3/7/11

Το κόστος των πολέμων της Υπερδύναμης

4.4 τρις δολάρια για 258.000 νεκρούς

 Όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικαλέστηκε το «κόστος» για να φέρει πίσω από το  Αφγανιστάν, τους αμερικανούς στρατιώτες, είπε ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν κόστισαν  για 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. των τιμών για τους πολέμους της Αμερικής.

Ο αριθμός αυτός υποτιμά κατάφωρα το συνολικό κόστος των πολέμων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, το οποίο, η μελέτη του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Watson Brown, για το  «κόστος του πολέμου»,  υπολογίζει  σε τουλάχιστον 3700 δισεκατομμύρια δολάρια (www.costsofwar.org ), και  αν υπολογισθούν οι  μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τραυματίες βετεράνους και οι προβλεπόμενες δαπάνες  από το 2012 μέχρι το 2020, θα μπορούσε να φτάσει στο ύψος των 4.400 δισεκατομμυρίων.
Στα 10 χρόνια από τότε που τα στρατεύματα των ΗΠΑ πήγαν στο Αφγανιστάν, «για να πολεμήσουν την Αλ Κάιντα», μετα την   11η  Σεπτεμβρίου 2001,  οι δαπάνες για τις πολεμικές συγκρούσεις που ανήλθαν  σε 2.700 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται  τουλάχιστον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πληρωμές τόκων και προμηθειών.
Ο Λευκός Οίκος, μιλάει μόνο για τις πληρωμές  του Υπουργείου Άμυνας,  που είναι περίπου 1300 δισεκατομμύρια δολαρίων, από το 2001,  και που θα αυξηθούν σε σχεδόν 1,4 τρις ​, το 2012.

Σε ανθρώπινους όρους,  258.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς  και 125.000 άμαχοι στο Ιράκ. Πολλοί περισσότεροι έχουν πεθάνει λόγω του πολέμου από την πείνα τη δίψα και τις αρρώστιες. Επιπλέον άνθρωποι 365.000 τραυματίστηκαν και 7,8 εκατομμύρια άνθρωποι  έχουν εκτοπιστεί.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στοιχεια αυτα ειναι αναληθη.Oι νεκροι αμαχοι στο Ιρακ μονο ανερχονται στο 1 εκατομμυριο.

Ανώνυμος είπε...

A)
ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ From HEIL GAP
Η παράσταση των εβραιοαμερικανων με αποκορύφωση την γηραιά ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΑ κυρία , που κλαίγοντας ψέλλιζε το “ I WANT TO GO GAZA” στα χθεσινοβραδυνα δελτία ειδήσεων « ΕΓΡΑΨΕ ». (…..στο υποσυνείδητο μας )
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ στα μυαλά μας ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ .
Eπίθεση και απειλές της Χαμάς κατά της Ελλάδας για συνεργασία με Ισραήλ!
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011 http://katohika.blogspot.com/2011/07/e.html
Πως αλλιώς μάλιστα , όταν παγκοσμίως φαίνεται ΠΛΕΟΝ πολύ λογικό το να έρχονται ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ , όλοι όσοι έχουν διαφορές με την φυλή τους ή ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗ και να τις επιλύουν στην Ελλάδα . ( Εκτός φυσικά και κάποιοι έχουν αποφασίσει αντι για εμάς και έτσι τους έφεραν εδώ ) , αν και ο HEIL GAP έχει και άλλες πληροφορίες από την Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης ) Πως αλήθεια όμως να τους φέρναμε αντίρρηση , όταν κάλλιστα μπορούν να μας αποστομώσουν δικαιολογούμενοι , κάπως έτσι , ότι δηλαδή δια των λεηλασιών και των καταστροφών τα τελευταία χρόνια , κερδήθηκαν αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο μας. Και προπάντων , κατά την στιγμή που « ΜΙΛΑΕΙ » το πορτοφόλι του George Soros. ( εδώ οι …….. φοβούνται να αναφερθούν στα ποσά που στοίχισε αυτός ο στολίσκος )
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ναι ναι ναι ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ . (με τα ίδια ακριβώς μυαλά )
ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ .
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ + ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ = ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .
( αυτο στην προκείμενη περίπτωση , το κατάλαβαν μονο οι πληγέντες από τα φθηνα εισαγόμενα εργατικά και τεχνικά χέρια, ΝΕΟ-άνεργοι μας )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο Ray McGovern
http://3.bp.blogspot.com/-kk_8ZTJU6QE/Tg8ovS7I7ZI/AAAAAAAAHkg/U_T8wZI0hyY/s400/RayMcGovern.jpg
Συνεχίζουμε με μια « αναμνηστική » φωτογραφία του πρώην πράκτορα της CIA του κυρίου Ray McGovern (αριστερά ) μαζί με συναγωνιστή του της free Gaza και τούτο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , καταδικάζοντας φυσικά την παράλογη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον αποκλεισμό της Γάζας , από το Ισραήλ και την Αίγυπτο , ως πολιτικά αντίποινα προς την εκλεγμένη κυβέρνηση της .
Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε την ανίκανη , όντως ανίκανη όπως και θα αποδείξουμε παρακάτω , ελληνική κυβέρνηση και τις ανύπαρκτες υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας , οι οποίες δεν έδωσαν ουδεμία σημασία στις διεθνείς ειδήσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται (εις την ακραία αυτήν πιθανότητα των δικαιολογιών) ΟΥΤΕ ότι λογω προκοπών, δεν είχαν χρήματα , θα τους πληροφορήσουμε ότι τέτοιες ειδήσεις , περί σχηματισμού του στολίσκου προς την Γάζα με τόπο συγκέντρωσης , σχηματισμού του στολίσκου αλλά και τελικού απόπλου του την Ελλάδα , κυκλοφορούσαν ευρέως στο διαδίκτυο και μάλιστα δωρεάν , από τις ηλεκτρονικές σελίδες του διεθνούς τύπου –ευρωπαϊκού και αμερικανικού
Και όλα αυτά διαδραματίζονταν ενώ η ηλεκτρονική δίωξη έψαχνε τα ίχνη νεαρού θεσσαλονικιού ο οποίος είχε στείλει επιστολή στην μεγαλύτερη ιστοσελίδα της χώρας δια της οποίας κατηγορούσε τον κ. πρωθυπουργό , τον οποίο νεαρό συνέλαβε η υπηρεσία αυτή και ακολούθως τον έστειλε στο δικαστήριο , εξυπηρετώντας έτσι το κυβερνών κόμμα και την καλή του φήμη .
Έχουν τέτοιου είδους επιτυχίες ως φαίνεται , αλλά ως απεδείχθη αμελούν να κάνουν την δουλεία τους και το καθήκον τους προς το έθνος και τους έλληνες συμπολίτες τους .
Τελικά ας απαντήσουν εάν πράγματι δεν υπήρξε η όχι εκ μέρους των ενημέρωση προς την κυβέρνηση ή υπήρξε μεν η ενημέρωση αλλά ο κύριος πρωθυπουργός σκοπιμως δεν αντιμετώπισε ΕΓΚΑΙΡΩΣ την ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ αυτή ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ (πρόκληση ) , ως όφειλε και ως ενδείκνυτο δηλαδή πολύ προ του κατάπλου των πλοιαρίων εις τη χώρα μας .

Ανώνυμος είπε...

b)
Διότι ως είναι γνωστόν εις τους ναυτιλιακούς κύκλους , ένα πλοιάριο , έστω και μικρού εκτοπίσματος , δεν είναι ένας λαθραίος ώστε να πηδήξει τα σύνορα και να σου πει « να – μαι και εγώ » , αλλά , αντιθέτως χρειάζεται πρακτορεύσεις , έντυπα , πιστοποιητικά και μια που είπαμε για πιστοποιητικά και η έλλειψη ενός εγκύρου πιστοποιητικού μυοκτονίας θα αρκούσε δια την απαγόρευση του ελλιμενισμού ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και την προώθηση του στολίσκου σε κάποια άλλη γειτονική προς την Γάζα χώρα.
ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ .
ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
( Τώρα από τις πληροφορίες ΚΑΙ ΜΟΝΟ που διέρρεαν διεθνώς , τι να σας πω , ο HEIL GAP βρήκε μέχρι και τα μικρά ονόματα των συμμετασχόντων ΣΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ , άλλωστε και αυτοί προς τιμήν των δεν τα απέκρυψαν ) .
Διότι άλλο είναι το να μην συμφωνείς με την παραβίαση των δικαιωμάτων των συνάνθρωπων σου και άλλο είναι να καταστρέφεις τον τουρισμό της χώρας που σε εξέλεξε ως κυβέρνηση , με την άμυαλη στάση σου η οποία όπως φάνηκε επισείει τον κίνδυνο αντίποινων ακόμα και των εν δυνάμει ακραίων βομβιστικών ενεργειών από εξτρεμιστές ή ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ από ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ προβοκάτορες που θα ενδυθούν την παλαιστινιακή μαντίλα ……
Και μάλιστα όταν συμβαίνει να είναι η ιδία κυβέρνηση που αρνήθηκε την προς όφελος της Ελλάδος αναγνώριση της ΑΟΖ του Καστελόριζου, μια ΠΡΟΤΑΣΗ που είχε φέρει προ διμήνου το Ισραήλ προς την ευρωπαϊκή ένωση ( για την ακριβή ημερομηνία ας με διορθώσουν τα μπλογκ που θα θελήσουν να δημοσιεύσουν το αρθρακι αυτό). ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ( τι να κάνουμε ) Τώρα οτι αυτό δεν το έπραξε το κράτος του Ισραήλ από κάποια κρίση φιλελληνισμού , αλλά λογω των κοινών οικονομικών συμφέρονταν Ελλάδος - Ισραήλ . Ε , φυσικά ΚΑΙ αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)
Αλλά το θέμα είναι κύριοι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ότι δεν νομιμοποιείστε πράττοντας έτσι σαν να αγνοείται ακόμη και την λέξη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ , μειώνοντας άλλη μια φορά το κύρος της χώρας .
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Υ.Γ. Το Κείμενο αυτό δεν απευθύνεται σε κάποιον που λογω της ελλιπέστατης ενημέρωσης (ενημέρωσης η οποία στην χώρα μας , είναι μετρήσιμη μάλλον μόνο με το σταγονόμετρο ), αγνοεί , ότι ο George Soros και το Ισραήλ είναι δυο θανάσιμοι εχθροί .

Ανώνυμος είπε...

"ότι ο George Soros και το Ισραήλ είναι δυο θανάσιμοι εχθροί."

Με αυτο το πλευρο να κοιμασαι. Σε πειραζει δηθεν ο στολισκος, αλλα οχι το οτι η Ελλαδα εχει γινει μια θλιβερη Σιωνιστικη αποικια με εναν πρωθυπουργο που 24 ωρες το εικοσιτεραωρο εργαζεται για το συμφερον του Ισραηλ. Πες μας αφου ο Σορος ειναι "θανασιμος εχθρος του Ισραηλ" πως ο Παπαεβραιου που ειναι ενας αχυρανθωπος του Σορος ακολουθει τοσο απροκαλυπτα Ισραηλινη πολιτικη. Τι να την κανεις την "πληροροφορηση" οταν δεν μπορεις να εξαγεις τα πιο αυταποδεικτα συμερασματα. Ουτε φαινεται οτι μπορεις να καταληξεις στο προφανες συμπερασμα οτι το να εισαι ο πιο ακραιος ανθελληνας οπως ο Παπαεβραιου και η κυβερνηση του, συμβαδιζει με τον να ειsai φιλοισραηλινος. Για εξηγησε μας πως συμβαινει αυτο μεγαλε "πληροροφιοδοτη".

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου απαντήσω και εγώ φιλέ όταν δεν διαθετεις ούτε καν την στοιχειώδη λογική ώστε να αντιληφθεις , μάλλον καλλίτερα θα ήταν να έκανες τα παραπόνα σου στον θεούλη που σε κατάντησε έτσι .
Εξάλλου εγώ σε τι μπορώ να φταίω άραγε, που αδυνατείς να γράψεις έστω και μια παράγραφο με νόημα ;
HEIL GAP ( or mind the GAP)
Υ.Γ. ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ , ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ .
Ηλεκτρονικού ηλεκτρονική ήλεκτρων , ναι κάτι τέτοιο βρε αδελφέ

Ανώνυμος είπε...

Aνωνυμε 06:20:00 μμ

Τουλαχιστον για εσενα που καταντησες ετσι ξερουμε οτι θα πρεπει να κατηγορησουμε τους γονεις σου που απο μικρο σε εδωσαν στους Ταλμουδιστες οι οποιοι ανελαβαν τη διαπαιδαγωγηση σου. Ισως θα ηταν καλυτερο να σε ειχαν ριξει στο σκουπιδοτενεκε οπως ειχαν αποφασισει και που τωρα γινεται προφανες οτι ανηκες εξ'αρχης.

Αμφιβαλλω αν εισαι ικανος να ανηκεις καπου η να σε πληρωνουν για τις υπηρσεσεις που προσφερεις αφου σε κατωτερα και αδυναμα shabbos goyim οπως εσυ ενα αρθρακι η ενα εξωφυλλο ειναι δυνατο να τους κανει να γυριζουν κυκλους γυρω απο τον αδυναμο εγκεφαλο σου. Χορεψε goy, χορεψε!