19/10/11

Εκβιασμοί και μπαρούφες του Αβάπτιστου

"Κύκνειο άσμα" από τον Παπανδρέου, με απειλές στους βουλευτές του και στήριξη σε κυρ Σταύρο (Ψυχάρη) και κυρ Γιώργη (Μπόμπολα)


Ο  πρωθυπουργός της διαπλοκής και της κατοχής της χώρας, τρέμει την επόμενη ημέρα απομάκρυνσής του από την εξουσία

Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (με Χατζηνικολάου – Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Ο Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας – δηλαδή με την πρωθυπουργία του.
Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».
Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).
Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».
Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής! Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.
Μέχρι τον Μάρτιο προσπαθεί να το τραβήξει ο Παπανδρέου
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, ομολογούν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι αφενός ο κίνδυνος χρεοκοπίας και αφετέρου η μη επανεκλογή τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ δεν θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές – δεν τους παίρνει άλλωστε στο Μαξίμου να μιλήσουν. Θα μιλήσει μόνο ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα επαναλάβει ότι η ψήφιση του άρθρου 37 είναι “προαπαιτούμενο” από την Τρόϊκα και θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές να μην τον …ρίξουν τώρα.
Το κύριο επιχείρημα στους πανικόβλητους βουλευτές από το Μαξίμου είναι σε γενικές γραμμές το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να πάμε μέχρι τον Μάρτιο, γιατί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχουμε πλεόνασμα και η κατάσταση θα είναι πιο ευνοϊκή για μας“.
Δεδομένου ότι δεν αναμένονται αποφάσεις από τους Δανειστές την Κυριακή, είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι αυτό και η ομιλία του στους βουλευτές και οι συναντήσεις με τους πολιτικούς και την …διαπλοκή. Ελπίζει έτσι ότι θα τα … κουτσοβολέψει μέχρι τον Μάρτιο και θα γλιτώσει τελικά τις εκλογές τώρα και το … ελικόπτερο.
Παρομοίασε τον εαυτό του με τον... Καποδίστρια!

πηγή http://filologos10.wordpress.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Morgan Stanley


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2076060

Ανώνυμος είπε...

Kυριε Χατζαρα θα σας παρακαλεσω κατι. Παρτε θεση και βγειτε να πειτε ξεκαθαρα, ειτε μεσω της εκπομπης ειτε μεσω αναρτησης στο μπλογκ, οτι υπεθυνοι για την επιθεση και τον οικονομικο πολεμο που δεχεται η χωρα ειναι το Αγγλοσαξωνικο (Ιουδαικο βασικα) χρηματοπιστωτικο συστημα με εδρα τη Wall Street και το City του Λονδινου το οποιο θελησε ετσι μεσω του Ρουφιανου ΓΑΠ να χτυπησει το Ευρω. Αυτο γιατι τα βελη εξαπολυονται προς λαθος κατευθυνση (Γερμανια) με σκοπο να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου. Ο Αβαπτιστος, οπως γνωριζουμε, ειναι μια μαριονετα κατασκευασμενη στις αιθουσες του CFR, των "Foundations", και των "think tanks" τυπου Brookings τα οποια αποτελουν τα κυρια οργανα επιβολης πολιτικης των "αθεατων" . Για καμια Γερμανια και για καμια Μερκελ δεν δουλευει ο ΓΑΠ. Οχι φυσικα οτι οι Γερμανοι δεν εχουν ευθυνες. Οι πολιτικες που επεβαλαν ηταν εντελως λανθασμενες. Αλλα να τους ριξουμε τις ευθυνες που τους αναλογουν δειχνοντας ταυτοχρονα και τους πραγματικους υπευθυνους. Σας παραθετων το παρακατω αρθρο του Webster Tarpley, ενος μαχητικου δημοσιογραφου, και επειδη οσα γραφει ειναι σημαντικα, αλλα δυστυχως αγνωστα στο πολυ κοσμο, θας σας παρακαλουσα να εξηγησετε στον κοσμο πως εχουν τα πραγματα γιατι πολλοι ουτε αγγλικα ξερουν ουτε εχουν προσβαση στο διαδικυτιο εχουν και τρωνε απο τα Μεσα το κουτοχορτο των "Ναζι" και του "Τεταρτου Ραιχ" η της "τροικας" (οταν κατηγορεις την τροικα ειναι σαν να κατηγορεις για την προπαγανδα του Μεγκα τους καμεραμεν και τους ηχοληπτες αλλα οχι τον...Ψυχαρη, η τροικα ειναι απλα functionaries) προκειμενου να μην φανουν οι πραγματικοι ενοχοι (Ραβινοι- Τραπεζιτες του Θεου-Ροτθτσιλντ-Ροκφελλερ-Σορος Λονδινο-Νεα Υορκη).

Εδω θα βρειτε το αρθρο:

http://tarpley.net/2011/10/01/europe-must-fight-back-against-us-uk-speculative-attacks/

Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, ψάξε το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας "Η γάτα" κι ενημέρωσε τον κόσμο αν ισχύει ή αν είναι φούμαρα. Αν αυτό που γράφει φαρδιά πλατιά ισχύει, τότε πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο, αφού ο ΠΑΟ είναι βιτρίνα και το ενδιαφέρον είναι για το τζαμί και τα λεφτά του εμπορικού κέντρου !

Ανώνυμος είπε...

«Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε οι ίδιοι να σηκώνουμε το βάρος της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης»,

Γιώργος Παπανδρέου


http://www.newsbomb.gr/politikh/story/86884/g-papandreoy-den-antechoyme-allo

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...