6/6/11

Οι κυβερνήσεις πέφτουν με εκλογές πραξικοπήματα, ή επαναστάσεις.

Για ΓΕΛΙΑ και για ΚΛΑΜΑΤΑ Παμ΄ ή δεν παμ΄ πλατεία

του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

Εσείς πήγατε Σύνταγμα; Αν όχι μην το πείτε στον Αφτιά, που έχει αναλάβει την στρατολόγηση, από το ALTERπου επαναλειτουργεί . Ούτε να το μάθει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, μπας και σας αφορίσει.
Για το κίνημα των «Αγανακτισμένων Ελλήνων» -που οι «Financial Times» τονίζουν πως βασίσθηκε πάνω στο μοντέλο των Ισπανών Indignados- αναφέρουν πως «πρόκειται για ποικιλόμορφο σώμα διαδηλωτών, που απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι περιβαλλοντικά αφυπνισμένους πολίτες και συνταξιούχους και τους συνδέει η οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση».
Εσείς θα μείνετε στον καναπέ σας όταν το facebook σας καλεί;
Σιγά – σιγά μπροστά στο κίνημα των αγανακτισμένων αρχίζουν να το εστερνίζονται όλο και περισσότεροι, ώστε γραφικοί να χαρακτηρίζονται όσοι ακόμα ζητάνε να τους πούνε «ποιοι ωφελούνται από την μανία αυτή».
# Επειδή αγανακτισμένοι από τα υπαγορευμένα από ξένα κέντρα μέτρα που λαμβάνει ο απεσταλμένος Αμερικανός πρωθυπουργός και αρχισοσιαληστής, δεν είναι μόνον όσοι διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα.
# Έπειδή ο ΓΑΠ ο ελάσσων, δεν το λαμβάνει ως επιχείρημα, ώστε να διαπραγματευθεί ένα καλύτερο αύριο. Άλωστε όταν μιλάει για «πατρίδα» δεν μας έχει διευκρινίσει σε ποια ακριβώς αναφέρεται.
# Ουδένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει επίσημα ενστερνιστεί το κίνημα της πλατείας. Από τους παπαγάλους όμως που προσκαλούν το λαό, αρχίζει να διαφαίνεται προς τα που η πλάστιγγα έχει αρχίσει να γέρνει. Κι αυτή τη φορά, αν κρύβεται από πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση, μπράβο τους, που κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν τους «κουκουλοφόρους του Δεκέμβρη» σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
# Πάντως ΚΚΕ δεν είναι, επειδή εκείνοι δεν υποστέλλουν της σημαία του ΠΑΜΕ για κανένα λόγο.
# Οι περισσότεροι λοιπόν, θα πρέπει να είναι οι απογοητευμένοι πρώην ψηφοφόροι του πρώην ΠαΣοΚ. Και οι υπακούοντες στα κελεύσματα των αντιπολιτευόμενων τηλεοπτικών παπαγάλων, του ΑLTER, του EXTRA και του KONTRA που αφειδώς τους προσκαλούν να «πάνε πλατεία».


Με τι σκοπό; Να δείξουν ότι δεν πάει άλλο –λένε οι αγανακτισμένοι. Ναι, αλλά με ειρηνική διαδήλωση δεν έχει πέσει κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις πέφτουν με εκλογές πραξικοπήματα, ή επαναστάσεις. Kαι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν θέλουν εκλογές, ούτε ακούγεται παρόμοιο σύνθημα στην πλατεία.


Απειλείται πραξικόπημα; Να μιλούσαμε για κινήματα εάν υφίστατο εθνικός στρατός και όχι ΝΑΤΟϊκός. Τα στρατιωτικά κινήματα τα έκαψε η 21 Απριλίου.
Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες», όταν ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών», θα πρέπει να φοβόμαστε; Άλλη μία επικοινωνιακή μέθοδος τρομοκρατίας που του έχουν μάθει. Όπως και η... απειλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Μα εκείνος είναι που πρώτος φοβάται τις εκλογές. Που αυτή τη φορά θα είναι κουφές. Εκτός αν πεισθούν όλοι οι αγανακτισμένοι να κάνουν αποχή. Χε,χε!!! Να πάνε δηλαδή να ψηφίσουν μόβον οι κομματικά στρατευμένοι...


Αλλά μια και υπάρχει η απειλή για πραξικόπημα...
«Για όσους ξέρουν τα ενδότερα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι πιθανότητες δείχνουν μηδενικές τουλάχιστον στην παρούσα φάση», υποστηρίζει με άρθρο του το defencenet.gr, χωρίς να αποκλείει ότι «μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής αντίδραση από αξιωματικούς, οι οποίοι εμφορούνται από καθαρά πατριωτικά και ιδεολογικά κίνητρα και θα κρίνουν ότι η διαμαρτυρία τους μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Από στελέχη τα οποία είναι αγανακτισμένα με την απαξίωση και τις ύβρεις σε βάρος τους από κάποια κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από τις συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».
Στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - αναφέρουν αξιόπιστες πηγές - ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο κίνδυνο αυτό, είπε: «Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή όπου ακόμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί αμφισβητούνται. Διάβασα σήμερα με έκπληξη κάποια έκθεση της CIA ότι συζητιέται ακόμη και για πραξικόπημα στην Ελλάδα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Σας δίνω το μέγεθος των διαφόρων απειλών. (...)".
Πάντως, πριν από 15 μήνες συνέβη η «λευκή απεργία» των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι κατάφεραν από την Κρήτη μέχρι την Λήμνο, επί πολλές ημέρες να αποκρύψουν τον σχεδιασμό του εγχειρήματός τους και να προκαλέσουν «έμφραγμα σε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δείχνοντας ταυτόχρονα κι ένα σπάνιο πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.

Όσο για επανάσταση, μόνο ο Θεοδωράκης την επικαλέστηκε, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι σε θέση να ηγηθεί σε πάλης ξεκίνημα, ή αν το πλήθος που τον παρακολούθησε είναι έτοιμο να χύσει το αίμα του σε νέους αγώνες.
Κι έρχεται η πλέον ανίκανη κυβέρνηση -μετά από εκείνη των αποστατών του 65- να μας πει: «Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία"», είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα. Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα».
Ναι μα Δι’ . Η πλέον ανεύθυνη κυβέρνηση, μιλάει για αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ευτυχώς που οι υπάρχουν κι οι αντιστεκόμενοι «λαγοί», μέσα στους κόλπους της, τύπου φον Δρούτσα και πρίγκιπα Γερουλάνου, για να προκαλούν και λίγη θυμηδία στην τόσο τεταμένη ατμόσφαιρα. Ο πρώτος με τις δηλώσεις του για τα βουλευτικά αυτοκίνητα κι ο δεύτερος με την απειλή ότι θα παραιτηθεί αν του βάλουν γκαουλάιτερ…



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ χατζαρα τι εγινε με τους κ.κ μαρδα αλεξακη και κιουπη?

διεκοπη η συνεργασια με τον σταθμον που εργαζεσθε και δεν εμφανιζονται πλεον εις το κεντρικον δελτιον του σταθμου?

μια πληροφορησις απο της παρουσης θεσεως θα ητο ευπροσδεκτος

Ανώνυμος είπε...

Συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών
Άλλη μια συγκέντρωση παθητικών αγανακτισμένων πολιτών πέρασε. Δούλεψαν δημοσιογράφοι κουλουράδες, πιτσαδόροι, σουβλατζίδες, μικροπωλητές νερών, καφέδων, τσιγάρων, κλπ.

Αν και μέχρι την ψήφιση των σκληρών μέτρων δεν γίνουμε ενεργοί διαδηλωτές και δεν μπούμε μέσα στην βουλή, με σχέδιο, ακόμα κατάληψη του Μάξιμου, του προεδρικού μεγάρου το σπίτι του γ.α.π του αδελφού του, του προέδρου της δημοκρατίας, τότε την βάψαμε, αφού αντιδρούμε παθητικά, το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ θα μας περνάνε ότι μέτρα γουστάρουν αυτοί, και με το δίκιο τους αφού μας βλέπουν σαν φούσκες, χαβαλέδες και δειλούς.
Τι περιμένουμε να εξεγερθούμε, περιμένουμε να μας πουν ευγενικά, ορίστε σας δίνουμε χρήματα ;;;;;;
Πρέπει να αγωνιστούμε . Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται μετά από πόλεμο και τώρα έχουμε πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Jihad Watch: The "Islam is Peace" Campaign

http://www.youtube.com/watch?v=OFuJz0hA5rc&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι δεν πάμε καθόλου καλά.
Άκου εκεί δικαιολογία , «επειδή μας προτρέπει ο Αυτιας να πάμε στην πλατεία» , εμείς θα πρέπει να καθίσουμε σπίτι μας?
Επειδή θα προσπαθήσει ο (Ξ)ΥΡΙΖΑ να καπηλευτεί την διαμαρτυρία αράξτε στον καναπέ σας ?
Διότι με την ιδία λογική ούτε η εξέγερση του πολυτεχνείου δεν έπρεπε να γίνει , δια τον φόβο να μην την καπηλευτούν οι προβοκάτορες με τις κόκκινες μπλούζες , οπως είχε χαρακτηρίσει το ΚΚΕ (μέσω ράδιο-τίρανα και Μόσχας) τους τότε εξεγερμένους .
Και θεωρίες , και λόγια-λόγια , κομπολόγια .
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ .
Και έτσι διότι έχω βαρεθεί πια να μου κάνουν μαθήματα απλώς σας υπενθυμίζω , χωρίς να θεωρηθεί ως προσβολή εναντίον σας, ότι όλοι οι επαναστάτες γνωρίζουν ότι οι επαναστάσεις δεν είχαν ποτέ προκαθορισμένη κατάληξη .
Εαν ήταν τόσο εύκολα όλα , τόσο σίγουρα και ακίνδυνα ,
Ε , δεν θα ήταν επαναστάτες , αλλα ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ
HEIL GAP ( or mind the GAP )

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι