26/7/12

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

...και να μην είναι όργανο εκμετάλλευσης και απάτης 

Ο θεσμός και ο ρόλος της λειτουργίας του χρηματιστηρίου θα πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, διαπραγματευόμενο αξιόγραφα, όλου του φάσματος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα των εισηγμένων στο Χ.Α.Α., εκτός βεβαίως, των ιδιωτικών τραπεζών.
Η πορεία των εισηγμένων αξιών πρέπει να παρακολουθείται στενά από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς του ΧΑΑ, και κάθε 15θήμερο να δημοσιεύεται συνοπτική κατάσταση της οικονομικής θέσης των εισηγμένων. Αυξομειώσεις των τιμών των αξιογράφων με τεχνητό τρόπο ( σπέκουλα ) επισύρει την άμεση επέμβαση της επιτροπής του ΧΑΑ σε τρόπο ώστε να αποκαθίσταται άμεσα ( ενδοσυνεδριακά ) η ισορροπία, με αυστηρότατες ποινές.
Οίκοθεν νοείται ότι η Κεντρική Τράπεζα, ως εκ του ρόλου της και τη αποστολής της, δεν είναι δυνατόν να εισάγεται στο ΧΑΑ. Το χρηματιστήριο είναι επενδυτικό και αποταμιευτικό εργαλείο για την οικονομία και όχι όργανο εκμετάλλευσης και απάτης των σπεκουλαδόρων και τοκογλύφων τραπεζιτών, πού με τα διάφορα «παιχνίδια'» τους καταληστεύουν την εργασία και εξαπατούν την κοινωνία.
Ας θυμηθούμε το τελευταίο χρηματιστηριακό σκάνδαλο, πού χαθήκαν περιουσίες ολόκληρες του Ελληνικού Λαού.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: