες», και από την εξέταση των εγγράφων που είχαν πάνω τους οι νεκροί, προέκυψε ότι τα δύο τρίτα από αυτούς ήσαν αλλοδαποί. Το «Παρατήριο» δεν άρχισε ακόμα τα κλάματα για τους 400 της Ντάρια γιατί ακόμα κλαίνε τους 300 της Νταράγια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι ένοπλες ομάδες των μισθοφόρων ανταρτών υποχώρησαν με μεγάλες απώλειες. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο Χαλέπι Mohammad Yasir Qarandal. Στα βορειοανατολικά της Συρίας στην πόλη Αλ-Καμισλί ‘έπεσαν σε ενέδρα του στρατού εισερχόμενοι μισθοφόροι και συνελήφθησαν 11. Ο στρατός ανέφερε επίσης νέες συγκρούσεις στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας τη Χομς και την τέταρτη τη Χάμα, (την Επιφανεία του Αντίοχου), όπου οι ισλαμιστές αντάρτες τοποθέτησαν εκρηκτικά στο μεσαιωνικό φρούριο.
Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκαθαριστεί την πόλη al-Hrak στη νοτιοδυτική επαρχία της Dara'a, και την πόλη Seif al-Dowla, ενώ από το Σάββατο λύθηκε η πολιορκία της χριστιανικής Rableh, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εξόντωσαν 60 μισθοφόρους.
Η υπομονή και η μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι Εθνικές Δυνάμεις της Συρίας τους μισθοφόρους ισλαμιστές αντάρτες, στη «κρίσιμη και ηρωική» μάχη που συνεχίζεται , ώστε η χώρα να εισέρθει σε ομαλότητα και να λυθεί η κρίση με πολιτικά μέσα υπό τους όρους που επιζητεί η πλειονότητα του συριακού λαού και όχι οι ξένες δυνάμεις, αποδίδουν καρπούς. Η μάχη είναι πρώτα από όλα πόλεμος πληροφοριών και βασικός στόχος των επιχειρήσεων του συριακού στρατού είναι να εντοπίζονται και να καταστρέφονται οι ομάδες των ξένων μισθοφόρων και των φανατικών σουνιτών κατά την είσοδο τους από την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ και το Λίβανο, και να διακοπούν οι δρόμοι ανεφοδιασμού. Παράλληλα με την σταδιακή και μεθοδική εξουδετέρωση των πυρήνων αντίστασης των αναρτών στις πόλεις προπύργια τους, Στη Δαμασκό, που οι τρομοκράτες-μισθοφόροι, πυροδότησαν σε προάστιο της πρωτεύουσας , παγιδευμένο αυτοκίνητο, και προκάλεσαν πολλά θύματα. το πρωί, στρατιωτικά ελικόπτερα έριξαν φυλλάδια που καλούσαν τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους πριν τον «αναπόφευκτο θάνατο» τους, και ο Μπασάρ Άσαντ, συναντήθηκε με ιρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, στους οποίους είπε σύμφωνα πρακτορείο ειδήσεων SANA ότι: «Ο λαός της Συρίας , ανεξάρτητα από το κόστος δεν θα επιτρέψει να επιτύχουν τους σκοπούς τους τα δυτικά κράτη αλλά και οι περιφερειακές δυνάμεις που τροφοδοτούν τη κρίση στη Συρία για να συντρίψουν το ρόλο της χώρας στην αντίσταση απέναντι στη δυτική και ισραηλινή κυριαρχία στην περιοχή.Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς μια συνωμοσία εναντίον της Συρίας αλλά της περιοχής στο σύνολό της, στην οποία η Συρία είναι θεμέλιος λίθος».
Η συριακή κυβέρνηση λέει ότι το χάος εντός της χώρας ενορχηστρώνεται από το εξωτερικό, αφού οι μισθοφόροι τρομοκράτες εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, τις ΗΠΑ, τη Μεγ. Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες. Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε την 1η Αυγούστου ότι η χώρα έχει εμπλακεί σε μια «κρίσιμη και ηρωική» μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα του έθνους.
Η Τουρκία διέκοψε προσωρινά και για τρείς ημέρες, την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία, «για να προετοιμαστούν οι συνθήκες εγκατάστασης των νέων προσφύγων».Στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ των δύο συνόρων, βρίσκονται περίπου 7000. Ο πραγματικός λόγος όμως για τους αυστηρότερους ελέγχους που κάνουν στους πρόσφυγες οι Τούρκοι, είναι ο φόβος διείσδυσης Κούρδων μαχητών.
Στη Μόσχα ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Nikolai Makarov , δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία και διέψευσε τις «πληροφορίες» ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εκκενώσει τη ναυτική της βάση στην Ταρτούς. «Γιατί ανησυχείτε τόσο πολύ για τη Συρία» ρώτησε ο Makarov τους ρουφιάνους «δημοσιογράφους», που είχαν τις πληροφορίες. «Όλα τα σχέδια που έχουμε καταρτίσει βρίσκονται σε εξέλιξη και κανείς δεν πρόκειται να φύγει από εκεί», τόνισε.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...