24/10/11

Επιτέλους τέρμα στα ψέματα

Κυκλοφόρησε!!! Σπύρου Χατζάρα. «Έτος 21ο των Φιλικών. Η επανάσταση των Φιλογενών».


Το βιβλίο που θα ξεφτιλίσει τους «Βερέμηδες» τους «Λιάκους» και τους «Τατσόπουλους».

Το ψέμα ή τα ψέματα, λένε, έχει «κοντά πόδια».Όμως , τα ψέματα, επί των οποίων οικοδομήθηκε συστηματικά από το 1834, η καθεστωτική εκδοχή, για το πως οργανώθηκε η Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, κυριαρχούν ακόμα. Επομένως, η «βαλίτσα,(του ψεύδους),πήγε πολύ μακριά».
Η νόθα «Ιστορία», κατασκευάστηκε για να σκεπαστούν τα ίχνη της προδοσίας, για να συγκαλυφθούν οι πράξεις και οι ευθύνες των «πρακτόρων» και των «ιδιοτελών», για το καθεστώς της εξάρτησης που επεβλήθη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Η εξέγερση των Ελλήνων του 1770, τα «Ορλωφικά», ήταν ξενοκίνητη.
Ο επόμενος ξεσηκωμός, ενόψει της «σταυροφορίας» της Μ. Αικατερίνης της Ρωσίας και του Ιωσήφ Β’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, για την «απελευθέρωση» των Χριστιανών της Ανατολής, προκάλεσε τη γέννηση το 1785, του πρώτου ελληνικού πολιτικού φορέα, του Φοίνικα, που ήταν συνωμοτικός- επαναστατικός, και που τον καθοδηγούσαν ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Παρά την αρχική του εξάρτηση από τα συμφέροντα της Αγίας Πετρούπολης και της Βιέννης, ο ελληνικός πολιτικός φορέας, άρχισε να αυτονομείται σταδιακά, και το 1790, παρουσίασε δικό του «πρόγραμμα»,μίλησε εκ μέρους του Ελληνικού Έθνους , και υποστήριξε πολιτικά τον Λάμπρο Κατσώνη. Οι επιτυχείς χειρισμοί της αγγλικής πολιτικής, διέλυσαν τη συμμαχία Ρωσίας-Αυστρίας, διέσωσαν την Οθωμανική αυτοκρατορία, και μετέθεσαν στο μέλλον την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους.


Η έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης, δημιούργησε νέες προοπτικές. Οι αρχικοί καθοδηγητές Μαυροκορδάτος –Υψηλάντης, παρέδωσαν την οργάνωση σε ένα δικό τους παιδί, τον Ρήγα, που προσπάθησε να προσεγγίσει τον γαλλικό παράγοντα, για να επιτύχει την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο ελληνικός πολιτικός φορέας, έμαθε την οργανωμένη επαναστατική πάλη , τη συνωμοτική τεχνολογία, και την «Τέχνη της υποκρισίας», που είναι το τελικό κλειδί για όλες τις πόρτες, διότι όπως έγραψε ο Φιλήμων, «η τέχνη της υποκρισίας ήταν αναγκαία για να κατευθύνει τη σκέψη και τα πάθη των ανθρώπων στον μεγάλο σκοπό». Επαναστάτης που δεν κατέχει και δεν εφαρμόζει την τέχνη της υποκρισίας, είναι ένας κινούμενος μελλοθάνατος. Η Τέχνη της υποκρισίας ερμηνεύει το δισυπόστατο των ανθρώπων, τους αμφίσημους λόγους και τις δίσημες πράξεις τους.
Ο Φοίνικας ,συναντήθηκε με την «μεγάλη των Ιακωβίνων σχολή» στην Βιέννη, και οι πρώτοι έλληνες διδάχθηκαν την «τεχνολογία» της επανάστασης.


Η Γαλλική Επανάσταση έφθασε στα Επτάνησα πριν τους στρατιώτες του Ναπολέοντα. Οι συνεργάτες του Ρήγα και όχι μόνο ο Περραιβός, κρύφθηκαν στη δημοκρατική Κέρκυρα. Αυτοί δημιούργησαν μαζί με Επτανήσιους την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων», που είχε τους ίδιους φανερούς ιακωβίνικους στόχους με την κίνηση του Ρήγα, και τους ίδιους κρυφούς εθνικούς προσανατολισμούς.


Ο ελληνικός πολιτικός φορέας, από τα «Κέντρα» του στη Ρωσία, την Κωνσταντινούπολη και τα Επτάνησα, εκμεταλλεύτηκε προς όφελος του, την αυτοκατάργηση της «Γαληνοτάτης» , τη νέα πολιτική του Τσάρου Παύλου, για προσέγγιση με την Τουρκία, και την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, (Αύγουστος 1799), και την αγγλική πολιτική για μια συμμαχία κατά της Γαλλίας, κινητοποιήθηκε και πέτυχε, με την συνθήκη της 9/2Ιης Μαρτίου 1800 μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Επτανήσου Πολιτείας ή, όπως επίσημα ονομάσθηκε, της Πολιτείας των Ηνωμένων Επτά Νήσων. Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους είχε γίνει. Το πολιτικό Κέντρο, του ελληνικού πολιτικού φορέα, εγκαταστάθηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα. Στα Επτάνησα. Τότε ,το 1800, οι εθνικιστές της «αυστηρής Συμμόρφωσης» που λειτουργούσαν μέσα από τη Στοά «Φιλογένεια», αναπτύσσοντας τη Μεγάλη Ιδέα, της λύτρωσης του έθνους με τις δικές του δυνάμεις , ενώθηκαν με την Ιακωβίνικη «Εταιρία των Φίλων»,για να οργανώσουν την απελευθέρωση ολόκληρου του Έθνους. Το επαναστατικό μανιφέστο με το πολιτικό πρόγραμμα της οργάνωσης ,εκδόθηκε το 1806 με τον τίτλο «Ελληνική Νομαρχία». Το κείμενο ήταν κολεκτιβίστικο για αυτό αποδόθηκε στον ανώνυμο Έλληνα. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν μέλος αυτής της Εταιρίας και έχει πάρει μέρος στην επεξεργασία του προγράμματος της».

Το βιβλίο του Σπύρου Χατζάρα «Έτος 21ο των Φιλικών», που αποδεικνύει ,μετά από 20 χρόνια μελέτης και έρευνας, ότι η προετοιμασία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ξεκίνησε το 1800 από την Κέρκυρα, και ότι πολιτικός φορέας της ήταν η «Φιλογένεια», θα διατεθεί εκτός εμπορίου. Η Κεντρική διάθεση θα γίνεται από το γραφείο της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην οδό ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 Τηλ.3800797. Τα πρώτα αντίτυπα θα είναι διαθέσιμα στις 26 Οκτωβρίου στην Παλιά Βουλή, στην εκδήλωση του περιοδικού Patria. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ.


Παραγγελίες από το διαδύκτιο στο deltio11@gmail.com. Τα έξοδα αποστολής θα περιλαμβάνονται στην τιμή των 29 ευρώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλική πληροφορία.

Τι συμβαίνει μεταξύ Bank of America και FED?


Διάλεξε τον σωστό Αρμαγεδδών.

Πάντα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Στον 21αι τα διλήμματα των Μηδικών Πολέμων δεν απαντιούνται σε Θερμοπύλες, Μαραθώνα και Σαλαμίνα, ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

Σύντομα, πολύ σύντομα.

Δίκαιο.... έτσι και αλλιώς , ο Λαός θα πει την τελική κουβέντα για την Μοίρα του και για τις νέες Σελίδες της Ιστορίας του.


Αναμένοντας τις προτάσεις των Μήδων.


Αθήνα. Πρωτεύουσα της Τσεχοσλοβακίας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ . . . . . . .

Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

Georgios Papandreou █████▒▒▒▒ Loading...



>>>>>>>>>>>

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, κάποιος βρωμερός Συριζαίος φιλόλογος, ο αρθρογράφος της "Αυγής" Νίκος Σαραντάκος, σάς επιτίθεται σε ένα άρθρο 2.000 λέξεων.
Μπείτε να δείτε και ξεχέστε τον απόψε στο "Κόντρα"
http://sarantakos.wordpress.com/2011/10/22/xantzar/#more-5194

Ανώνυμος είπε...

Στην αυριανή πρόταση, ένας νευρικός τύπος των τότε καιρών, λιγάκι αθυρόστομος θα απαντούσε απλά.


ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ Κ..... ΣΑΣ.

Ευτυχώς που στις μέρες έχει πρυτανεύσει η hyper-fat..λιγούρικη σύνεση .

Θα κυβερνήσεις μπρε...δεν ξέρω τι όμως....χε,χε,χε...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=CbEkGkMQmtk

Για σένα και τον Κουίκ αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Η χασουρα απο τα CDS σε περιπτωση χρεοκοπιας των ευρωπαικων τραπεζων ειναι ανυπολογιστη για την Bank of America αλλα βρηκε τροπο να μεταφερει τη χασουρα στο ταμειο που εγγυαται τις καταθεσεις των Αμερικανικων πολιτων με την καλυψη του Fed, ριχνοντας ετσι ουσιαστικα το βαρος της χασουρας απο τα παραγωγα και τις φουσκες στους καταθετες και τις πραγματικες αποταμιευσεις. Πραγματικα απιστευτο.

Αναλυτικα εδω τι παιζει με τα CDS της Bank of America:

http://dailybail.com/home/holy-bailout-federal-reserve-now-backstopping-75-trillion-of.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΡΒΙΑ: ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΟΛΕΜΙΟΥ ΤΩΝ CHEMTRAILS

http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/10/chemtrails.html

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια,σε ποιον ανηκει ο πομπος απο παρνηθα (αν δεν σφαλλω) που κρατα παρανομα κλειστη-ταπωμενη την γειτονικη προς του σκαι (100.3) συχνοτητα στους 100.6 μεγακυκλους?αν ενθυμουμαι καλως,μεχρι τα γνωστα γεγονοτα με το κλεισιμο σταθμων λογω νεου αεροδρομιου επι ρεππα προ 2004 απο τους 100.6 εξεπεμπε σε δευτερη θεση ο σκαι επισης...

εν συνεχεια το εσρ απαγορευσε νομω συμφωνως την παραλληλη εκπομπη απο τους 100.6.Ουδεις ιδιωτικος σταθμος δικαιουται δευτερο σημειο εκπομπης η δευτερη διακρατηση συχνοτητος...

Ομως σε ενα απλο ψηφιακο δεκτη απο αθηνα συντονιζομενοι στους 100.6 παρατηρουμε εμφανως οτι υπαρχει ενεργος πομπος που κρατα δεσμια την συχνοτητα χωρις να εκπεμπει τιποτα!!

Δεν θελω να πιστεψω οτι ο πομπος μπορει να ειναι ραδιοσταθμου και την κρατα ταπωμενη συχνοτητα για να μην μπει κανεις ...ανεπιθυμητος εκει και παρασιτοβοα.

πραγμα παρανομον.Το εσρ και τα συνεργεια της ΕΕΤΤ γιατι δεν κλεινουν τον φαντασμα-

πομπο απο τους 100.6 που παρανομα διακρατει την συχνοτητα ?

ο σκαι ως γειτων θιγομενος εχει κατι να πει επι αυτου?

το εσρ?

μια καταγγελια στην εεττ για αυτοψια της, εκ μερους λ.χ της ποσπερτ θα ητο ενδιαφερουσα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΕΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΑΡΤΩΝ) ΤΟ 40 ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΑΝΩ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ...

Μια πρόταση για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, του Μιχάλη Η. Παπαδόπουλου


09/10/2011 - 19:03



Του Μιχάλη Η Παπαδόπουλου

Μια πρόταση για τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η επέτειος για την 28η Οκτωβρίου 1940 πλησιάζει. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζουν λόγους, αναθέτουν σε μαθητές ποιήματα με πατριωτικό περιεχόμενο, οργανώνουν τη χορωδία για τα τραγούδια της εποχής ή και τα αντιστασιακά τραγούδια της κατοχής. Ξέρω βέβαια ότι πολλοί τα έχουν βαρεθεί όλα αυτά λόγω πολιτικής στάσης ή και λόγω της καταιγίδας των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν μετατρέψει τις σχολικές γιορτές σε επιπλέον «αγγαρεία». Πέρα λοιπόν από τις παρελάσεις και την εξύμνηση του εθνικού φρονήματος του ελληνισμού η φετινή γιορτή μπορεί να λάβει ένα πιο επίκαιρο και πραγματικά βιωματικό περιεχόμενο. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα αναφερθεί σύντομα και περιεκτικά στα γεγονότα του ’40 ή και της σκληρής περιόδου της Κατοχής. Το μεγαλύτερο μέρος όμως θα μπορούσε να φέρει σε αρμονική συνέχεια με τα ιστορικά γεγονότα ένα πιο σύγχρονο και βαθιά επιδραστικό μήνυμα για τους σύγχρονους νέους.

Το «όχι» στον ιταλικό φασισμό μπορεί να μετατραπεί σε ΟΧΙ

• στο ξεπούλημα της Ελλάδας
• στην καπιταλιστική βαρβαρότητα όπως εκφράζεται με το φορολογικό «ξεζούμισμα» και τη συρρίκνωση των ποσών για την Παιδεία και την Υγεία
• στην υποβάθμιση του σχολείου με την απαξίωση της μόρφωσης, την απόσυρση των σχολικών βιβλίων την κατάργηση σχολικών μονάδων και τις επερχόμενες απολύσεις.
• Στη φαυλοκρατία και τους «Λουδοβίκους» και «Κωλέττηδες» που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
• στην οικονομική υποδούλωση, την ανεργία και τον εξανδραποδισμό του νέου εργαζομένου των 500 ευρώ.
• στα ναρκωτικά και στην νομιμοποίησή τους
• στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία που διεισδύουν στους εκπαιδευτικούς χώρους
• στο ρατσισμό και την ξενοφοβία
Φτιάξτε με τους μαθητές σας αφίσες, πανό, κείμενα, παρουσιάσεις Power Point, δραματοποιήσεις και ό, τι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να εκφράσει καλύτερα τη συγκεκριμένη στάση. Πιστεύω ότι τόσο η συγκεκριμένη επέτειος όσο και οι υπόλοιπες (17 Νοέμβρη, 25η Μαρτίου) προσφέρονται για μια τέτοια προσέγγιση.


Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι φιλόλογος στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και Δρ Παιδαγωγικής

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=47503

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,

Το βίντεο της Παπαρήγα που ψάχνατε στην χθεσινή σας εκπομπή είχε προβληθεί στην εκπομπή σας για τους Αθέατους. Όλο το βίντεο είναι εδώ:

http://vimeo.com/27293422

Το συγκεκριμένο κομμάτι που ψάχνατε είναι περίπου στο 28ο λεπτό μέχρι το 35ο.

ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

  ΤΑ "ΕΙΔΙΚΑ" ΨΥΓΕΙΑ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ...ΚΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΕ ΤΑ ΕΜΦΟΛΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ..... ....ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦ...