18/2/11

Τρώγονται σκοτώνονται αλλά δεν πάνε σε εκλογές

Ελλειμμα συντονισμού, διαφωνίες υπουργών και αντιδράσεις βουλευτών

«Δεν πάμε σε εκλογές, ξεχάστε τις εκλογές, δεν μπορεί το θέμα να ανακινείται κάθε τρίμηνο. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» , μας διαβεβαίωσε το ανθρωπάκι, ο Χαρτογιακάς. «Να σταματήσει η εκλογολογία και η μόνιμη επωδός ότι η κυβέρνηση κινείται και ενεργεί με γνώμονα επικοινωνιακά κριτήρια», ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όχι ρε δεν έχουν επικοινωνιακά κριτήρια. Αφού και αυτόί δεν υπάρχουν. Επικοινωνιακό τρικ είναι, οι ανύπαρκτοι.

Η πράσινη διακυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού,και οι υπουργοί «πλακώνονται» κάθε μέρα. Χθες, το υπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να αποσύρει διάταξη του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, μετά την προειδοποίηση μερίδας πράσινων βουλευτών ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την καταψήφιζαν. Με παρέμβαση του «πρωθυπουργού» αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους , με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο να παραμένει στη θέση του αφού προηγουμένως ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες. Ο Χαρτογιακάς και οι Τραπεζίτες θέλουν πάνως να μας πάνε 20 χρόνια φυλακή, και ο αχυράνρωπος ζει στον κόσμο του. Πήγε διακοπές στη Σαμοθράκη, και μας έστειλε «Μήνυμα ελπίδας», «ότι η Ελλάδα θα σπάσει» , κάποτε, «τα δεσμά της μιζέριας».
«Στόχος όλων μας», είπε, «είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα», που στο πολύ μακρινό μέλλον, « δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες, πακέτα στήριξης και δανειακές δυνάμεις». «Ο πολίτης», πρόσθεσε, «πρέπει να αισθάνεται ισχυρός». Μέχρι και «ισόνομη κατανομή του πλούτου», με τους λαθρομετανάστες όμως, στο πλαίσιο της νέας κοινωνικής συνοχής, υποσχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: