31/5/12

Ιστορική απόφαση για την προσωπική ευθύνη των μελών του ΔΣ εταιρείας

Δέσμευση περιουσίας των μελών του Δ.Σ Ανώνυμης Εταιρείας που μετείχε σε καρτέλ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) αποφάσισε ότι ευθύνη για τις παράνομες πράξεις μιας Ανώνυμης εταιρείας που παραβίασε την νομοθεσία του Ανταγωνισμού (καρτέλ), έχουν εκτός από την εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, και τα μέλη του ΔΣ αυτής και είναι υποχρεωμένα με την προσωπική τους περιουσία για αποκατάσταση κάθε ζημιάς που προκάλεσαν σε τρίτους.
Με την απόφαση 4985/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε να κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για συντηρητική κατάσχεση της εταιρείας ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ κατά της ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP ΑΕ και των μελών του ΔΣ αυτής. Το σημαντικό στοιχείο της απόφασης είναι ότι το Δικαστήριο έκρινε την προσωπική ευθύνη των μελών του ΔΣ της εταιρείας ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP ΑΕ η οποία τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με πρόστιμα ύψους 5.000.000€ για παραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού από το 2000 έως το 2007 (αποφάσεις Επιτροπής Ανταγωνισμού 455/2009 και 452/2009).
Η ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP ΑΕ τιμωρήθηκε για κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης (μαζί με την ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ), για καθορισμό τιμών και για απαγόρευση παθητικών πωλήσεων (μαζί με την BURLINGTON BOOKS B.V.). Και οι δυο αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν ήδη επικυρωθεί από το Διοικητικό Εφετείο και εκκρεμούν ενώπιον του ΣτΕ. Η αγωγή των ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΦΛΩΡΑΣ κατά της ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ GROUP ΑΕ και των μελών του ΔΣ αυτής εκδικάζεται στις 4/6/2014 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ναταλία είπε...

τι να ψηφισω; πολιτικοι κωλοτουμπες . . . .


Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο 1ο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ… Μετά, στο 2ο Μνημόνιο, διέγραψε 21 βουλευτές του, επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της Ν.Δ. ήταν ΝΑΙ (!?!)
ΝΑΙ όμως στο 1ο Μνημόνιο, είχαν ψηφίσει και ο Γεωργιάδης με τον Βορίδη, που τους προσέλαβε ο Σαμαράς, ενώ είχε διαγράψει την Ντόρα!!

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα, για να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε ΝΑΙ στο 2ο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ (!?!) Η Ντόρα, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών πού ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια!!

Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ (ΛΑΟΣ και λοιποί), ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ (!?!?!) Και μετά το 18%... πήρε και τη Ντόρα, που ψήφισε και στα 2 Μνημόνια ΝΑΙ (!?!)
ΕΡΩΤΩ:
Όταν έχεις απέναντί σου τέτοια πολιτικά πρόσωπα, που η μοναδική σταθερή αξία τους είναι ο καιροσκοπισμός, τι αξία μπορεί να έχει ο πολιτικός τους λόγος;
ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ;