15/2/11

Περί Γενοκτονιών

Με διάφορες αφορμές, την τελευταία περίοδο έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (!) των Οθωμανών κυρίαρχων στη χώρα μας και στα Βαλκάνια για την περίοδο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ως την Παλλιγγενεσία. Χθες με την Ρεπούσια ιστορία, σήμερα με το «1821» που προβάλλει ο τηλε-«Ουρανός», επιχειρείται ο ΕΞΩΡΑϊΣΜΟΣ του χθεσινού κατακτητή, προβάλλεται μια δήθεν «ειρηνική συνύπαρξη», προωθείται η ανύπαρκτη «ελληνο-τουρκική φιλία» (sic!). Εξωραϊζεται ο κατακτητής, ο Γενοκτόνος, προσπαθούν να περάσουν ενοχικά σύνδρομα στην ελληνική πλευρά. Αντί για μας,ας δώσουμε σήμερα τον λόγο στον δρ. Τανέρ Ακσάμ .

Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα για την οργάνωση Εργκένεκον που ετοίμαζε πραξικόπημα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Tαγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε και, ότι η οργάνωση σχεδίαζε δολοφονικές ενέργειες εναντίον "υπονομευτών της εθνικής ασφάλειας". Μεταξύ των «προδοτών" ήταν ο συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, ο αρμένιος δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ -που δολοφονήθηκε το 2007- και ο Τανέρ Ακσάμ, ο διακεκριμένος ιστορικός και κοινωνιολόγος. Ο καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κλαρκ (ΗΠΑ) ήταν ο πρώτος Τούρκος που ερεύνησε, έγραψε βιβλία και μίλησε ανοιχτά για την γενοκτονία των Αρμενίων, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί "τρομοκράτης" και "εθνικός μειοδότης" και να δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Πρόσφατα ο κ. Aκσάμ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε με θέμα: "Αντικρίζοντας την ιστορία: Η Αρνηση και το Ζήτημα της Τουρκικής Εθνικής Ασφάλειας".

Ας δούμε ορισμένες από τις απαντήσεις του:
-« Η Τουρκία προβληματίζεται περισσότερο με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων σε σχέση με την αντίστοιχη των Ποντίων ή των Ασυρρίων;»

-«Ελάτε τώρα! Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτε για τους Έλληνες. Οι Αρμένιοι αρκούν. Το επιχείρημα της Τουρκίας είναι απλό: αν αναγνωρίσουμε τη μία γενοκτονία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και τις άλλες. Και όσες ακολουθούν...»

- «Υπάρχουν στοιχεία και για άλλες εθνικές εκκαθαρίσεις;»

-«Εκεί είναι το θέμα. Η αρχή έγινε με τους Αρμενίους, ακολούθησαν οι Έλληνες του Πόντου και το 1925 οι Κούρδοι. Το 1938 είχαμε τα γεγονότα στο Νερτσίμ, μια περιοχή της Τουρκίας, οι κάτοικοι της οποίας αποκαλούνται Κούρδοι. Οι ίδιοι, βέβαια, δεν το αποδέχονται, καθώς θεωρούν ότι είναι διαφορετική εθνική ομάδα..
To 1938, οι τουρκικές αρχές οργάνωσαν μια τεράστια σφαγή, με 50.000 θύματα. Σήμερα, οι κάτοικοι του Νερτσίμ ζητούν από το τουρκικό κράτος να αναγνωριστεί η σφαγή ως γενοκτονία. Και φυσικά, ας θυμηθούμε τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων το 1955, τις διώξεις των Εβραίων, αλλά και την εξόντωση των τούρκων διανοούμενων τις δεκαετίες του 1970 και 1980.
Το οθωμανικό - και μετέπειτα τουρκικό- κράτος θεωρούσε διαχρονική απειλή για την ασφάλεια του τις διεκδικήσεις των μειονοτήτων. Και είναι αλήθεια ότι, από τη στιγμή που δεν παραχωρούοε δημοκρατικές ελευθερίες, ισότητα ή αυτονομία, ήταν επόμενο για τους χριστιανικούς πληθυσμούς να περάσουν σε πιο 'ριζοσπαστικό' αγώνα. Ανεξαρτησία σήμαινε απόσχιση και διαμελισμό των οθωμανικών εδαφών. Έτσι, κάθε φορά που γίνεται λόγος για ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, το κράτος θυμάται την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, σε ένα σύνδρομο από το οποίο διακατέχονται οι Τούρκοι -το αποκαλούμε "Σύνδρομο της Συνθήκης των Σεβρών", που θεωρείται μια μαύρη σελίδα στην ιστορία μας...



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ.

ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΩΛΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΟΛΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΥΡΗΓΜΕΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

ΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΡΗΜΗΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.

ΑΡΑ ΤΙ ΜΕΝΕΙ?

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΑΛΗΘΙΝΑ.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ?ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΜΑΥΡΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΖΑΝ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΡΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΦΑΣΟΝ ΦΤΗΝΩΝ ΧΩΡΩΝ.

ΕΙΤΕ ΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΤΕ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ,ΕΝΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.

ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ!

ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΣΜΟ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ,ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΦΑΣΟΝ Η ΜΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΕΡΚΑΝΤΙΛΙΣΜΟΥ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟΣ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ,ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΘΕΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΩΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΟΓΜΑ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ ,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΚΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΕΧΘΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΔΙΚΑΙΑ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΜΗΧΑΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΣΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΚΟ ΑΥΤΟ ΔΟΓΜΑ,ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΠΙΑΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΩΣ ΔΙΚΑIΩΜΑ!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ OI ΙΔΙΟΙ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΖΗΛΩΤΕΣ!

ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ!

ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ,ΕΚ ΒΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΑΠΟ ΕΜΜΟΝΗ ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ .

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ,ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΩΣ ΣΤΟΧΟ .

ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΜΑΦΙΟΖΩΝ,ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ,ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΥΣΗ.

ΕΧΕΙ ΕΓΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ,ΜΕ ΑΡΧΑΙΚΟ ΜΕΣΣΙΑΝΙΣΜΟ ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΑΧΑ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΟΥ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΧΡΕΗ ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ,ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΘΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΝΑΣ ΜΕΡΚΑΝΤΙΛΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΦΡΟΝΟΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑ,ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ,ΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΗ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΤΩ ΤΟ ΑΘΕΜΙΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ.

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΕ,ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΕΜΙΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΙ,ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ.

ΤΑ ΔΕ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ,ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΕΡΟΥΛΑΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,

ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟ ΔΟΓΜΑΤΩΝ.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΝΟΝ,ΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ.

Ο ΔΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,ΩΣ ΤΣΕΠΗ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΩΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΛΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ Η ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙ.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΔΙ Η ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΣ.

ΚΑΛΗ Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΛΗ Η ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Η ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ΚΑΘΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πηγή: Εστία
Ημερομηνία: 11/02/2011
Ἡ Μεσόγειος φλέγεται
Στίς 20 Ἰανουαρίου ἐ.ἔ. στήν μεγάλη αἴθουσα τοῦ γεραροῦ ἱδρύματος «Παρνασσός» ἔγινε μιά ἡμερίδα μέ θέμα τό ἄν ἐπιβάλλεται τό ξαναγράψιμο τῆς ἱστορίας. Μεταξύ τῶν ἐγκρίτων εἰσηγητῶν περιλαμβανόταν καί ἡ ἡμετέρα φουκαροσύνη. Στήν εἰσήγησή μου εἶπα πολλά, ἀλλά ἐδῶ μᾶς ἐνδιαφέρουν κάποια μερικά. Ἀντιγράφω αὐτά τά «μερικά»:

-Μένω στό κεφάλαιο τῆς θρησκείας γιά νά πῶ κάτι πού ὁμολογουμένως τρέμω νά πῶ: ἡ θρησκεία –ὄχι ἡ δική μας ἀσφαλῶς– ἔχει γίνει γενεσιουργός αἰτία τοῦ νέου παγκοσμίου Ἀρμαγεδδῶνος. Δέν συμμερίστηκα ἀπολύτως τίς ἀπόψεις τοῦ Χάντιγκτον περί μελλοντικῆς συγκρούσεως τῶν πολιτισμῶν. Καί στόν καιρό πού τό βιβλίο αὐτό, μεταφρασμένο, κυκλοφορήθηκε στήν Ἑλλάδα, καί τά πνεύματα εἶχαν ὑπερμέτρως ὀξυνθεῖ, εἶχα γράψει πώς ὅταν ἕνας πολιτισμός εἶναι ὄντως πολιτισμός, δέν χωρίζει· ἀπεναντίας ἑνώνει.

Μέ τό Ἰσλάμ ὅμως εἶναι κάτι διαφορετικό. Πρόσφατα ἤμουν στήν Ἀβησσυνία, ὅπου ἐπισκέφθηκα τό Χαράρ, τήν τέταρτη ἱερή πόλη τοῦ Ἰσλάμ. Σέ κανένα ἀπό τά 100 καί πλέον τεμένη δέν μοῦ ἐπιτράπηκε –οὔτε γυμνόπους– νά εἰσέλθω, διότι δέν ἤμουν «μουσλίμ»· ἤμουν ἄπιστος. Δέν προσκυνοῦσα τόν Ἀλλάχ. Νά γιατί οἱ πρόγονοί μας στά χρόνια τῆς σκλαβιᾶς (ἄν βέβαια θεωρεῖται σκλαβιά ἡ θερμή ἀγκαλιά τῆς Ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας, σύμφωνα μέ τήν ἐπικρατοῦσα νεο-ιστορία) ὀνόμαζαν τούς προσερχομένους στή νέα θρησκεία «προσκυνημένους». Τήν ἐπαύριο τῆς ἐπιστροφῆς μου ἀπό τό Χαράρ στήν Ἀθήνα ἔγινε ἡ βομβιστική ἐπίθεση κατά τῆς Κοπτικῆς ἐκκλησίας στήν Ἀλεξάνδρεια. Ἡ προειδοποίηση εἶναι σαφής: δέν πρόκειται νά μείνει Χριστιανός στά προσεχῆ χρόνια σέ ἰσλαμική γῆ. Κάποια λείψανα ἴσως. Ἡ σύγκρουση μελλοντικά ἀπό τήν Αἴγυπτο θά μεταφυτευθεῖ στήν Αἰθιοπία ὅπου οἱ Κόπτες Χριστιανοί ἐμφανίζουν μιά ἀριθμητική στατικότητα, ἐνῶ οἱ Μουσουλμάνοι ἐμφανίζουν μιά πληθυσμιακή πληθυντικότητα.

Τί θέλω νά πῶ;Εἶναι ἁπλό: ἄν δέν ξαναδοῦμε μέ νέα ὀπτική τό Ἰσλάμ, ὑπάρχει ἐνδεχόμενο ἐξαφανίσεως τοῦ ἀνθρώπινου εἴδους ἀπό τήν γῆ. Δέν κινδυνολογῶ. Τά Παιδιά τῆς Ἐρήμου, μέ τή φλόγα κάποτε τῆς νέας θρησκείας, ὑπέταξαν καί ἀφομοίωσαν τίς ἐδαφικές ζῶνες, ὅπου κυριαρχοῦσε –ἀνεξάρτητα ἀπό καταγωγή– ἡ ἑλληνική γλώσσα καί ἐπιστήμη.
......

http://www.sarantoskargakos.gr/content/ἡ-μεσόγειος-φλέγεται

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα,

δεν ειναι μονο οτι οι αλλοδαποι δεν πληρωνουν εισιτηρια στα μεσα μεταφορας,επιπλεον πρεπει να ενημερωσετε το κοινο σας οτι κυκλοφορουν και αλλοι μεν πωλουν αλλοι δε "χτυπουν" στα ακυρωτικα μηχανηματα ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.

υπαρχουν δικα τους περιπτερα που δουλευουν αλλοδαποι που τα μοιραζουν τα πλαστα σε γνωστες "αγοραστες" και γινεται λαθρεμποριο και εισιτηριοδιαφυγη και δια πλαστων οχι μονο δια της αποφυγης...

δειτε εδω ενδεικτικα εικονες.

http://adena-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_5136.html

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...