26/1/11

Ο πρύτανης της φαυλότητας

Η κατάληψη της Νομικής

“Αμηχανία στη κυβέρνηση και στις πρυτανικές αρχές” λέει η μία εφημερίδα. “Μπαλάκι η τύχη των μεταναστών” λέει η άλλη. Ωρύονται στα κανάλια οι εκπρόσωποι “έρημοι κι’ απρόσωποι”. Εσείς τους φέρατε. Όχι εμείς, εσείς. Όχι εσείς. Εμείς. Το Κράτος-Οπερέτα δείνει ακόμα μία παράσταση σε εθνικό δύκτιο. Αφού πρώτα επέτρεψε να μπούν στη χώρα 1,5 εκατομμύριο παράνομοι (με τη προϋπόθεση ότι υπάρχουν νόμοι) μετανάστες τώρα, η μία κοπέλα ρίχνει το κρίμα στην άλλη! Καμία στη γειτονιά δεν είναι σε θέση να διακρίνει αυτό που έρχεται με βήματα γοργά.

Ποιό; Η κατάρρευση εκ των έσω. Όχι explosion αλλά implosion για να καταλαβαίνει και ο Γιώργος.

Ο Πρύτανης ζητάει την επέμβση του Κράτους και το Κράτος ζητάει τη λύση απ’ τον Πρύτανη! Η φαλακρή τραγουδίστρια, το θέατρο ΝΟ, οι Monty Python, οι Keystone Cops όλα σε ένα. Θα πείτε… Πως λύνεις το σημερινό πρόβλημα (γιατί θα υπάρξει και αυριανό και μεθαυριανό, και της άλλης εβδομάδας και του άλλου μήνα). Δεν το λύνεις. Δεν μπορείς να το λύσεις. Άλλοι έχουν αναλάβει τα ηνία της “χώρας”. Εκτός αν κάνεις κάτι “ελληνικό”. Τους παρακαλέσεις να κάνουν κατάληψη στη …Βουλή και στείλεις τη κυβέρνηση να κάνει κατάληψη στη Νομική οπότε το πρόβλημα θα μεταφερθεί στους λαθρομετανάστες.

Free Willy, free Theo, free Hulk, free GAP, free Anna etc. Μόνο με ακατάσχετο χιούμορ μπορεί να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Ελλάδα οι: Ανδρέας Π, Κωνσταντίνος Μ, Κώστας Σ, Κώστας Κ (junior), Γιώργος Π. Θα ήθελα να πάω πιο πίσω, στην 7ετία, στην Αποστασία, στον Ανένδοτο, στο Στρατηγέ Ιδού ο Στρατός Σας αλλά, χτες βράδυ παρακολούθησα τη νέα σειρά του ΣΚΑΙ “1821″ και μετάνοιωσα που η Ελλάδα απαλλάχτηκε απ’ τη Τουρκοκρατία. Όπως είπαν οι συντελεστές τους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων….

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή (SΚΑΪ, εκπομή κ. Πορτοσάλτε) συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Είπε περίπου τα κατωτέρω αλλά ακριβώς όσον αφορά το νόημα τους.

1. Είναι δικαίωμα των λαθρομεταναστών να καταλάβουν των χώρο που κατέλαβαν στο κτίριο Νομικής της οδού Σόλωνος, γιατί όπως είπε, πώς αλλιώς να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.
2. Κάλεσε τη κυβέρνηση (σημειώνω, υπό τον εκβιασμό των λαθρομεταναστών) να συζητήσει μαζί τους και όπως είπε θα αποχωρήσουν αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
3. Μίλησε για «ειρηνική» κατάληψη και είπε και διάφορα παρόμοια.
4. Είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το μεταναστευτικό χωρίς όμως να λέει πώς, αλλά υπονοώντας ικανοποιώντας τα αιτήματα των καταληψιών λαθρομεταναστών.
5. Είπε ότι σε λίγες μέρες (όχι άμεσα) θα συγκληθεί το πρυτανικό συμβούλιο για να απαοφασίσει περαιτέρω σχετικά.

Όσο σεβασμό και να έχει κανείς στο αξίωμα του κ. Πρύτανη απαιτούνται οι εξής παρατηρήσεις.

