18/8/12

Ο σουνίτης αντιπρόεδρος είναι στη Δαμασκό

 Διαψεύστηκαν και πάλι οι ισλαμιστές μισθοφόροι και οι «πληροφορίες» τους. «Ο Φαρούκ αλ Σάραα δεν έχει σκεφτεί ούτε λεπτό να φύγει από τη χώρα», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδοντας ανακοίνωση του γραφείου του σύρου αντιπροέδρου. Εξάλλου, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο, ο αλ Σάραα χαιρέτισε τον διορισμό του νέου διεθνούς μεσολαβητή για τη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι. Πριν από δύο ημέρες ένας εξάδελφος του αντιπροέδρου, ο Γιάρεμπ, αυτομόλησε στην αντιπολίτευση, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού.
Στον Λίβανο απήχθησαν σήμερα από τέσσερις ενόπλους στο δρόμο που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού τρεις σουνίτες από τη Συρία. Πριν από τρεις ημέρες σιιτιτες του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι απήγαγαν περίπου 20 Σύρους σουνίτες και έναν Τούρκο επιχειρηματία σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ, σε αντίποινα για την απαγωγή στη Δαμασκό ,από τον  "Ελεύθερο  Συριακό  Στρατό" του Χασάν Μοκντάντ, που σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου του, έμενε στη Συρία πολύ πριν ξεσπάσουν οι ταραχές λόγω οικονομικών προβλημάτων στον Λίβανο, και αφού είχε λύσει τις οικονομικές του δυσκολίες, πήρε το δρόμο της επιστροφής , όταν ξαφνικά απήχθη και «μεταμορφώθηκε» σε πολεμιστή της Χεζμπολάχ.
Το φάντασμα του λιβανικού εμφύλιου ξυπνά και πάλι, αφού  το εθνό-θρησκευτικό χάσμα βαθαίνει με αφορμή τις βίαιες συγκρούσεις στη Σύρια.
Ο αποχωρών επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Δαμασκό, σενεγαλέζος στρατηγός Μπαμπακάρ Γκάγε, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ανακοίνωσε ότι και οι μισθοφόροι «έχουν την υποχρέωση, στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, να διασφαλίζουν την προστασία των αμάχων» και «δεν έχουν σεβαστεί τις υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η παραμονή του Παπάγου στην Αθήνα ήταν δική του απόφαση

Από τα Πρακτικά της Συσκέψεως στα Ανάκτορα  Τατοίου στις 11 το πρωί  της 18ης Απριλίου 1941 . Παρόντες: Γεώργιος Β', Βασιλεύς των Ελλήνω...