27/7/12

Μπατιροτράπεζες ύφεση, φτώχεια και ανεργία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το πρώτο τρίμηνο του έτους, μειώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ περίπου , κυρίως λόγω της μείωσης κατά 15,6% των αποδοχών των εργαζομένων. Το ίδιο διάστημα η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά περίπου 2,8 δισ. ευρώ.
Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των συγκεκριμένων ιδρυμάτων παρέμεινε αρνητικό για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο -10,5%.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2012, τα έσοδα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα 19 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι οι ισθοί και οι συντάξεις για όλο τον χρόνο. Επομένως τα λεφτά για τους μισθούς και τις συντάξεις όλου του χρόνου, μπήκαν στα ταμεία του κράτους από το πρώτο τρίμηνο.
Τον Ιούνιο, παρά το ότι το καλοκαίρι λόγω της εποχικής τουριστικής απασχόλησης εμφανίζεται αύξηση της απασχόλησης, προστέθηκαν 6.186 νέοι επιδοτούμενοι άνεργοι , και έφτασαν τους 782.493. Πόσοι από αυτούς είναι Έλληνες ,πόσοι Αλβανοί, και πόσοι «Δενδρίτες και σκηνίτες», η τρόικα και οι «πουστροδημαρίτες» απαγορεύουν να το μάθουμε, για να μην πάθουμε ρατσιστικό πατατράκ. Σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 13,87%. Άλλοι 126.935 δήλωσαν στον ΟΑΕΔ ότι δεν αναζητούν πια εργασία. Οι μακροχρόνια άνεργοι, που ψάχνουν δουλειά για πάνω από 12 μήνες, αυξήθηκαν κατά 72.987 άτομα, δηλαδή κατά 28,03%.
Στο Ηράκλειο Κρήτης, 56χρονος συνταξιούχος αστυνομικος, «βούτηξε» από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του, από φιλότιμο, επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να καλύψει, ως πατέρας, τις υποχρεώσεις του έναντι του παιδιού του που λογοδόθηκε». Ο συνταξιούχος αποφάσισε να αυτοκτονήσει, για να εισπράξει η οικογένειά του την αποζημίωση από ιδιωτική ασφάλεια που είχε κάνει.
Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν στο τέλος Ιουνίου στα 150,6 δισ. ευρώ από 157,4 δισ.ευρώ πού ήταν στο τέλος Μαΐου. Συνολικά, στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου, οι απώλειες που έχουν υποστεί οι τραπεζικές καταθέσεις αγγίζουν τα 15,4 δισ. ευρώ. Οπότε «μούφα» οι πληροφορίες των εντελώς αναξιόπιστων παπαγάλων για «εισροές καταγράφηκαν μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης» του τρίο bel-canto .
Το μέγα ερώτημα είναι ποιοι διατηρούν καταθέσεις 150,6 δισ. στις ελληνικές μπατιροτράπεζες και τι περιμένουν να συμβεί για να τις σηκώσουν.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποχώρηση κατέγραψαν και οι καταθέσεις στις τράπεζες της Πορτογαλίας κατά 3,5%, στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2010, ενώ σε ποσοστό 2% μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Ιρλανδία και μόλις κατά 1% στην Ισπανία. Αύξηση κατέγραψαν, αντιθέτως, κατά 2% περίπου οι καταθέσεις στις ιταλικές τράπεζες. Πτώση παρουσίασαν τον Ιούνιο και οι χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές της Ευρωζώνης, πράγμα που δείχνει ότι η ύφεση αγκαλιάζει την Ευρω-οικονομία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, τα δάνεια προς τα νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ , μετά τη στασιμότητα που παρουσίασαν το Μάιο.
Αντίθετα, οι χορηγήσεις ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν 0,8%, όπως ακριβώς και το Μάιο, γεγονός το οποίο οικονομολόγοι το απέδωσαν κυρίως στην αυξημένη ζήτηση στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 της ΕΚΤ αυξήθηκε σε ετήσια βάση στο 3,2% τον Ιούνιο από το 3,1% του Μαΐου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 2,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 29η Μαρτίου είναι η 89η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το   Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 277 μέρες μέχρι το τέλος του έτους.  1430.  Η ά...