17/7/12

Άρχισε η επιχείρηση «Δαμασκός»

Οι αντικαθεστωτικοί πράκτορες των ΗΠΑ στη Συρία εξαπέλυσαν χθες την από μακρού σχεδιαζόμενη επιχείρηση «ηφαίστειο της Δαμασκού» με την οργάνωση επιθέσεων εναντίον όλων των σημείων ελέγχου της χώρας, τον αποκλεισμό οδικών αρτηριών με στόχο την παράλυση των συριακών δυνάμεων.
Οι δυνάμεις των μισθοφόρων αντικαθεστωτικών ,ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν δύο συνοικίες, ενώ υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς σε 9 γειτονιές και μια μεγάλη οδική αρτηρία που συνδέει τη συνοικία Μιντάν στην οποία οι μισθοφόροι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις επικοινωνίες ,με το κέντρο της Δαμασκού. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τεθωρακισμένα άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού είχαν λάβει θέσεις για πρώτη φορά στο Μιντάν.
Η συριακή πρωτεύουσα ελέγχεται κυρίως από την τέταρτη μεραρχία του πρώτου σώματος του στρατού, υπό την διοίκηση του αδελφού του σύρου προέδρου Μάχερ αλ Ασαντ. Σήμερα πυκνός καπνός ήταν ορατός πάνω από τη συνοικία Μιντάν, η οποία βομβαρδίζεται από χθες από τακτικά στρατεύματα, ενώ ακούστηκαν πυρά αυτομάτων όπλων στην πλατεία Σάμπεχ Μπαχράτ , όπου βρίσκεται η έδρα της κεντρικής τράπεζας. Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα σύνορα ανάμεσα στη Συρία και τον Λίβανο.
Το Μαρόκο χαρακτήρισε χθες τον σύρο πρεσβευτή στη Ραμπάτ «personna non grata» και τού ζήτησε να εγκαταλείψει το Μαρόκο. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος, τη 16η δέσμη μέτρων από την έναρξη της συριακής εξέγερσης τον Μάριο του 2011.
Στη Νέα Υόρκη, οι διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της ομάδας των διεθνών παρατηρητών στη Συρία εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι Δυτικοί επιμένουν να συνδέσουν την ανανέωση της εντολής με την απειλή λήψης μέτρων, ενώ η Ρωσία προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα προβάλει, και πάλι, το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Στο Πεκίνο ,η «Λαϊκή Ημερησία», το όργανο του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, σε κύριο άρθρο υπογραμμίζει σήμερα πως, «το Πεκίνο αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία», και ότι «η τύχη των σημερινών ηγετών της Συρίας δεν μπορεί παρά να καθοριστεί από το συριακό λαό». «Είναι μια εσωτερική υπόθεση που η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σεβαστεί»,ενώ τονίζει ότι ,«πολλοί πόλεμοι από την αρχή αυτού του αιώνα απέδειξαν πως η «προώθηση της δημοκρατίας» και «ο ανθρωπισμός» δεν ήσαν παρά προσχήματα που χρησιμοποίησαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για όφελος τους».
Παράλληλα στη Μόσχα η εφημερίδα του Μπερεζόφσκι «Κομερσάντ» γράφει πως οι Ρώσοι και οι Δυτικοί ,βρίσκονται στο κατώφλι μιας οξείας σύγκρουσης σχετικά με τη Συρία, και πράγματι οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αμερικανικά P-3C Orion, καθώς και ΝΑΤΟϊκά ΑWΑCS, αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης των χωρών του ΝΑΤΟ έχουν ξεκινήσει περιπολίες στενής παρακολούθησης των ναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας συνολικά και όχι μόνο των δύο στολίσκων που κατευθύνονται προς Συρία . Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «ενισχυμένη εποπτεία» του ΝΑΤΟ, απέναντι στο σύνολο των ρωσικών Στόλων (Βόρειου Στόλου, Βαλτικής Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας και Ειρηνικού Ωκεανού) και καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΙΟΥ...ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΛΕΠΤΟΒΛΑΧΟ -ΕΛΙΤ
Οσο το σκεφτομαι τοσο γελαω.

τις βλαχοκυρατσες με τα πανακριβα ρουχα και τους κλεπτοκρατες αρχοντοχωριατες να επιδαψιλευουν τιμας στο μετρ και να τρωνε σος απο τα χερακια του...

ποσο "ποντιος" πρεπει να εισαι για να επιλεξεις απο ολες τις χωρες να μπουκαρεις σαν ξενος στην ελλαδα?δηλαδη κανεις στοπ στην τουρκια που εχει αναπτυξη φουλ και μεροκαματα για οικοδομη (ΠΩ ΠΩ ΚΑΤΙ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ) ειναι ομοθρησκη και με κοινη κουλτουρα και εσυ θες (η σε στελνουν για γεωπολιτικα παιγνια?) να πας σε μια χωρα ασχετη σε κουλτουρα ,καμμια προιστορια αποικιας μαζι της, με ανεργια φουλ για να ...εργαστεις?
και γιατι δεν πας στην ουγγαρια ρε παιδι μου,ιδια μεγεθη πανω κατω.

για να εργαστεις η για να συμμετεχεις στην συσταση αυτοκρατοριας πας?

βεβαια μετα θυμαμαι οτι εδω θα βρουν προνομια μοναδικα για νοημονα κοινωνια,βαλε και την ξενομανια του κομπλεξικου ελληνα με αισθημα κατωτεροτητας ακομη και απεναντι στον τελευταιο τυχοντα,βαλε και οτι εμεις εχουμε συνορα με ασια και ειμαστε ο σακος του μποξ της δυσης χιλιετιες μας χρησιμοποιουν για να τρωμε εμεις τα σκατα για αυτους,οποτε εξηγειται το παραδοξο να πηγαινεις και καλα μεταναστης σε μια χωρα με 50 εκατο ανεργια στα παιδια της για να εργαστεις εκει οπου οι θεσεις εργασιας μειωνονται...

πουτανα γεωγραφια δεν μπορουσα να βρισκομαι στην ουγγαρια και να εχω τωρα την ησυχια μου αντι να ασχολουμαι με πιου και μαυρους τυπους θελοντας και μη?


εχετε ξαναδει χωρα να προσλαμβανει λαθρο χωρις εξετασεις υγειας σε σικατα μαγαζια για... σεφ?σε σικατα κιολας?καταλαβαινεις τι αριστοκρατια της αρλουμπας και της κλεψιας εχει η ελλας μετα...

Αν μπορουσαν θα εβαζαν και μαιμου να κανει τον πρωθυπουργο για οικονομια . αλλωστε και αυτους που εχουν τι κανουν παραπανω,και παραπανω εισπραττουν απο μια μαιμου η ενα παπαγαλο που ειναι και ολιγαρκης.


Τι βλαχαδερα χωρις συγκροτηση και μυαλο βρεθηκαν με περιουσιες απο τα κατσαβραχα σε μια νυχτα σε σαλονια.
χωριατες απατεωνες ελληναραδες εγιναν σπουδαιοι και μεγαλοι απο το πουθενα,τι χωρα να κρατησουν αυτοι ορθια?αφου γεννημα της αρπαχτης ειναι και της αναξιοκρατιας των παρεων,και την πολιτεια της αρπαχτης και του τυχαιου εφτιαξαν,ολα απο συμπτωση λειτουργουν η αποκαλυπτονται.

μην απορησετε σε αυτη τη χωρα της πλακας αν δειτε λαθρο πιου πρυτανη πανεπιστημιου σε μια νυχτα η πρωθυπουργο ρακοσυλλεκτη .

εδω φιτσουλες της πλακας εγιναν παραγοντες του χρηματος και του εθνους...

μια πολιτεια της παρεας.

Η Προδοσία του 1941. 18 Απριλίου .Η Μεγάλη Παρασκευή του ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού Η Δολοφονία του Κορυζή από το Ιωάννη Διάκο

 του Σπυρίδωνα Χατζάρα  Η 18 Απριλίου 1941, ήταν η 13η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης και η 173η συμμετοχής της Ελλάδας στον Πόλεμο.  Από ολ...