26/4/11

Αφού φάγαμε το αρνί ας περιμένουμε την Μ.Παρασκευή

Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει την διαπραγμάτευση για νέο διεθνές δάνειο, τουλάχιστον 30 δις. ευρώ που θα χρειαστεί το 2012, αφού, για τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το μνημόνιο, θα καλυφθούν, από τα 110 δις. του μηχανισμού στήριξης, μόνο τα μισά χρεολύσια . Για τα υπόλοιπα, περίπου 25 δις , η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί στις «αγορές» ομολόγων, που επειδή το 2013, θα ενεργοποιηθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ελεγχόμενων χρεοκοπιών, με πρώτο «πελάτη» την Ελλάδα, δεν πρόκειται να ρισκάρουν ούτε μισό σέντ. Αυτήν την πραγματικότητα την γνωρίζουν καλά οι αγορές, και ο δρόμος προς τη χορήγηση του νέου δανείου, που πιθανότατα θα χρειασθεί για την αποφυγή μιας πρόωρης αναδιάρθρωσης χρέους, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.


Οι «αγορές» δεν πρόκειται να ξεχάσουν, όσο και αν διαψεύδεται, ότι σχεδιάζεται μια πρόωρη αναδιάρθρωση. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι το ευρωπαϊκό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σοβαρά, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πλούσιων χωρών στη χρηματοδότηση της περιφέρειας, δηλαδή στην πραγματικότητα των τραπεζών που έχουν δανείσει την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. ανέστη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στάση πληρωμών εδώ και τώρα.
Έξοδος από το Ευρώ.

Ο Χρόνος είναι ελάχιστος.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...