1/7/11

Λεφτά υπάρχουν και να που πάνε

1,7 δις κάθε χρόνο στοιχίζει σε όλους του Έλληνες , η ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ-ΟΤΕ. 900 για τη ΔΕΗ και 800 για τον ΟΤΕ. Η συνολική «σημιτοζημιά» για τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα, από το 2000, είναι 18 δις ευρώ.

Με το νόμο Βενιζέλου του 2000 , το Δημόσιο,  έχει αναγνωρίσει ότι η περιουσία του Ταμείου των εργαζομένων στη ΔΕΗ που είναι ενσωματωμένη στα πάγια της ΔΕΗ ανέρχεται σε 12 δισ. ευρώ, και έναντι αυτής, ανέλαβε να καλύπτει   κάθε χρόνο τη διαφορά εσόδων - δαπανών του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για να μπει η εταιρεία στο χρηματιστήριο.
Η ΓΕΝΟΠ, διεκδικεί  με αγωγή, 600 εκατ. ευρώ για οφειλές του Δημοσίου προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων της επιχείρησης. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ οι καταβολές του προϋπολογισμού υπολείπονταν της υποχρέωσης κατά 106 εκατ. ευρώ το 2009, 270 εκατ. ευρώ το 2010 και 303 εκατ. ευρώ το 2011. Επίσης, το Μεσοπροθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει πλαφόν στις καταβολές προς το Ταμείο της ΔΕΗ.
Εν τω μεταξύ το «μονομελές» της  πράσινης Χούντας αποφάσισε,  ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν είχε δικαίωμα να απεργήσει για την απόφαση του μεγαλομετόχου να πουλήσει μέρος του μεριδίου του στο κεφάλαιο της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...