20/5/11

Έ-ΣΤΡΟΣ(αν) Παλαιστινιακό, Λιβύη και μπιν Λάντεν

Η τράπουλα είναι σημαδεμένη

του Κ. Μπετινάκη
πηγή http://www.styx.gr/

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΝΤ, αποφυλακίστηκε με εγγύηση, παραμένει υπόδικος και στραπατσαρισμένος, ακόμα κι αν κάποτε αθωωθεί. Πάει το όνειρο της γαλλικής προεδρίας, αφού παραμένει υπό στενή παρακολούθηση (και ηλεκτρονική) στις ΗΠΑ, ώσπου να γίνει και να ολοκληρωθεί η δίκη του. Ζήσε Μάη μου...
Επιβραβεύθηκε έτσι, η απόφαση του Σαρκοζί να σπεύσει να διατάξει να βομβαρδίσουν πρώτα τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη τη Λιβύη. Το τι γίνεται εκεί πέρα είναι μια άλλη ιστορία. ΟΙ ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται επί δικαίων και αδίκων. Άλλο το τι ανακοινώνεται. Χτες για παράδειγμα –εφαρμόζοντας πάντοτε την εντολή του ΟΗΕ τους (για την επιβολή του NO FLY ZONE) τα ΝΑΤΟϊκά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βυθίζοντας σκάφη του λιβυκού ναυτικού σε Τρίπολη, Αλ Χουμς και Σύρτη. Προφανώς θα πετούσαν ψηλά στα κύματα…


Με αφορμή την αναμπουμπούλα στον αραβικό κόσμο, βγήκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και καθόρισε τον δικό του οδικό χάρτη –αλήθεια πόσοι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν μιλήσει για την επίλυση του Μεσανατολικού, ή για την ίδρυση του Παλαιστινιακού κράτους; Εδώ ο προηγούμενος Τζορτζ Μπους, είχε πει πως το είχε ως όνειρο... Δεν αντέχω να υποψιαστώ πως οι εξεγέρσεις στα αραβικά κράτη έγιναν για να επιλυθεί το παλαιστινιακό.
Απομένει να δούμε στη σημερινή συνάντησή του Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπίμπι Νετανιάου ποιος είναι ισχυρότερος.
Ο φερόμενος ως παγκόσμιος ηγέτης, ή ο εκλεκτός του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι.
Επειδή ο Ομπάμα, ξεστόμισε την επικίνδυνη φράση, που κανένας από τους Εβραιάρες που κυβερνούν το Ισραήλ δεν τολμούν να δεχτούν για να μην χαρακτηριστούν «προδότες». Την υποχώρηση του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα επέμεινε πως «τα σύνορα του 1967 πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για τις διαπραγματεύσεις για την σύσταση ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους». Κάτι που υποστηρίζουν ως τώρα μόνον οι Παλαιστίνοι.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ήδη απέρριψε κατηγορηματικά την προϋπόθεση του Μπαράκ Ομπάμα για επιστροφή στα προ του 1967 σύνορα με ανταλλαγές εδαφών, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα είναι καταστροφικό για τη χώρα του -να επιστρέψει σε αυτά τα σύνορα». Σε ανακοίνωσή του εξέδωσε αμέσως μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου για τη Μέση Ανατολή, ο Νετανιάου επισήμανε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να υπερασπιστεί στρατιωτικά τα σύνορα αυτά. Και αν το Ισραήλ αποσυρθεί στα σύνορα προ του πολέμου εκείνου, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά του και παράλληλα θα μείνουν έξω από την επικράτειά του μεγάλοι (παράνομοι) εβραϊκοί οικισμοί της Δυτικής Όχθης. «Η βιωσιμότητα ενός παλαιστινιακού κράτους δεν μπορεί να επέλθει σε βάρος της ύπαρξης του Ισραήλ», υποστήριξε.
Μη ξεχνάμε ότι για την «ασφάλεια του Ισραήλ», έχει σφραγιστεί στρατιωτικά και η Γάζα. Απαγορεύεται από τους Ισραηλινούς η αποστολή κάθε είδους ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τα εκεί. Κάτι που είναι αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα και τον ΟΗΕ τους. Έτσι, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Χάιμ Γουάξμαν είχε το θράσος να καταγγείλει ως «πρόκληση» την απόπειρα ενός πλοίου που μετέφερε διεθνή βοήθεια να καταπλεύσει στη Γάζα με αποτέλεσμα να «ανάγκασε» την περασμένη Δευτέρα το πολεμικό ναυτικό της χώρας του να ρίξει προειδοποιητικά πυρά προκειμένου να το υποχρεώσει να ανακρούσει πρύμνα.
Το επιχείρημα του ισραηλινού διπλωμάτη «ατράνταχτο»: «Αυτού του είδους οι πράξεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές υπό το φως των αναταραχών στη Μέση Ανατολή. Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν τις προκλήσεις τους στην περιοχή μας από ξηράς και θαλάσσης, αντιπροσωπεύοντας μία απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα», υποστηρίζεται στην επιστολή που έστειλε το Ισραήλ στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.


Ποιος σκότωσε τον μπιν Λάντεν;

Αλλά μια και για το Μεσανατολικό θα γράφουμε πολλά χρόνια ακόμα, ας επιστρέψουμε στο σήριαλ μπιν-Λάντεν, μια και βρέθηκε πρώην πράκτορας της CIA, που υποστηρίζει ότι ο μυθιστορηματικός αρχηγός της οργάνωσης αλ-Κάιντα, είχε πεθάνει εδώ και πέντε χρόνια. Έτσι εξηγείται που φρόντισαν να «εξαφανίσουν» το πτώμα.
Ένας τούρκος πολιτικός και πρώην μυστικός πράκτορας στρατολογημένος από τις ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα» της ρωσικής τηλεόρασης, υποστήριξαν ότι οι αμερικανοί απλώς «άνοιξαν τον τάφο του», σύμφωνα με δημοσίευμα της «PRAVDA.Ru».
Οι επαφές του δημοσιογράφου του «Καναλιού Ένα» με τον τούρκο πολιτικό, είχαν αρχίσει το 2008 για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Σχέδιο Καύκασος» που αναφερόταν στις απόπειρες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, να χωρίσουν σε κομματάκια το Βόρειο Καύκασο και ειδικότερα να αποσπάσουν την Τσετσενία από τη Ρωσία. (Ένα έργο που το είδαμε στη διάλυση της πάλια ποτέ Γιουγκοσλαβίας και το βλέπουμε με την διάλυση της «Λιβυκής Τζαμαχιρίγια»).
Τσετσένος στην καταγωγή ο Μπερκάν Γιασάρ είναι σήμερα τούρκος πολιτικός, αλλά εκείνα τα χρόνια βρισκόταν ιδεολογικά δίπλα στον Τζοχάρ Ντουντάγεφ και εργαζόταν για το «Radio Liberty» και είχε ειδική αποστολή από τη CIA μες την οποία συνεργαζόταν κάτω από το ψευδώνυμο Abubakar. Στη συνέντευξή του επιμένει ότι είχε συναντηθεί με τον μπιν –Λάντεν, αλλά ο ίδιος δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε βομβιστικές επιθέσεις. «Εκείνη την εποχή, προστάτευαν τον μπιν Λάντεν, ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης τους και πίστευαν πως ποτέ δεν θα τους προδώσει» υποστήριξε ο Γιασάρ. Είπε ακόμα πως η δράση του μπιν-Λάντεν, εκτός από τη CIA ήταν γνωστή και στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
«Προσωπικά γνωρίζω τους Τσετσένους που τον προστάτευαν, ήταν ο Sami, ο Mahmood και ο Ayub, και βρίσκονταν μαζί του ως το τέλος του και θυμάμαι την ημερομηνία πολύ καλά επειδή είχε τρία εξάρια, ήταν 26-6-2006. Εκείνοι οι τρεις, μαζί με δύο άλλους από το Λονδίνο και δύο αμερικανούς, και οι εφτά τους τον είχαν δει νεκρό. Ήταν πολύ άρρωστος, πολύ αδύνατος, πετσί και κόκκαλο, Εκείνοι τον έπλυναν και τον έθαψαν», αυτά είπε ο Berkan Yashar.
Είπε ακόμα πως ήταν ο πρώτος που είχε ανακοινώσει ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός το Νοέμβριο του 2008 σε συνέντευξή μου στην Ουάσιγκτον, χωρίς να αναφέρει άλλα ονόματα, και από τότε οι αμερικανικές υπηρεσίες άρχισαν να παρακολουθούν τις επαφές μου»…


Ο καϋμένος ο μπιν Λάντεν, είχε την τύχη όλων εκείνων που κάποτε στη ζωή τους υπηρέτησαν πιστά ή εξυπηρέστησαν τις ΗΠΑ αλλά για κάποιους λόγους κατόπιν διαφώνησαν και κρίθηκαν αναλώσιμοι... Ν’ αναφέρουμε μερικούς: Νοριέγκα, Σαντάμ, Μιλόσεβιτς, Μουμπάρακ - μπας και συνετιστούν όσοι υπηρετούν ή σχεδιάζουν να υπηρετήσουν τον μεγάλο αδελφό…


Όσο για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι οι εξεγέρσεις στην Αίγυπτο τη Λιβύη ή τη Συρία ήταν λαϊκές, τους στέλνω χαιρετίσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...