24/5/11

Αναδιοργάνωση τώρα, σε ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ (ΚΕΔ)

Η πολιτική συνεργασία των 8 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μετά από δύο χρόνια φεύγει και αφήνει τον κλάδο χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με κομμένους τους μισθούς και τις συντάξεις, με αυξημένη την ανεργία, με τα Ταμεία και τους πόρους τους στο έλεος της τρόικας, και με μαύρη τρύπα για πρώτη φορά στα οικονομικά της Ένωσης.


Πρόκειται για μια πολιτικοσυνδικαλιστική διαχείριση που είναι στην κρίση όλων.


Με την ευθύνη της συμμετοχής μας και του χειρισμού των προηγούμενων ΣΣΕ (αυξήσεις μισθών την περίοδο 2002-2009 (6-6,5%) και θεσμικών διεκδικήσεων (κυριακάτικα, επέκταση ΣΣΕ, αργία Σαββάτου, αυξήσεις στις συντάξεις, απαλλαγή από τον ΦΠΑ κά) θεωρούμε ότι η επόμενη μέρα στην Ένωση απαιτεί σχεδιασμό, στρατηγική, πρόγραμμα και εγγυημένη εμπειρία για το αποτέλεσμα.


Οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, δεσμευόμαστε για την επόμενη μέρα:


1. Άμεση συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ στην κατεύθυνση, συμμετοχής όλων,επειδή θέση μας είναι ο,τι δεν περισσεύει κανείς.
2. Πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ ( αναδιάρθρωση υπηρεσιών, διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης και της απόδοσης της λειτουργία γραφείου ανέργων ενίσχυση νομικής υπηρεσίας για την υποστήριξη (legal-aid) ανέργων, πνευματικών –συγγενικών δικαιωμάτων, δημιουργία μονάδας τεκμηρίωσης κλπ).
3. Διαπραγμάτευση κλαδικών ΣΣΕ με στόχο την μετεξέλιξη τους σε ενιαία κλαδική σύμβαση με απαραίτητες προβλέψεις για τα επί μέρους θέματα με κωδικοποίηση των υφισταμένων και εξομοίωση όλων προς τα υψηλότερα στάνταρς και θεσμικά, που ήδη ισχύουν.
4. Εφαρμογή των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΚΕΔ (18-7-2009) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Και έχουν από τότε διακομματική αποδοχή. http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2380
5. Να καθιερωθεί ρήτρα μισθωτής εργασίας (σύμφωνα με την ΣΣΕ)
προκειμένου να κατανέμεται με κοινοβουλευτική εποπτεία, κρατική διαφήμιση, χορηγίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κοινοτικά κονδύλια σε ΜΜΕ.
6. Αποσύνδεση των Ταμείων Τύπου από την κηδεμονία του Μνημονίου, επειδή είναι αυτοδιαχειριζόμενα και δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
7. Κατοχύρωση του ύψους των συντάξεων των Ταμείων Τύπου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) και άμεση αναζήτηση - επιστροφή παρακρατηθέντων.
8. Σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας:
α. Αύξηση επιδομάτων στο 85 % των αποδοχών του τελευταίου 12μηνου
(σύμφωνα με την ΣΣΕ)
β. Αξιοποίηση του ειδικού ταμείου της ΕΕ .
γ. Αναβάθμιση των διαδικτυακών μέσων ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ σε portals και δημιουργία θεματικών δικτύων, με απορρόφηση ανέργων.
δ. Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης με διαφανείς και επίσημες διαδικασίες
9. ΕΡΤ Άμεση αντιμετώπιση των οφειλομένων στους συντάκτες, λόγω έλλειψης ΣΣΕ 2009, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δηλώνει πλεονασματική. Ασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ και της προϋπηρεσίας που έχει αναγνωρίσει η ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους.
10. Εξομοίωση της απασχόλησης στα sites με τα αντίστοιχα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με τις ίδιες ασφαλιστικές προϋποθέσεις, με κατοχύρωση ΣΣΕ και αγγελιόσημου.


Πάγια θέση μας ήταν και παραμένει ότι η Ενημέρωση δεν απεργεί τις ημέρες γενικών απεργιών και είμαστε οι μόνοι που είχαμε αυτή την θέση στο απερχόμενο ΔΣ και επιμένουμε.
Στις εκλογές 25 και 26 Μαίου πρέπει να κλείσει οριστικά η παρένθεση της παρακμής με τους πρόθυμους στα σχέδια των εργοδοτών, των εντεταλμένων του ΔΝΤ και της διαπλοκής ώστε:
Στην ΕΣΗΕΑ να μπει φραγμός στις τυφλές απεργίες και στις εκπτώσεις σε μισθούς και δικαιώματα υπέρ των εργοδοτών, στις απολύσεις, στα χαμένα μεροκάματα χωρίς αντίκρυσμα, στη σφαγή των συνταξιούχων, στην ανεργία.
Στην ΠΟΕΣΥ τρία χρόνια χειμερίας νάρκης είναι πολλά. Δεν πάει άλλο με αυτούς στη διοίκηση.
Στον ΕΔΟΕΑΠ σκαλωσιές επισκευές και πρωτοφανής προεκλογική σπατάλη κάπου ενάμιση εκατομμύριο για έργα βιτρίνας, δεν φέρνουν πίσω τις περικοπές και όσα στέρησαν από εμάς και τα παιδιά μας, ούτε εξασφαλίζουν τα εκατομμύρια που μας χρωστάνε VODAPHONE OTE ΛΑΤΣΗΣ ΔΕΚΟ εκδότες και κανάλια αλλά η διοίκηση κάνει το κορόιδο και σερβίρει παραμύθια.




Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: