30/10/11

Σπύρου Χατζάρα. «Έτος 21 o των Φιλικών. Η επανάσταση των Φιλογενών».

Επιτέλους τέρμα στα ψέματα .Κυκλοφόρησε το βιβλίο που θα ξεφτιλίσει τους «Βερέμηδες» τους «Λιάκους» και τους «Τατσόπουλους».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 μμ στην ΕΣΗΕΑ.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Χατζάρα , «Έτος 21ο των Φιλικών», που αποδεικνύει ,μετά από 20 χρόνια μελέτης και έρευνας, ότι η προετοιμασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ξεκίνησε το 1800 από την Κέρκυρα, και ότι πολιτικός φορέας της ήταν η «Φιλογένεια», θα γίνει την Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ, από τον καθηγητή Δημήτρη Μιχαλόπουλο, τον Θανάση Αντωνόπουλο και τον συγγραφέα.


(απόσπασμα από το βιβλίο)

Το ψέμα ή τα ψέματα, λένε, έχει «κοντά πόδια».Όμως , τα ψέματα, επί των οποίων οικοδομήθηκε συστηματικά από το 1834, η καθεστωτική εκδοχή, για το πως οργανώθηκε η Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα. Επομένως, η «βαλίτσα,(του ψεύδους),πήγε πολύ μακριά».Η νόθα «Ιστορία», κατασκευάστηκε για να σκεπαστούν τα ίχνη της προδοσίας, για να συγκαλυφθούν οι πράξεις και οι ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», για το καθεστώς της εξάρτησης που επεβλήθη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.


Η εξέγερση των Ελλήνων του 1770, τα «Ορλωφικά», ήταν ξενοκίνητη.
Ο επόμενος ξεσηκωμός, ενόψει της «σταυροφορίας» της Μ. Αικατερίνης της Ρωσίας και του Ιωσήφ Β’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για την «απελευθέρωση» των Χριστιανών της Ανατολής, προκάλεσε τη γέννηση το 1785, του πρώτου ελληνικού πολιτικού φορέα, του Φοίνικα, που ήταν συνωμοτικός- επαναστατικός, και που τον καθοδηγούσαν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Παρά την αρχική του εξάρτηση από τα συμφέροντα της Αγίας Πετρούπολης και της Βιέννης, ο ελληνικός πολιτικός φορέας, άρχισε να αυτονομείται σταδιακά, και το 1790, παρουσίασε δικό του «πρόγραμμα»,μίλησε εκ μέρους του Ελληνικού Έθνους , και υποστήριξε πολιτικά τον Λάμπρο Κατσώνη. Οι επιτυχείς χειρισμοί της αγγλικής πολιτικής, διέλυσαν τη συμμαχία Ρωσίας-Αυστρίας, διέσωσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία, και μετέθεσαν στο μέλλον την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους.
Η έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης, δημιούργησε νέες προοπτικές. Οι αρχικοί καθοδηγητές Μαυροκορδάτος –Υψηλάντης, παρέδωσαν την οργάνωση σε ένα δικό τους παιδί, τον Ρήγα, που προσπάθησε να προσεγγίσει τον γαλλικό παράγοντα, για να επιτύχει την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ελληνικός πολιτικός φορέας, έμαθε την οργανωμένη επαναστατική πάλη , τη συνωμοτική τεχνολογία, και την «Τέχνη της υποκρισίας», που είναι το τελικό κλειδί για όλες τις πόρτες, διότι όπως έγραψε ο Φιλήμων, «η τέχνη της υποκρισίας ήταν αναγκαία για να κατευθύνει τη σκέψη και τα πάθη των ανθρώπων στον μεγάλο σκοπό». Επαναστάτης που δεν κατέχει και δεν εφαρμόζει την τέχνη της υποκρισίας, είναι ένας κινούμενος μελλοθάνατος. Η Τέχνη της υποκρισίας ερμηνεύει το δισυπόστατο των ανθρώπων, τους αμφίσημους λόγους και τις δίσημες πράξεις τους.
Ο Φοίνικας ,συναντήθηκε με την «μεγάλη των Ιακωβίνων σχολή» στην Βιέννη, και οι πρώτοι έλληνες διδάχθηκαν την «τεχνολογία» της επανάστασης.
Η Γαλλική Επανάσταση έφθασε στα Επτάνησα πριν τους στρατιώτες του Ναπολέοντα. Οι συνεργάτες του Ρήγα και όχι μόνο ο Περραιβός, κρύφθηκαν στη δημοκρατική Κέρκυρα. Αυτοί δημιούργησαν μαζί με Επτανήσιους την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων», που είχε τους ίδιους φανερούς ιακωβίνικους στόχους με την κίνηση του Ρήγα, και τους ίδιους κρυφούς εθνικούς προσανατολισμούς.


Ο ελληνικός πολιτικός φορέας, από τα «Κέντρα» του στη Ρωσία, την Κωνσταντινούπολη και τα Επτάνησα, εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του, την αυτοκατάργηση της «Γαληνοτάτης» , τη νέα πολιτική του Τσάρου Παύλου, για προσέγγιση με την Τουρκία, και την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, (Αύγουστος 1799), και την αγγλική πολιτική για μια συμμαχία κατά της Γαλλίας, κινητοποιήθηκε και πέτυχε, με την συνθήκη της 9/2Ιης Μαρτίου 1800 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Επτανήσου Πολιτείας ή, όπως επίσημα ονομάσθηκε, της Πολιτείας των Ηνωμένων Επτά Νήσων. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους είχε γίνει. Το πολιτικό Κέντρο, του ελληνικού πολιτικού φορέα, εγκαταστάθηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα. Στα Επτάνησα. Τότε ,το 1800, οι εθνικιστές της «αυστηρής Συμμόρφωσης» που λειτουργούσαν μέσα από τη Στοά «Φιλογένεια», αναπτύσσοντας τη Μεγάλη Ιδέα, της λύτρωσης του έθνους με τις δικές του δυνάμεις , ενώθηκαν με την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων»,για να οργανώσουν την απελευθέρωση ολόκληρου του Έθνους. Το επαναστατικό μανιφέστο με το πολιτικό πρόγραμμα της οργάνωσης ,εκδόθηκε το 1806 με τον τίτλο «Ελληνική Νομαρχία». Το κείμενο ήταν κολεκτιβίστικο για αυτό αποδόθηκε στον ανώνυμο Έλληνα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μέλος αυτής της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος στην επεξεργασία του προγράμματος της.


--------------

Η Κεντρική διάθεση θα γίνεται από το γραφείο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην οδό ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 Τηλ.3800797. Παραγγελίες από το διαδύκτιο στο deltio11@gmail.com . Τα έξοδα αποστολής θα περιλαμβάνονται στην τιμή των 29 ευρώ.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,

Ποιόν απεικονίζει η εικόνα του καβαλάρη στο εξώφυλλο;

Ανώνυμος είπε...

http://www.veteranstoday.com/2011/10/30/israeli-guilty-of-first-organ-trafficking-case-in-us-history/

http://www.youtube.com/user/AfriSynergy#p/a/u/1/15oQC3Qsl74

Ανώνυμος είπε...

Όχι στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος, όχι στην διενέργεια εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ και οι δοσίλογοι που το απαρτίζουν πρέπει και επιβάλλεται να βαδίσουν μέχρι τέλους τον δρόμο που επέλεξαν να ακολουθήσουν. Δεν πρέπει να τους δοθεί καμία ευκαιρία αποφυγής των ευθυνών των πράξεών τους, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει στην εξουσία και όχι να φύγει κρυφά από την πίσω πόρτα, το τέλος τους πρέπει και θα είναι το τέλος του Καντάφι. Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Christos Panagiotopoulos είπε...

Στο εξώφυλλο του βιβλίου έχω την εντύπωση πως απεικονίζεται η αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Ανώνυμος είπε...

Προς Χοντρό.
Δίαιτα και προσευχή και τα δύο σε υπέρτατο βαθμό και κουράγιο...Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι, έστω χειρίστου είδους...αλλά άνθρωποι....

Προς Αντωνάκη.
Διασκεδάζουμε αφάνταστα να σας βλέπουμε κάθιδρο να τρέχετε να εξασφαλίσετε τα κέρδη των τοκογλύφων μαζί με τον άλλο κάθιδρο (ησύχασε η παρέλαση τελείωσε...ησύχασε και κατάπιε...αντιστασιακέ (σε αυτό καλλίτερα να μην επιμείνεις...άκου που σε λέω...και άσε τον Κουρή να ψάχνει κάθε μέρα το γραμματοκιβώτιό του...)) Μα που πήγαν τα λάβαρα των Λαικών Αγώνων Αντώνιε;....που;

Προς Γιωργάκη.
Μεταβιβάστε τον θαυμασμό μας στον χειριστή σας και αυτός εκεί που πρέπει...έχει έναν αέρα αυτή η κίνηση , των παλιών παιχνιδιών....όλοι μας έχουμε καταλήξει μεταξύ 2 πιθανών ατόμων που είχαν την έμπνευση.....που έγινε...απαρχή...και μετά ιδέα...και τώρα απόφαση...και πράξη ;

Νικολάου Γρηγόρης είπε...

Είναι πολλά τα ψέμματα Σπύρο...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιες στιγμές κε Χατζάρα, μιας και σαλπάρατε και επίσημα πλέον στο Πέλαγος της Ιστορίας , πρέπει να είστε συνεχώς με την γραφίδα στο χέρι. ..

Σπάνια κε Χατζάρα, δίδεται η ευκαιρία σε έναν πολίτη να δει το απόλυτο ξεβράκωμα των πάντων , όπως αυτό που λαμβάνει χώρα με την μορφή αντιδράσεων στην πρόθεση του δημοψηφίσματος , που κι αυτή επίσης είναι αποκαλυπτική...Πολύ Σπάνια.

ΥΓ.
Δηλώσεις του Αγ. Φανουρίου και ανάγνωση των ταμπλώ :

"Green light for Phase 2 "Bloody Garibaldi".

2.Με χαρά θα προμηθευτώ το βιβλίο σας. Εκείνη η ομιλία σας παλαιότερα υποσχόταν πολλά...

Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος για την Ελεύθερη Μεσόγειο και των Πτηνών της.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αναγκαίο , με την αρχαιοελληνική σημασία..., στις Κάννες , οι Παίκτες εκείνοι, που δεν έπαψαν να ονειρεύονται μία ρεβάνς μετά το τέλος της παρτίδας του 1945, να συνειδητοποιήσουν ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΚΑΡΙΑ, με όποιο κόστος κι αν αυτό συνεπάγεται.

Το έκτρωμα που αντικατέστησε το τότε τέρας δεν θα έχει καμμία ελπίδα επιβίωσης.

Αυτή η συνειδητοποίηση πρέπει να γίνει , μιλώντας κινηματογραφικά, με το πρόσωπο βουτηγμένο στα λασπόνερα της Ιστορίας, πατημένο απόλυτα δυνατά και αποφασιστικά από την Ατσαλένια Φτέρνα της Λογικής.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=DFB6qNoXe3Y

Ανώνυμος είπε...

Πως την λέγανε εκείνη την κυβέρνηση στην Λατινική Αμερική;;;; σε Παραγουάη να 'τανε , σε Αργεντινή....δεν θυμάμαι βρε παιδί μου...θυμάμαι μόνο που εν τω μέσω ενός ολόιδιου προγράμματος , έγιναν εκλογές , και η αντιπολίτευση που έγινε κυβέρνηση , έκανε χειρότερα και φυσικά αντίθετα από όσα προεκλογικώς έλεγε.

Μήπως ο Αντωνάκης ο Πατερούλης , που θέλει να προστατεύσει τις ανώριμες και επιπόλαιες μάζες από τους κινδύνους ενός δημοψηφίσματος...να θυμάται;...

Ρε μπας κι ήταν η Χιλή;....να πάρει ευχή...δεν θυμάμαι...ρε γαμώτι...

Πτι γαμωτ΄..... γερνάω.....θα θυμηθώ όμως...Αντωνάκη Πατερούλη...κάνε το show σου όσο τα βλακόμετρα - οι επιπόλαιες μάζες που θέλεις να προστατεύσεις - δεν σε έχουν πάρει χαμπάρι και οι δημοσιογράφοι-δεσμοφύλακες (και οι εκδότες...) ελπίζουν στο τίποτα σου και παραμένουν σιωπηλοί..

Δώστα όλα όσο είναι καιρός...Αντωνάκη Πατερούλη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που τελικά έζησαν από τον Τιτανικό ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν πρώτοι το βαπόρο.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί με το Ευρώ-Τιτανικό.

Το πρώτο διαμέρισμα με το χαριτωμένο όνομα "Ελλάδα" ήδη γέμισε νερά, χάθηκε...

Αυτήν την στιγμή το δεύτερο διαμέρισμα με το ερωτικό όνομα "Ιταλία", μπάζει....

Αν δεν κάνω λάθος άντεχε ο τότες Τιτανικός 3 στα 5 διαμερίσματα γεμάτα νεράκι και ψαλάκια.


Το στοίχημα για το χρεοκοπημένο Ευρωπαϊκο πολιτικό σύστημα της Α' ΚΑΙ Β' ΘΈΣΗς και των Λαών της Γ' ΘΕΣΗΣ είναι η εκτίμηση, το ποντάρισμα αν θέλετε, στο αν το αλαζονικό - κι αυτό - βαπόρο ΕΥΡΩ-Τιτανικός θα βουλιάξει η όχι....

Όσοι δουν σωστά και ΕΓΚΑΙΡΑ , τους περιμένει το Αύριο.

Όσοι πάλι όχι, το Χθες , το Σήμερα και το Αύριο θα τους ξεχάσουν στο Σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΤΛ ΚΤΛ....ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ , ΤΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ....ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΠΟΙΟ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ ΓΑΜΩ; ΠΟΙΟ;....


...όταν το Ευρώ δεν μπορεί να αντέξει την Ιταλία , την Γαλλία, και φυσικά τους απατεώνες Γερμανούς...να χρεοκοπούν
νομοτελειακά ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.


....όταν από την άλλη δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομική ενοποίηση υλοποιημένη από αγίους και αγγέλους αν θέλετε και η οποία είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, δεν μπορεί να πηδήξει πάνω από τον γίγαντα του λέγεται "Εθνική Συνείδηση" ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ στην παρούσα φάση της εξέλιξής μας ως Είδος.

Δείτε το Εθνικο Συμφέρον που κυριαρχεί σε γραμμή της υποτιθέμενης γεμάτης Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης Συμφωνίας ...έχετε ξαναδεί αλληλεγγύη που να βάζει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΛΑΘΟΣ, και οι αλληλέγγυοι εταίροι της να κερδοσκοπούν στην πλάτη της; Δεν λέει κάτι αυτό για την συμπεριφορά των Εθνών; Υπάρχει έστω και ένας μαλάκας να πιστεύει σε Ε.Ε-όνειρα.... ;

Από ότι φαίνεται υπάρχει...όχι μόνος ένας...

Και είναι εξίσου ηλίθιοι με τους άλλους που ονειρεύονται, το βράδυ στο σκοτάδι κάτω από τα σκεπάσματά τους, ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ , 4α και 5α Ραιχ ....

Οι αριθμοί των Χρεών είναι ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...ΔΕΝ επιτρέπουν αναμονές αλλά ούτε και πανευρωπαϊκες - και παγκοσμιοποιημένες για να μην ξεχνούμε τους πέρα του Ατλαντικού ηλιθίους - φαντασιώσεις....

Σε λίγο τα Χρέη, θα μοιάζουν θα σαν έναν άπειρα μεγάλο - για τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά - Αριθμό που θα καταπίνει κάθε άλλον απέναντί του ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ....άγιος ή διάβολος...

Πόσο Χάος πρέπει να παραχθεί για να γίνει αντιληπτό , ότι οι ΥΠΕΡΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ, μορφολογικά και λειτουργικά....με απλά λογάκια , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, παραδείγματος χάριν, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΩΟ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ....δεν είναι μία σύμπτωση αυτό..

..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ και όσες φόρες τα αγνοήσαμε , από απληστία , από αλαζονεία , από οραματισμό, από μεγαλομανία, από άγιες προθέσεις, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ , ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ, ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ...



Ησύχασε γιατρέ...είμαι καλλίτερα...

Υ.Γ.
Πριν θελήσουμε να γίνουμε Ενα, πρέπει να καταφέρουμε να ζήσουμε αρμονικά και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ, να το πω λαϊκά.

Αυτό το βήμα , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Στο εξώφυλλο, στο κάτω μέρος υπάρχει η ένδειξη "ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ". Τι σημαίνει αυτό; Είναι δύο οι τόμοι;

Ανώνυμος είπε...

Κ.Χατζαρα,

στη σελ.310 του 1του τομου εχει μια περιγραφη της εικονας η οποια υποθετω δεν εχει εκτυπωθει σωστα. Μηπως θα μπορουσατε μας πειτε τι λεει?

Ευχαριστω

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...