10/7/12

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε στις 3/7/2012, όλους τους κατηγορουμένους σε χρηματικά πρόστιμα για τις παραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού στην υπόθεση «καρτέλ ξενόγλωσσων βιβλίων». Οι κατηγορίες αφορούσαν τις παράνομες πρακτικές των κατηγορουμένων σε σχέση με συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας που είχαν συνάψει από το 2000 έως και το 2009.
Πιο συγκεκριμένα καταδικάστηκαν οι Ευσταθιάδης Παναγιώτης (της ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP ΑΕ), Αντωνιάδης Νικόλαος και Πέτρου Γεώργιος (της ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ) και Μπουκουβάλα Ελισάβετ και Μπουκουβάλα Βασιλική (της ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΕ).
Οι τρεις πρώτοι καταδικάστηκαν σε χρηματικό πρόστιμο 30.000€ ο κάθε ένας (η ανωτάτη χρηματική ποινή που προβλέπει η σχετική νομοθεσία) και οι δυο τελευταίες σε χρηματικό πρόστιμο 15.000€. Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου συντάχθηκε με την εισήγηση της Εισαγγελέως. Δεκτές έγιναν οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής των εταιρειών ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ, ΕΥΡΩΒΙΒΛΙΟ ΑΕ και ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑ ΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ και τους επιδικάστηκαν τα αιτηθέντα ποσά. Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής ήταν οι Μορφόπουλος Αγγελος και Λιναρίτης Γιάννης.
Η διαδικασία διήρκησε πέντε δικάσιμους και περιείχε σωρεία ενστάσεων από την πλευρά των κατηγορουμένων ακόμα και αίτηση εξαίρεσης της Έδρας. Όλες οι ενστάσεις απερρίφθησαν από το δικαστήριο όπως και η αίτηση εξαίρεσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΑΣ
george.floras@floras.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: