13/3/12

Γίναμε πατατοφάγοι (K. Μπετινάκης)

Φτηνές αφορολόγητες πατάτες με την άδεια της αστυνομίας και του δήμου Κηφισιάς
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3835

Συμμετείχα κι εγώ στο κίνημα της πατάτας. Ο καλός δήμαρχος Κηφισιάς που σκέφτεται πόσο δεινοπαθούν οι πολίτες του δήμου του, από τα άδικα μέτρα στην ψήφιση των οποίων συμμετείχε κι ο πρόεδρος του κόμματος που τον στήριξε στις εκλογές, έφερε τέσσερις νταλίκες πατάτες. Φτηνές πατάτες για τους αναξιοπαθούντες κατοίκους Κηφισιάς.
Σάββατο πρωί, και η τροχαία είχε κλείσει τον κάθετο της Ερυμάνθου όπου γίνεται η λαϊκή της Τρίτης. Άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ρόντιζαν για την εύρυθμη διανομή. Κι οι κάτοικοι –όσοι είχαν πληροφορηθεί το γεγονός, συνωστίζονταν να αποκτήσουν το πολυπόθητο θρεπτικό προϊόν.
Περίπου μία ώρα είχα την βασανιστική υπομονή να περιμένω στην ουρά, μέσα στην παγωνιά, αλλά στο τέλος βγήκα κερδισμένος! Διάβολε, τριάντα κιλά πατάτες με 9 ευρώ, είναι ένα καλό ντηλ.
Πρώτα περίμενες στην ουρά για να σε γράψουν –επειδή δεν είχα φροντίσει να γραφτώ στους καταλόγους μέσω διαδικτύου. Ύστερα περίμενα να μου δώσουν ένα κίτρινο χαρτάκι με τ’ όνομά μου και δίπλα να γράφει «20 κιλα».
Η νταλίκα όμως που περίμενα στην ουρά να παραλάβω το πολυπόθητο σακκί, είχε μόνο 30κιλα. Λεπτομέρειες. Φτηνή πατάτα σου λέω…
Και ιδού η έκπληξη, περιμένοντας στην ουρά της πατάτας, εμφανίστηκε ο διοργανωτής –όπως μου είπε- της όλης επιχείρησης. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Μου έδειξε και τις δύο κάμερες της «Ζούγκλας του» που απαθανάτιζαν την διαδικασία. Έσπευσα κατόπιν να δω μπας και ξεχωρίσω άλλους γνωστούς στο ντοκουμέντο. Επειδή όπως ήμασταν κουκουλωμένοι λόγω της παγωνιάς δύσκολα ξεχώριζες φυσιογνωμίες:
http://www.zougla.gr/webtv/greece/528363/view
Ζαλώθηκα στον ώμο το τριαντάκιλο με τις πατάτες και μόλις έφτασα σπίτι άνοιξα να καταχωρίσω την «απόδειξη πληρωμής» που περιεχόταν στο τσουβάλι -όπως μας διαβεβαίωναν.
Η απόδειξη ήταν «πέτσινη». Έγραφε μόνο το όνομα του παραγωγού, το κινητό του αλλά και ότι είχαμε να κάνουμε με πατάτες συντήρησης ποικιλίας ΒΑΝΒΑ- Κ. Βροντού-Ελλάς, 30 κιλά+-1 !!!


Μετά απ’ όλα αυτά, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα. Ωραία. Έβαλα κι εγώ ένα χεράκι να τιμωρήσω τους μεσάζοντες. Πλήρωσα κατ΄ευθείαν στον παραγωγό διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή απ’ όσα θα του έδινε ο μεσάζων… και πάλι βγήκα κερδισμένος, σε σύγκριση με την τιμή στη λαϊκή, απ’ όπου όμως παίρνω απόδειξη. Βγήκα όμως κερδισμένος; Θα φυτρώσουν τώρα οι πατάτες στο υπόγειο, μια και είναι αδύνατον να τις καταναλώσουμε ακόμα και τρώγοντας πρωί μεσημέρι βράδυ πατάτες. Έτσι αρχίσαμε να τις μοιράζουμε πεσκέσι στη γειτονιά για να τους δείξουμε υπερήφανα πως συμμετείχαμε στο κίνημα της πατάτας.
Αλλά τόση κινητοποίηση για να φάμε αφορολόγητες πατάτες; Μήπως το κράτος αντί να ευνοεί τέτοια ημίμετρα που προβάλλονται για λόγους εντυπωσιασμού από τα κανάλια, θα έπρεπε να είχε οργανώσει κάπως διαφορετικά την αγορά των προϊόντων;
Αλλά τι λέω τώρα. Φαντάζω σαν το ΓΑΠ τον ελάσσονα, που μιλώντας στην συνδιάσκεψη του αποκόμματος νέο-ΠαΣοΚ, εμφανίστηκε εξωγήινος. Ένας εξωγήινος που ήρθε να μιλήσει στους κατοίκους μιας άλλης χώρας, για όσα συνέβησαν σε μια άλλην..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...