4/12/11

Όλοι έχουμε «γραμμένο» και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει

Η «ευρωπαϊκή κρίση», και η δικτατορία των τραπεζιτών είχαν προαναγγελθεί με την «Έκθεση» που παρέδωσε στη νέα διακυβέρνηση του Ομπάμα το National Intelligence Council (Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών-(NIC)) των ΗΠΑ, που είναι η «ομπρέλα» των 16 «κρατικών» υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών, και στη σύνταξη της οποίας συνεργάστηκε το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών,( Center for Strategic and International Studies –CSIS.) του Zbigniew Brzezinski. Την έκθεση την είχα παρουσιάσει συνοπτικά , στις 22/11/08 στο http://deltio11.blogspot.com/2008/11/o.html  


Η έκθεση, σημείωνε οι νέες «δυνάμεις», Ρωσία, Ινδία, και Κίνα, θα ξεπεράσουν την Ευρώπη , και ότι «θα μειώνεται η επιρροή της» καθώς το «δημοκρατικό χάσμα» ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τους ψηφοφόρους θα μετατρέψει τη Γηραιά Ήπειρο σε έναν «κουτσό γίγαντα», ανίκανο να μεταφράσει την οικονομική του δύναμη σε παγκόσμια επιρροή. Η πιθανότητα ενός πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ιράν;) θα αυξηθεί όπως επισημαίνει η έκθεση. Σχετικά με τον νέο ολοκληρωτισμό έγραφε ότι , «Το δυτικό μοντέλο του οικονομικού φιλελευθερισμού, της δημοκρατίας και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, θα χάσει πιθανόν τη λάμψη του», ενώ προέβλεπε τον ειδικό ρόλο της Τουρκίας στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και εκτιμούσε ότι «θα αναλάβει μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο διεθνώς» αλλά και ότι θα στραφεί περισσότερο στον εθνικισμό και τον Ισλαμισμό, και ότι αυτό το μοντέλο θα επηρεάσει τις ταχέως εκσυγχρονιζόμενες χώρες της Μέσης Ανατολής.
« Μια ισλαμική Τουρκία, που θα στραφεί περισσότερο προς την Μέση Ανατολή είναι υποψήφια για πιο σημαντικούς ρόλους», επισήμαινε η έκθεση, δίνοντας ένα νέο προσανατολισμό προς την Τουρκία, και αποδεχόμενη ότι η ευρωπαϊκή της πορεία δεν θα είναι εύκολη.
Η έκθεση τόνιζε ότι η πιθανότητα ενός πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ιράν-Συρία Λιβύη), θα αυξηθεί .
Οι πράκτορες των ΗΠΑ είτε είναι πολύ καλοί στις προβλέψεις είτε υπάρχει σενάριο και όλα όσα ζούμε δεν είναι το «γραμμένο» μας, αλλά χορογραφία.




Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...