26/7/12

Συνάντηση με δώρα από την Τρόικα

Mνημόνιο Τρίμη-Ρουπακιώτη 

 Μνημόνιο συνεργασίας ΕΣΗΕΑ -κυβέρνησης, προωθεί η πλειοψηφία του ΔΣ,τις παραμονές της νέας σφαγής σε μισθούς και συντάξεις με τη πραγματοποίηση συνάντησης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη,ύστερα από υπόγειες διαβουλεύσεις της πλειοψηφίας Τρίμη με τους εργοδότες.
Η συνάντηση πραγματοποιείται το πρωί στις 10 στο γραφείο του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, με κυβερνητικές προτάσεις, που μεταφέρει ο υπουργός. Προφανώς όμως αποτελεί συνέχεια και εξειδίκευση των συμφωνιών , στις οποίες κατέληξε την περασμένη εβδομάδα η συνάντηση των εργοδοτών με τον Πρωθυπουργό και αμέσως άρχισε νέος κύκλος απολύσεων και εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων (ΠΗΓΑΣΟΣ , ΑLPHA κλπ), για νέες μειώσεις μισθών με υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Δεν είναι πάντως αποκομμένη και από την δήλωση υποταγής δύο από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, στην προχθεσινή απαίτηση του ΔΝΤ να πάψουν να είναι ενοχλητικοί, οι δημοσιογράφοι που κρίνουν τις καταστροφικές πολιτικές τις οποίες εφαρμόζει η Μαντάμ Λαγκάρντ με τους τοποτηρητές της.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που ακόμη και με εξώδικο έχει καταστήσει υπεύθυνη την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (και επί θητείας Ρουπακιώτη), και για τις πρόσφατες αυθαίρετες περικοπές, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά όλες αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων, των δημοσιογράφων αλλά και της Ενημέρωσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η συνάντηση επιχειρείται αύριο κεκλεισμένων των θυρών αφού επιδιώχθηκε μέχρι αργά το βράδυ να κρατηθεί μυστική για όσους αρνούνται να είναι πρόθυμοι και κυρίως για μέλη του ΔΣ που διαφωνούν.
Μετά τις τυφλές απεργίες χωρίς αποτέλεσμα, του συστήματος που έχουν εγκαταστήσει οι βαρόνοι των ΜΜΕ στην Ένωση και το οποίο εξοφλεί, με συνέπεια, το χρέος του στην διαπλοκή, τώρα έρχεται και η ωρα της συνθηκολόγησης του με τους όρους και τα πρόσωπα του μνημονίου.
Τέτοια ξεφτίλα στην Ενημέρωση.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Η υποχώριση ήταν Επιτελικα΄σχεδιασμένη από τον Διάδοχο. 26 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, κατέλαβαν το Βελεστίνο και τον Βόλο.

  Οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙΚΟΘΕΝ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΑ.  ΟΙ Τ...