Α) Δεν απαιτείται να απαντήσει κανείς σε «κοτζαμ Πρύτανη ότι το άσυλο είναι για διακίνηση ιδεών και ότι κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει Πανεπιστημιακούς χώρους για να εκβιάσει λύση των προβλημάτων του και δή οι λαθρομετανάστες που διαμένουν παράνομα στη χώρα και συνήθως στερούν την εργασία από του Έλληνες και μάλιστα σήμερα που ως γνωστόν υπάρχουν τουλάχιστον ενάμισυ εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι.
Β) Είναι τραγικό να καλεί ένας πρύτανης μία Ελληνική κυβέρενηση να δεχθεί παρόμοιο εκβιασμό ως αυτόν που ζητεί ο κ. πρύτανης.
Γ) Το πώς θα εξελιχθεί η κατάληψη κανείς δεν το ξέρει και αν πράγματι θα παραμείνει ειρηνική. Εκτός εάν ο κ. πρύτανης έχει άλλες πληροφορίες που τις αγνοούμε εμείς. Οι ευθύνες του βεβαίως για το τι μπορεί να συμβεί όχι ειρηνικό, είναι τεράστιες.
Δ) Είναι απαράδεκτο να μην αντιλαμβάνεται ένας πρύτανης τι παρόμοιες και χειρότερες ενέργειες μπορεί να ακολουθήσουν αν «διαπραγματευθεί» με αυτούς η κυβέρνηση.
Δ)Δεν είναι δουλειά του πρύτανη να πεί στην κυβέρνηση τι θα κάνει για το λαθρομεταναστευτικό που με τη δήλωση του υπονόησε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσει τα αιτήματα για ίσα «δικαιώματα» των υφιστάμενων και των μελλοντικών λαθρομεταναστών.
Στ) Είναι εξίσου τραγικό ο πρύτανης να μην συγκαλεί άμεσα το πρυτανικό συμβούλιο, για να δώσει όπως υπονόησε καιρό στην κυβέρνηση να «διαπραγματευτεί με τους καταληψίες.

Λυπούμαι αλλά ο εν λόγω πορύτανης προσβάλλει το αξίωμα του πρυτάνεως και δή του αρχαιότερου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας.
Και μία πληροφορία που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω. Πριν την άφιξή των λαθρομεταναστών είχε γίνει προετοιμασία με κουβέρτες στρώματα κτλ, που μάλλον ήταν εν γνώσει του κ. πρύτανη.

Δεν γνωρίζω αν προβλέπεται καμμία διαδικασία να απαλλαγεί των καθηκόντων για απαράδεκτη συμπεριφορά που δεν συνάδει με το αξίωμα του, επιζήμια για τη χώρα και το ίδρυμα.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διηγημα του Κιπλινγκ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ειναι μια αλληγορια του ποια θα ειναι η τραγικη καταληξη ενος εθνους οταν επιτρεψει σε αυτους τους εισβολεις-εποικους να θεωρησουν τον εαυτο τους ισοτιμα μελη. Απο τη στιγμη που θα διωξουν τον φυσικο τους φοβο γινονται ανεξελεγκτοι. Οπως ειχει τονισει ο Αλμπερτ Σβαιτσερ, απο τη στιγμη που θα τους σεβαστεις θα στραφουν εναντιον σου να σε ανατρεψουν. Αυτο απο καποιον που περασε ολη του τη ζωη του μαζι τους...

Ειναι αδυνατο για τους λαθρο-εποικους να ασκησουν αυτοελεγχο, και οταν τους αφαιρεσεις το φοβο θα ειναι αδυνατο να ελεγχθουν και να περιοριστουν. Ειναι σαν να αφησες τα κτηνη εξω απο τα κλουβια και αυτα να ειναι ετοιμα να κτασπαραξουν τα παντα αφου βλεπουν ο αφεντης τους ειναι αδυναμος για να τα ξαναβαλει μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.

Αν ο Ένοικος του Μαξίμου και λοιποί ουμανιστές ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΑ ΚΑΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ .

Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ MEDIA ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΟΥΜΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ .

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΌΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

48 ώρες και η Δημοκρατία αρνείται να λειτουργήσει με πρόφαση την συζήτηση για τον εαυτό της.

Από ότι φαίνεται , ο "ενοχλητικός" από τον οποίον απαλλάχθηκε η Ελλάς τότε Ναύπλιο είναι πάντα επίκαιρος...

Οι Νεοέλληνες δεν είναι έτοιμοι για Δημοκρατία. Δεν έχουν καμμία σχέση με αυτήν. Είναι ανίκανοι για αυτήν.

Και η επίκλησή της εκ μέρους των, είναι απλώς μία χυδαία υπεκφυγή.

Η "Δημοκρατία" που αρνείται αν εφαρμόσει τους Νόμους της , για τον οποιοδήποτε λόγο, είναι απάτη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μιλάει κανείς για την ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ του εν λόγω ¨πρύτανη¨;

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιοκάφροι για άλλη μιά φορά βγάλανε λάδι την Κυβέρνηση του ΓΑΠ.Που πβρίσκεται παρακαλώ ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Παπουτσής οι καθ΄ύλην αρμόδιοι Υπουργοί για το θέμα των ΛΑΘΡΟ. Τους είδατε πουθενά ,τους αναζητήσανε οι προφέσορες της δημοσιοκαφρίλας ,και να τους ζητήσουνε να παραιτηθούνε αμέσως ,από τη στιγμή που κάνανε το κράτος μπάχαλο. Ακούστηκε πουθενά η λέξη παραιτηθείται ή τέλος πάντων να βγούνε στα τηλεπαράθυρα να δικαιολογήσουνε τα αδικαιολόγητα. Αλλά ξέχασα μόνο επι εποχής Καραμανλή κάθε βράδυ οι δημοσιοκάφροι διώχνανε και από ένα Βουλευτή ,υπουργό. Καλά τους κάνανε .Αλήθεια που βρίσκονται και τα παλικάια της ΝΔ.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...