14/6/12

Ομπάμα προςALEXIS : Όποιος κερδίσει θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας

Όλοι θα πρέπει να ανησυχούν για πιθανή μετάδοση της κρίσης και την πιθανότητα εμφάνισης ενός τραπεζικού πανικού

Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, o εκπρόσωπος του Λευκού Οίκος, επεσήμανε πως δεν αναμένει μία ταχεία απόφαση για την συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Όποιος κερδίσει θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως όλοι θα πρέπει να ανησυχούν για πιθανή μετάδοση της κρίσης και την πιθανότητα εμφάνισης ενός τραπεζικού πανικού. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως δεν αναμένει να ανακοινώσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάποια σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κρίση στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδος G20 στο Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα. Η ίδια πηγή τόνισε πως οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με αυτά τα μέτρα πριν τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

Ένας είναι ο Ραβίνος

 Ο ιουδαίος Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων,(CFR), ότι η λύση στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση δεν σχετίζεται μόνο με τη Γερμανία και ότι είναι άδικο να κατηγορεί κανείς το Βερολίνο για τις διαφωνίες και τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα. «Είναι λίγο άδικο να βλέπουμε τη Γερμανία ως τη μόνη αιτία στο πρόβλημα», είπε, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν το ρόλο της λιτότητας απέναντι στην ανάπτυξη, και ανέφερε πως η Ευρώπη αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της να διατηρήσει το κοινό της νόμισμα και παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τις στρατηγικές, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...