12/2/12

Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα

Εξ ιδίων τα βέλη (ρεπορτάζ στυξ)
Σφυροκόπημα στους νεομνημονιακούς υποτακτικούς των τοκογλύφων

http://www.styx.gr/

Ακούστηκε ξεκάθαρα στη Βουλή και παρέμεινε αναπάντητο το ερώτημα στον υπουργό Σαχινίδη από τον βουλευτή Παπαχρήστου: "Πότε σταματήσατε να χτυπάτε τη γυναίκα σας;"


Ξεκινώ μ' ένα ερώτημα προς τον συνδικάλα τον Κουτρουμάνη: Πού 'σουνα νιότη πού 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος: Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν ή δεν πλήρωσαν εισφορές και τώρα τους τις κλέβεις με προτροπή των λογιστών της τρόικα; Δεν μπόρεσες να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα στην απολογία σου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Επειδή δεν μπόρεσες να δώσεις ικανοποιητικές απαντήσεις σε συναδέλφους σου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ε, λοιπόν, δεν τεκμηρίωσες καμμία άποψη. Ιδιαίτερα πως θα αντιμετωπιστεεί η ανεργία, που επί υπουργίας σου έφτασε στο ζενίθ και με τα μέτρα που προτείνεις τραβάει τη ανηφόρα. Ντροπή σου!!! Επειδή μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν δημιουργείς περιβάλλον ευμάρειας ει μη μόνον στην πλούσια ελίτ, που αποδείχθηκε πως υπηρετείς.


Μπράβο ΒΑΣΩ!!!
Με ομιλία της στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου, εξήγησε πως το πρόβλημα έχουν οι δανειστές και όχι ο μεγαλοωφειλέτης:


(...)" Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, διότι η Ε.Ε. δεν είναι αυτή που ήταν. Δεν είναι Ένωση της αλληλεγγύης, Ένωση της κοινωνικής Ευρώπης, Ένωση με ισότιμα μέλη, αλλά είναι μια Ένωση που καθοδηγείται και κυριαρχείται από τη Γερμανία. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, θέλει να τη μετατρέψει -σιγά-σιγά το επιτυγχάνει αυτό- σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αν αυτό θα επιβιώσει ή όχι θα το δούμε τα επόμενα χρόνια, αλλά είναι γεγονός ότι και με δική μας ευθύνη η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ άσχημη. (...)
(...) Δεν είναι τυχαίο ότι προχθές το SPIEGEL έγραψε ότι όλοι γνωρίζουν πως οι δεσμεύσεις δεν πρόκειται να τηρηθούν αλλά όλοι συνεχίζουν για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελλάδα, να στηρίζουν και να προωθούν αυτό το πρόγραμμα.
Υπάρχει το δίλημμα, λοιπόν - που μπαίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μην πω σε διεθνές επίπεδο, από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, των κυβερνήσεων, των θεσμικών οργάνων, αλλά και από τα δικά μας ΜΜΕ - ότι εάν δεν το ψηφίσουμε αύριο έχουμε χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή.
Πρέπει να πω ότι νομικά δεν υπάρχει δυνατότητα προς το παρόν να μας βγάλουν από το ευρώ. Δεν είναι όμως το νομικό θέμα γιατί τα νομικά θέματα στην Ευρώπη τα λύνουν πάντα με πολιτικές αποφάσεις. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να μας πιέσουν, να μας στριμώξουν για να αναγκασθούμε εμείς να πούμε ότι φεύγουμε.
Ακόμα όμως και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν τώρα, γιατί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Αυτό το είπε ο κ. Akkerman Πρόεδρος της Ντουτσε Μπάνκ χθές, το είπε η κυρία Merkel στο γερμανικό Κοινοβούλιο σε μια ερώτηση Γερμανού βουλευτή, ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει διότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα.
(...) Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν δέχομαι μια πολιτική η οποία μας επεβλήθη και ήταν λάθος, να την συνεχίσουμε, γιατί το λάθος είναι ακόμα μεγαλύτερο. Φοβάμαι ότι αυτό μας οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ και στην δραχμή. Σε λίγο καιρό θα έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει τους μηχανισμούς αλλά και το τείχος ώστε να μην υπάρξει μετάδοση στις άλλες χώρες.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα που μας βάζουν, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί πρέπει να είναι αποτρεπτικό το κούρεμα για άλλες χώρες. Ήδη η Πορτογαλία και η Ιρλανδία το ζητούν.
Για να αποτρέψουν αυτές τις χώρες να πάνε σε κούρεμα θα πρέπει οι δικοί μας οι όροι να είναι αυτοί που βάζουν. Πλέον είναι θέμα τιμωρίας της Ελλάδας. Όπως είχα πει τον Οκτώβριο του 2010 στις Βρυξέλες, σε ένα πάνελ που συμμετείχα, δεν θα είχα αντίρρηση αφού φταίμε να μας τιμωρήσουν εάν με την τιμωρία υπήρχε αποτέλεσμα. Με την τιμωρία δεν σώζεται το ευρώ γιατί υπάρχει το πρόβλημα, πέρα από το ειδικό ελληνικό πρόβλημα, με το ευρώ.
(...) Δεν πιστεύω ότι με αυτή την Σύμβαση λύνεται το πρόβλημα. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας δυνατότητα να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά, εάν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ.
Φοβάμαι ότι δεχόμενοι το πρόγραμμα αυτό το οποίο μας έχει επιβληθεί θα οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ, αλλά θα οδηγηθούμε στην έξοδο όταν αυτό συμφέρει τους ευρωπαίους. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να το αποτρέψουμε".


(Σ. στυξ) Kαταλαβαίνετε τώρα γιατί έχουν λυσάξει με διαγγέλματα οι υπόδουλοι πολιτικοί ηγέτες, που βλέπουν να τρίζει το έδαφος κάτω από τα ποδάρια τους.
---
Σφυροκόπημα στους υπόδουλους των τραπεζών από τον βουλευτή Κουρουμπλή στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ομιλία ήθους από τον βουλευτή Τρικάλων Μαγκούφη. Εύγε βουλευτή Στρατάκη.
Κρίμα που η θεαματικότητα του καναλιού της Βουλής δεν συγκρίνεται με την παρακολούθηση τουρκικών σήριαλ.
----
Ομιλία Λούκας Τ. Κατσέλη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ 11/02/2012
Άκουσα προσεκτικά αυτά που είπες Πρόεδρε και αυτά που είπαν ο Βαγγέλης και ο Γιώργος.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω και να συνταχθώ ούτε με τη συλλογιστική που έχει κατατεθεί, ούτε με τη διαπραγματευτική τακτική που έχει ακολουθηθεί. Αυτό που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα, παρά τις προειδοποιήσεις μου κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., είναι μια ακόμα ταπεινωτική διαδικασία από τους εταίρους μας, στη βάση ενός νέου κυνικού εκβιαστικού διλήμματος.
(...) Η υπόδειξη να ψηφίσουμε το PSI και τα μέτρα ως έχουν, συνοδεύεται από δύο έμμεσες απειλές:
α) Ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να φύγουμε από το ευρώ και
β) ότι ως αποτέλεσμα της χρεωκοπίας δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Και τα δύο αυτά επιχειρήματα πρέπει ν απαντηθούν.
α) Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της. Αυτό είναι γνωστό και νομικά τεκμηριωμένο ακόμα και από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΚΤ. (Έχω εδώ μια εμπεριστατωμένη έκθεση της ίδιας της ΕΚΤ IV / Dec 2009. Legal Working Paper Series που στοιχειοθετεί αυτή την άποψη). Ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να προωθηθούν μέτρα αναθεώρησης της Συνθήκης που θα οδηγήσουν στην εκδίωξη της Ελλάδας, χωρίς τη θέλησή της. Ας θάψουμε λοιπόν αυτόν τον μύθο μια για πάντα.
β) Σχετικά με το δεύτερο επιχείρημα ότι, αν δεν συναινέσουμε στο πακέτο, δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, πρέπει να ξέρουμε ότι οι συνθήκες έχουν σήμερα διαφοροποιηθεί. Έχουμε καταφέρει, το δεύτερο εξάμηνο του 2011, να έχουμε όχι έλλειμμα αλλά ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό προϋπολογισμό, ύψους 831 εκατ. Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εσωτερικοί πόροι με πρόσθετες θυσίες αρκούν να καλύψουν τις δαπάνες μας για μισθούς και συντάξεις και για άλλες βασικές υπηρεσίες του δημοσίου. Το PSI χρειάζεται κυρίως για να πληρώσουμε τους τόκους και τα χρεολύσια του δημόσιου χρέους.
Πιστεύω ότι η διαπραγματευτική σημασία αυτής της επισήμανσης γίνεται κατανοητή σε όλους.
Που επομένως μπορεί και πρέπει σήμερα να καταλήξουμε και τι προτείνω:
1) Ότι δεν ωφελεί να ψηφίσουμε μέτρα που στερούνται οικονομικής βάσης, είναι δυσβάσταχτα, αποτελούν, όπως είπαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, «προδοσία του ευρωπαϊκού Κοινωνικού μοντέλου», και το κυριότερο αντιστρατεύονται τους στόχους του PSI και επισπεύδουν τη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον.
2) Να ζητήσουμε να συγκληθεί Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής με δύο αιτήματα:
α) Ν΄ αποφασίσει μερική εφαρμογή του PSI για την αποπληρωμή των δανείων που λήγουν την 14 Μαρτίου
β) Την έγκριση, αρχές Μαρτίου, ή στα μέσα Μαρτίου, ενός Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης που θα συνοδεύσει τη δανειακή σύμβαση και θα εμπεριέχει τις δεσμεύσεις μας για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων την περίοδο 2012- 2020 και την επίτευξη σχέσης χρέους /ΑΕΠ κάτω από 120% το 2020, χωρίς να υποθηκεύει τη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης. γ)Να δεσμευτούμε ότι η παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος θα είναι συνεχής και αυστηρή και ότι η σύμβαση θα ενσωματώνει ειδικές ρήτρες με άμεσο κόστος για τη χώρα αν τα μέτρα στα οποία έχουμε δεσμευτεί δεν εφαρμόζονται.
3) Να ζητήσουμε έκτακτη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές για τις Ελληνικές θέσεις. Γνωρίζω ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Ελπίζω όμως η νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί τη Δευτέρα θα έχει το θάρρος και τη δύναμη να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό θα εξαρτηθεί αγαπητέ Πρόεδρε και απ τη δική μας στάση.
Εμείς , δυστυχώς φοβηθήκαμε να την χρησιμοποιήσουμε.
---
Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση η η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη κάλεσε την ΕΕ να εγγυηθεί τα σύνορα της χώρας για δέκα χρόνια, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι αμυντικές δαπάνες και να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.
Αναφερόμενη στη νέα δανειακή σύμβαση η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας, σημείωσε: "Ποιος είναι αυτός που θα υπογράψει αυτό το χαρτί; Όλα αυτά από κάτω λένε Παρίσι, Βρυξέλλες. Συντάχθηκε κάτι από αυτά στην Ελλάδα;", διερωτήθηκε και προσέθεσε: "Ή θα χρεοκοπήσουμε σήμερα με δική μας θέληση ή θα χρεοκοπήσουμε σε τρεις μήνες και θα μας σέρνουν στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και θα έχουμε γίνει ρόμπα"!
Επίσης η κυρία Παναρίτη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι δεν εκχωρείται η κυριαρχία της Ελλάδας, καθώς, όπως είπε, η ίδια δεν είναι βουλευτής της Τρόικας! "Θέλω έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, εγώ δεν είμαι βουλευτής της Τρόικας", σημείωσε χαρακτηριστικά!


Άραγε τι έχει να πει τώρα (o mind the) GAP;;;; Που δεν έπεισε ούτε στο κύκνειο άσμα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...