28/4/11

Οι χρηματοδοτούμενες «λαϊκές επαναστάσεις» στον αραβικό κόσμο

Οι ηλίθιοι μπορούν να βλέπουν επαναστατικές οπτασίες αλλά οι «μάγκες πηγαίνουν ταμείο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν «πολίτες» και χρηματοδότησαν οργανώσεις στην Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, για να στήσουν τις λαϊκές εξεγέρσεις. Για τη χρηματοδότηση χρησιμοποίησαν το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο, οργανώσεις που έχουν σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.
Αμερικανικές υπηρεσίες προσκάλεσαν ακτιβιστές από τις χώρες αυτές τους οποίους εκπαίδευσαν για να χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρηματοδότησε με έξι εκατομμύρια δολάρια το «Κίνημα για Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη» που έχει έδρα το Λονδίνο και, μέσω αυτού, το δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό Barada TV, με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της Συρίας.


Η αμερικανική παρέμβαση στον ελληνικό χώρο εκδηλώθηκε έντονα στη διετία 2003-2004, όταν ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια μέσω οργανώσεων που εξυπηρετούν τις αμερικανικές υπηρεσίες, όπως είναι η United States Institute of Peace (USIP), το Freedom House κ.λπ. ,για να επιβληθεί το ρατσιστικό και φιλοτουρκικό Σχέδιο Ανάν και το 2008 με τον εμπρησμό της Αθήνας.

Σπ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...