22/12/11

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Tα κράτη και οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα χρειαστούν να δανειστούν 2,3 τρισ. ευρώ το 2012, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν τα δάνεια που λήγουν και τους τόκους.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αυτές τις μέρες χορήγησε 490 δισ. ευρώ σε 523 ευρωπαϊκές τράπεζες με επιτόκιο 1%, για τρία χρόνια το οποίο, μάλιστα, θα μειωθεί μέχρι το 0,5% εντός του 2012.
Παράλληλα οι δανειστές της Ελλάδας θέλουν τα 70 δισ. ευρώ των νέων τίτλων που θα εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση σε ανταλλαγή των παλαιών ομολόγων να έχουν επιτόκιο γύρων στο 5%.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα ειναι απλο,εχουν υποκλεψει το εκδοτικο προνομιο των κεντρικων τραπεζων και οταν ειναι να δημιουργησει χρημα για τα εθνη λεν δηθεν οτι απαγορευεται για τον πληθωρισμο,το παραμυθι που ειπαν για να παρουν απο τους λαους την εκδοση χρηματος, αλλα στα δυσκολα τους αναγκαζονται να τυπωσουν νοσφισμενο δημοσιο χρημα για παρτη τους αναχρηματοδοτωντας χρεη τους,ενω φυσικα αν ενας ιδιωτης επιδιωξει να αναχρηματοδοτει τα χρεη του με αναδανεισμο συνεχη μεσω τυπωματος χρηματος απο την κεντρικη εκδοτικη,θα του κοψουν την πιστωση γιατι θα χανουν απο την αναμεταξυ τους διατραπεζικη ανακυκλυσι κεφαλαιου, ξεχνωντας τοτε τα περι πληθωρισμου που ειναι το κολπο για να γεννουν χρημα ως χρεος!

οσο για τις εκτρωματικες αυξησεις κεφαλαιου που γινονται τωρα σε εγχωριες τραπεζες υφισταται κακουργηματικη απιστια εις βαρος οποιου κρατικου λειτουργου η κεντρικου τραπεζιτη υπογραψει δημοσιο χρημα να δοθει με ανταλλαγμα προνομιουχες μετοχες χωρις δηλαδη ιδιοκτησιακα δικαιωματα επι του συνεισφερομενου κεφαλαιου απο το δημοσιο!

μια μηνυση αρκει να γελασει καθε πικραμενος,δεν νοειται το δημοσιο να βαζει δις σε αυξησεις και να μην παιρνει αναλογο ποσοστο στο εταιρικο κεφαλαιο!

πληρωνει το δημοσιο και η ιδιοκτησια του εταιρικου κεφαλαιου και της εταιριας παραμενει στους βασικους ιδιωτες!

θα πληρωνε ποτε ιδιωτης δις σε εταιρια του δημοσιου χωρις να εχει αναλογο ποσοστο διοικησεως στο μαγαζι?

γιατι δεν μοιραζουν τυπωμενο χρημα στους λαους οπως στους τραπεζιτες αφου ουδεποτε θα επιστραφουν αυτα τα κεφαλαια με το ταχα 1 τα εκατο επιτοκιο που ειναι συμβολικο-λογιστικο οπως συμβολικα χρεωνε στην ορθοδοξη οικονομια η τραπεζα της ελλαδος την παλαι ποτε εθνικη κυβερνησι οταν ζητουσε εκδοση ομολωγων και εδανειζετο απο τον εαυτον της τυπωμενο χαρτι?

επισης καραμπινατη απιστια ειναι η αλλαγη του δικαιου του χρεους σε εγγλεζικο που ειναι λεοντειο υπερ του χρηματοδανειστη δικαιο και μας εμποδιζει πολυ απλα να πληρωσουμε στο μελλον το χρεος σε σταθερου κεφαλαιου δραχμες με πληθωριστικες δραχμες,αυτος και ο λογος που μας δενουν οι ξενοι με την αλλαγη αυτη γιατι τωρα τους εχουμε στο χερι χωρις ασφαλειες και μπορουμε να πληρωσουμε αυριο σε πληθωριστικες δραχμες σταθερο κεφαλαιο σε ευρω,ενω τωρα το κεφαλαιο δανεισμου θα ειναι νομικα δεσμευτικο σε σκληρο νομισμα, θα ειναι σε ευρω και καθε μελλοντικη υποτιμηση δραχμης θα πολλαπλασιαζει το κεφαλαιο αποπληρωμης σε δραχμες ενω θετει και εμπραγματες ασφαλειες σε μεχρι τωρα θαλασσοδανεια τους.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα οι τράπεζες στις βάρκες...Θα περάσουμε αξέχαστα.


Τι κρίμα οι τραπεζίτες , οι γνωστοί.... που το ονοματάκι τους τα διάφορα κινήματα παγκοσμίως ακόμα δεν τολμούν στους δρόμους του πλανήτη να το φωνάξουν....ακόμα...τι κρίμα λοιπόν να μην γνωρίζουν ναυτική ιστορία....

Αν γνώριζαν , θα ήξεραν ότι τους πανουκλιασμένους , παλιά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΩΖΑΝ, αλλά τους πέταγαν στα ψάρια ή τους άφηναν σε κάποιο ξερονήσι.

Τι είναι ένα καράβι;... μία μικρογραφία της κοινωνίας δεν είναι;...


Ένα σύνθημα, ένας σκοπός υπάρχει στο Παγκόσμιο Καράβι....

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ.

Ή κρατείστε τους όλους στο βαπόρο να ψοφήσουμε όλοι.

Και αν δεν το κάνουν οι πολιτικοί, ας το κάνουν οι Λαοί. Πριν είναι αργά...

Ο Συντηρητής.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...