3/3/12

ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Στη ζωή φυσικά δεν υπάρχουν μόνο οι εντεταλμένοι. Υπάρχουν και οι αφελείς. Και αυτοί κατά κανόνα είναι και οι πλέον επικίνδυνοι, αφού αναλαμβάνουν εργολαβικά τη νομιμοποίηση ή στην καλύτερη περίπτωση τον εξωραϊσμό των αποφάσεων των εντεταλμένων.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/03/blog-post_5247.html


Βγήκαν λοιπόν και αυτή τη φορά από τα άθλια κουφάρια τους να υπερθεματίσουν τα αυτονόητα, νομιμοποιώντας έτσι με τη στάση τους την παγιωμένη συνταγματική εκτροπή.Γίνεται λόγος για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και αφορά τα ακίνητα των πολιτών αυτής της χώρας.


Τι είπε λοιπόν το ΣτΕ;;; Το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κόβει το ρεύμα στους πολίτες που δε θα πληρώσουν το ανωτέρω χαράτσι.
Και γιατί αυτό είναι αυτονόητο;;;Γιατί το χαράτσι, δε συνιστά μέρος της οφειλής του πολίτη απέναντι στον πάροχο, και ως εκ τούτου ο πάροχος δε δικαιούται - αφού δεν έχει έννομο συμφέρον - να προβεί σε διακοπή ρεύματος.
Και τα μακακισμένα χειροκροτούν για το αυτονόητο.
Δεν είπε όμως μόνο αυτό το ΣτΕ...
Απεφάνθη ότι το χαράτσι είναι νόμιμο και Συνταγματικό. Αλλά γι αυτή την μπανανόφλουδα τα μακακισμένα δε λένε κουβέντα.
Το ΣτΕ λοιπόν απεφάνθη, ότι σε μια χώρα που το Σύνταγμα έχει καταλυθεί με ευθύνη και συνέργεια της πολιτικής της ηγεσίας, το να επιβάλλονται σε έναν λαό που του έχουν περικόψει δραματικά έως παντελώς το εισόδημα, είναι συνταγματικό.
Δηλαδή το ΣτΕ με αυτή του την απόφαση, νομιμοποιεί το δικαίωμα των κυβερνώντων, να λειτουργούν ως δυνάμεις κατοχής μέσα στην ίδια την κοινωνία που τους εξέλεξε.
Και μαζί με αυτή του την απόφαση αποφαίνεται επιπροσθέτως ότι:
1. Δικαιούται η πολιτική εξουσία να κακοδιαχειρίζεται, να κατασπαταλά, φυσικά και να χρηματίζεται μέσω αυτής της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, και όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι, να καταφεύγει στο μόνιμο υποζύγιο - δηλαδή στον Έλληνα πολίτη, και να προβαίνει σε αυθαίρετες πράξεις αφαίμαξης των εισοδημάτων του, ακόμη και με πρακτικές που συνιστούν δήμευση της προσωπικής του περιουσίας.
2. Ότι ο κανόνας της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών καταργείται αυθαίρετα, και με κεφαλικούς φόρους ο πολίτης υποχρεούται να αιμορραγεί για να γίνεται αιμοδότης της μίζας, της ρεμούλας, της κατασπατάλησης, της διαφθοράς, και εν τέλει της αποτυχημένης οικονομικής διαχείρισης.
3. "Κλειδώνει" το «δικαίωμα» του κράτους - δυνάστη να εγείρει απαιτήσεις...


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://ellinikoforum.blogspot.com/2012/03/blog-post_5247.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: